Door afstand te houden kunnen we afscheid nemen

Tijdens de persconferentie op maandag 28 september 2020 kondigden premier Rutte en minister De Jonge nieuwe maatregelen aan om verspreiding van het coronavirus te beperken. De strengere regels maken een uitzondering voor uitvaarten.

 

In de eigen woning mogen dus maximaal drie personen van buiten het eigen gezin ontvangen worden. In het geval van een uitvaart maakt de overheid daar een uitzondering op. Zo is het toch mogelijk om met meer nabestaanden in een thuissituatie samen te zijn. (Maar altijd rekening houdend met de anderhalve meter tussen verschillende huishoudens)

Voor uitvaarten geldt ook een uitzondering op het maximum van dertig personen die in een binnenruimte en veertig personen die bij een buitenactiviteit mogen samenkomen. Er is dus geen beperking op het aantal personen dat een uitvaartplechtigheid of begrafenis mag bijwonen, zolang de locatie voldoende ruimte biedt om de afstandsmaatregelen aan te houden.

 

"We hebben nog steeds de ruimte en dus gelukkig dus de mogelijkheden. De afgelopen maanden hebben er ondanks alle omstandigheden prachtige uitvaarten plaats kunnen vinden, dankzij creativiteit en het houden aan alle gestelde maatregelen. Creativiteit is iets waar het corona virus ons niet in kan en zal beperken. Integendeel. We worden scherper en ons natuurlijke aanpassingsvermogen zorgt ervoor dat we in staat zijn te dealen met moeilijkheden. Het enige wat ons zou kunnen beperken is ons eigen gedrag, laten we ons niet gek maken en de realiteit blijven accepteren door de maatregelen op te volgen, open staan voor creativiteit binnen de mogelijkheden en alternatieven omarmen. Zo zorgen we er samen voor dat we door afstand te houden, afscheid kunnen blijven nemen met elkaar."

 

Heb je vragen over afscheid nemen en de coronamaatregelen? Ik ben er voor je. 010- 2236215 of stuur mij een bericht via het onderstaande contactformulier.

 

Evelien helpt je graag.
Laat je telefoonnummer achter en er wordt zo spoedig mogelijk contact opgenomen.

code Code refresh