Podcasts met Evelien & Barbara

Iedere eerste woensdag van de maand om 16:30 uur een nieuwe aflevering

Persoonlijke podcasts

Gediplomeerd rouwbegeleider

Spraakmakende podcasts

In de podcast Houvast nemen we je mee in onze belevenissen als uitvaartverzorgster bij Evelien Uitvaartverzorging. Wij, Evelien en Barbara, bespreken daarnaast actuele onderwerpen rond het nemen van afscheid. We geven je inspiratie voor een uitvaart, bespreken welke kosten er komen kijken bij een uitvaart én bespreken we hoe jij een eigen inbreng kan hebben.

We behandelen naast actuele onderwerpen ook kijkersvragen en laten we onze uitvaartvrienden aan het woord voor inspirerende verhalen.

Houvast de podcast is een spraakmakende podcast waarin alles rond afscheid, uitvaart en rouw bespreekbaar wordt gemaakt. Op iedere eerste woensdag van de maand plaatsen wij om 16:30 een nieuwe podcast.

Wij willen jou houvast geven, want dat is fijn als later ooit dichtbij komt.

Alle afleveringen

Luister je met ons mee?

RSS Houvast
  • Houvast - Afl. 1 Bij het begin beginnen 5 april 2023
    In deze afleveringen stellen wij ons aan je voor, vertellen we ons pad naar waar we nu staan en blikken we terug op de expositie Tussen Kunst en Kist. En we beantwoorden de luisteraarsvraag: Wie is Hugo?Heb je naar aanleiding van deze aflevering een vraag, behoefte aan contact of wil je een onderwerp inbrengen voor […]
  • Houvast - De Trailer 13 maart 2023
    In deze trailer introduceert Evelien de podcast Houvast en vertelt ze kort over de tentoonstelling 'Tussen Kunst en Kist'. Heb je na aanleiding van deze trailer een vraag, behoefte aan contact of wil je een onderwerp inbrengen voor een volgende aflevering klik dan hier om naar de contactpagina van Evelien Uitvaartverzorging te gaan

Onze nieuwste afleveringen:

Inspiratie opdoen?

Met elke keuze die je zelf maakt, zorg je dat meer mensen jou herkennen in de dag dat zij afscheid van je nemen. Je mag wensen hebben over hoe je je afscheid wilt, wat bij je past en wat goed voelt. Jouw persoonlijke wensen ontstaan vanuit ‘jezelf’. Zoveel mensen, zoveel wensen, luidt het gezegde. Het voornaamste is om dichtbij jezelf te blijven en het ‘afscheid nemen’ niet op een te grote afstand van je eigen leven te plaatsen. 

Houvast, voor als je hebt losgelaten

‘Houvast’ is een boek (wilsbeschikking) om persoonlijke afscheidswensen in op te schrijven en belangrijke informatie over je nalatenschap te bundelen.

Hoe nabestaanden terugkijken op het afscheid

9.9

Warme en persoonlijke begeleiding met alle ruimte voor je wensen en rouwverwerking.

Evelien Uitvaartverzorging heeft ons fantastisch begeleid en bijgestaan in de moeilijke periode na het overlijden van onze (stief)vader. Evelien, Barbara en ook Bep die het rouwboeket verzorgde, gaan op zo’n persoonlijke en warme manier met je om en betrekken je bij elke stap en beslissing. Voor ons was het daarmee een meer geleidelijk en goed rouwproces, waar al direct na het overlijden alle ruimte voor was en wat we zo ook intenser hebben beleefd. Dit maakt dat we met een goed gevoel op een mooi afscheid terug kunnen kijken, waar alle ruimte was voor ons verdriet.
Poortugaal 18 maart 2024

Heel fijn, persoonlijk en van onschatbare waarde!

Al voor het overlijden van mijn man kennis gemaakt met Evelien en alles samen besproken. Heel fijn dat er ideeën aangedragen werden die aansloten bij zijn wensen en onze wensen en behoefte. Fijn en persoonlijk contact ook weer afgestemd op wat wij nodig hadden. Vanaf overlijden echt gesteund gevoeld. Het opbaren thuis zo netjes en fijn geregeld. De uitvaart een mooi informeel samenzijn ,Dit maakte het voor ons allemaal wat minder zwaar. Met alle aanwezigen uiteindelijk de kist weg gedragen. Iedereen heeft samen met ons afscheid kunnen nemen. Mooier konden we dit niet wensen. Ik hoop dat iedereen zo’n fijne begeleiding mag ervaren tijdens een van de moeilijkste momenten in een mensenleven.
Spijkenisse 18 maart 2024

Persoonlijke, professionele en warme begeleiding

Evelien en Barbara hebben de uitvaart van mijn beide ouders begeleidt. Doordat zij dit beide keren professioneel en betrokken hebben gedaan, was er voor ons ruimte om ons verlies te verwerken.
Rotterdam 28 februari 2024
133 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.9/10

Meepraten over onderwerpen?

In Houvast de podcast behandelen we actuele onderwerpen rond het nemen van afscheid. We vertellen en inspireren je op het gebied van afscheid, uitvaart en rouw.

Wil je graag aansluiten bij onze podcast om mee te praten over een bepaald onderwerp of wil je graag dat wij een bepaald onderwerp voor je behandelen? Dat kan zeker!

Meld je aan als gast of stuur ons je vraag via ons contactformulier of stuur een e-mail naar info@evelienuitvaartverzorging.nl.

Stel hier je vraag via WhatsApp