Evelien uitvaartverzorging
Voor een afscheid dat écht bij je past

Welkom bij Evelien Uitvaartverzorging

Wij zijn Evelien Uitvaartverzorging en maken ieder afscheid uniek.
Wij laten uitvaarten leven. Evelien Uitvaartverzorging bestaat sinds 2017.

Definitief afscheid nemen betekent: een uitvaart regelen en rouwen. We zijn er voor beide, voor een passende uitvaart en voor de ruimte om verdriet te mogen hebben. Dat loopt als een rode draad door ons leven: volwassenen en kinderen helpen en houvast bieden op kwetsbare momenten in hun leven.

Elk leven is eigen. Om daar goed afscheid van te kunnen nemen, regelen wij samen met jou een eigen uitvaart.
Een uitvaart die laat zien hoe bijzonder degene is die ons verlaat.

Afscheid nemen doet iedereen anders. Daar draait het om voor ons. We luisteren naar jou om te horen wie we achterlaten.

Een uniek afscheid

Een passende uitvaart

Een waardevolle herinnering

‘Als uitvaartverzorgster, rouwdeskundige en rouwpedagoog weet Evelien hoe uniek elk overlijden is. Daarom vind ze het belangrijk dat je weet: bij een uitvaart mag je alles kiezen wat jij wilt. Evelien geeft je voldoende ruimte om afscheid te nemen en zorg voor een waardig afscheid.’

De plek van de afscheidsbijeenkomst, de muziek, een kist, baar of mand, wat je op een kaart zet, hoe je je dierbare naar de laatste rustplaats brengt: bijna alles mag worden zoals dat bij jou past. Behalve natuurlijk wat wettelijk verplicht is, maar dat is meestal minder dan je denkt.

We vertellen je graag wat je kunt kiezen en als je wilt, kijk we met je mee. Zo zorgen we samen voor een passende uitvaart om de overledene te herdenken.

Doe alsof je thuis bent in ‘De Suite’ in Poortugaal.
Wij gunnen iedereen een fijne plek waar je je thuis kan voelen in de dagen tot aan het afscheid. In het afscheidshuis mag je dierbare bij ons logeren tot aan de uitvaart en mogen jullie op bezoek komen en met elkaar waardevolle momenten beleven die bijdragen een ‘eigen’ afscheid.

Afscheidsverhalen
Afscheidsverhaal van Jennifer

Afscheidsverhaal van Jennifer

Jennifer vertelt met trots over het afscheid van haar moeder. Over hoe…
Afscheidsverhaal van Ingeborg en Saskia

Afscheidsverhaal van Ingeborg en Saskia

De zussen Saskia en Ingeborg vertellen over het afscheid van hun moeder.…
Afscheidsverhaal van Peter en Leontien

Afscheidsverhaal van Peter en Leontien

Afscheid nemen in het coronajaar 2020. Peter verloor beide ouders en hoewel…

"Evelien Uitvaartverzorging maakt afscheid en rouw 'beleefbaar'"

De sociaal-emotionele ondersteuning is net zo belangrijk als de uitvaart zelf. Rouw maakt de mens kwetsbaar en  daarom is alles bespreekbaar. 

Want een afscheid is onderdeel van het leven, hoe moeilijk dat ook is.

Tijdens Eveliens uitvaarten is volop ruimte voor persoonlijke verhalen, herinneringen en verwondering. Eén van de mooiste complimenten die ik ooit kreeg:

“Met haar manier van werken wordt de dood ineens iets heel moois en persoonlijks.”

Wat doe je als iemand overlijdt?

Als iemand in je nabije omgeving komt te overlijden, dan zijn dit de eerste stappen:

Bel de (huis)arts

De huisarts komt naar je toe om het overlijden te bevestigen

Bel ons

We zijn dag en nacht bereikbaar op 010 22 362 15

Identiteitsbewijs

Houd het identiteitsbewijs van degene die overleden is bij de hand

Donorcodicil

Ga na of de overledene een donorcodicil heeft

En probeer daarna de tijd en rust te vinden om afscheid te nemen van de overledene. Voor het regelen van een uitvaart moet veel gebeuren, maar niet alles hoeft meteen. Als je dat wilt, mag je in alle rust bij jouw dierbare zijn, een hand vasthouden, een gedicht voorlezen, een kus geven of bijvoorbeeld muziek luisteren.

Daar is tijd voor.

We helpen je om de uitvaart te regelen. Om stap voor stap de keuzes te maken die bij jullie passen. Daarbij houden we rekening met jullie budget en verplichten we je nergens toe.

Alleen aan wat wettelijk vaststaat moeten we ons houden, maar dat is meestal minder dan je denkt. Krijg je vragen voordat we bij je zijn en weet je het antwoord (nog) niet? Laat ze liggen en wacht tot we er samen naar kunnen kijken. We zorgen ervoor dat alles op tijd geregeld is. 

"In deze emotionele tijd zijn we dichtbij op de momenten waarop je ons het meest nodig hebt. Samen zorgen we voor een uniek en liefdevol afscheid."

Het overlijden van een dierbare kan ervoor zorgen dat je wereld op zijn kop staat. Het is belangrijk om in deze periode goed afscheid te nemen.

Zo zal je ook belangrijke beslissingen moeten gaan maken. Misschien dat je dierbare een wilsbeschikking heeft ingevuld. Deze wilsbeschikking kan je een houvast bieden bij het nemen van belangrijke beslissingen.We helpen je stap voor stap.

Vind je het moeilijk om met het verlies van jouw dierbare om te gaan óf voelt het zwaar om alles weer op de rit te krijgen? Evelien kan je hierin ondersteunen met de juiste rouwbegeleiding.

Lees hier rustig verder wat je exact moet regelen bij een overlijden.

Evelien Uitvaartverzorging is
Dag en nacht bereikbaar

Bel 010 2236215 voor directe hulp bij overlijden.

Wensenboekje uitvaart

Houvast is een uitvaartwensenboek die jou de mogelijkheid biedt om jouw uitvaartwensen kenbaar te maken, voor als het moment daar is. Van het kiezen van de kist of de urn tot aan de selectie van de bloemstukken en muziek. Met het vastleggen van jouw uitvaartwensen in het wensenboekje geef je jouw nabestaanden steun en vertrouwen bij het maken van moeilijke beslissingen. Het draagt bij aan een persoonlijk en mooi afscheid van jou als persoon.

In het wensenboekje uitvaart word je meegenomen langs allerlei vragen, verdeeld over verschillende onderwerpen en thema’s die jij in je eigen tempo kunt beantwoorden. Onderwerpen waar je misschien zelf nog niet over nagedacht hebt, maar wel essentieel zijn.

Samen gaan we in gesprek en leggen we jouw uitvaartwensen vast. Wij plannen graag een (digitaal) kennismakingsgesprek met je in om jouw uitvaart vorm te geven, passend bij hoe jij bent als persoon en hoe jij in het leven staat.

Dementievriendelijke uitvaartverzorger

Evelien Uitvaartverzorging is gespecialiseerd in dementievriendelijke uitvaartzorg. We weten hoe we nabestaanden met dementie kunnen begeleiden bij een crematie of begrafenis. Iemand met dementie kan niet altijd alles meer bewust beleven. Daarom is het belangrijk dat we bekijken wat iemand aan kan. Lees meer over dementievriendelijke uitvaart.

Crematoria bekijken?

Bekijk een aantal crematoria in de Randstad en de crematoria met een unieke uitstraling of ligging.

Locaties om afscheid te nemen

Een uitvaart mag je op allerlei plekken organiseren. Het is belangrijk dat de uitvaartlocatie voor jou goed voelt. Het kan bijvoorbeeld bij jullie in de tuin zijn of jullie favoriete kroeg, restaurant of op een boerderij.

Ter inspiratie hieronder een paar locaties waar we goede ervaringen mee hebben.

Hoe nabestaanden terugkijken op het afscheid

9.9

Perfect

Was heel blij met evelien,alles was supersnel geregeld,ze nam alles uit handen en de begravenis was zeer sfeervol en voldeed aan alle eisen van mijn dochter Ook het boekje vooraf was perfect en een geruststelling voor mijn dochter.
Oud beijerland 28 februari 2024

Top!

Voor zover de ervaring in een dergelijke situatie fijn kan zijn, was mijn ervaring met Evelien uitvaartverzorging top! Erg behulpzaam, vriendelijk, denken werkelijk over alles mee en enorm rustgevend in een hectische periode. Bedankt voor alles!
Hoogvliet 6 februari 2024

Hele prettige begeleiding in een ontspannen sfeer. Evelien voelde perfect aan wat wij wilden

Uitstekende begeleiding, heel prettig contact, Evelien stond voor ons klaar, bood een luisterend oor, begreep goed wat wij wilden (herdenken en herinneren, geen afscheid en alleen maar verdriet) en handelde daar ook naar. We hebben na het overlijden van onze moeder en echtgenote een mooie week gehad; overlevende lag thuis in de woonkamer opgebaard, fijne voorbereiding op de herdenking en tot slot een indrukwekkende herdenking in Arminius in Rotterdam. En ook daarna hele fijne nazorg door Evelien!
Rotterdam 2 februari 2024
130 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.9/10

Zullen we kennismaken?

Een kennismaking kan altijd, even aftasten en elkaar een beetje leren kennen. Tijdens zo’n eerste gesprek komen we er met elkaar achter of je bij ons de juiste klik voelt. 

Wij hechten hier veel waarde aan, omdat je nu eenmaal fijner en makkelijk praat met een persoon bij wie je jezelf op je gemak voelt. 

Daarbij maakt het niet uit of je ons benadert voor jezelf, voor je gezin, een kind, een school of bedrijf.

Neem contact met ons op via 010 2236215 of stuur een e-mail naar info@evelienuitvaartverzorging.nl.

Stel hier je vraag via WhatsApp