Op Handen Gedragen

Dragen bij het afscheid is zo mooi. Ik vind het een prachtig eerbetoon om je dierbare op handen te laten dragen.

En wist je dat dat ook casual kan? De mannen en vrouwen van @ferentesnl dragen niet alleen in traditioneel zwart/grijs, maar ook jeans en losse blouse.

Onze dragers in een nieuw jasje

De traditie van het dragen, schouderen, is eeuwen oud. Om deze traditie te eren en tegelijkertijd te luisteren naar de behoefte van 'nu', staken wij onze dragens in een nieuw jasje.

“Als de gasten van de uitvaart allemaal informeel gekleed zijn, dan vallen de dragers met lange grijze jassen en een hoge hoed nogal uit de toon. Daarom zochten we naar een alternatief.” –  Bram van der Laan, Ferentes

“Door te dragen in Casual wordt de afstand kleiner en daarmee de beleving van het eerbetoon des te groter. Dat komt omdat de uitstraling van de jongens herkenbaar is, ze stralen ‘leven’ uit, dat is gewoon heel erg fijn!”- Evelien Ligthart, Evelien Uitvaartverzorging.

 

Wij dragen de liefde over

Wij dragen. Wij dragen de geliefde, wij dragen het gemis. Wij geven rust, ritme en stijl aan het afscheid.

In niets lijken we op de zwarte kraaien uit het verleden, maar we koesteren de traditie van onvoorwaardelijk ‘er zijn’ voor de familie. En de feilloze samenwerking met de uitvaartverzorger.

Ons beroep is eeuwenoud, onze verschijning eigentijds. Wij zijn jong, vernieuwend en vertrouwd. Wij weten wat mogelijk is en laten zien wat onmogelijk leek. Ons respect voor ieders geliefde en onze aandacht voor de familie tonen we met een zorgvuldig doordacht voorkomen. Dichtbij het nu, benaderbaar, casual en stijlvol.

Ons ritme is klassiek, onze uitvoering hedendaags. Wij zijn één met de omgeving als we niet gezien hoeven worden en staan in het licht als het ritme van het afscheid daarom vraagt. Wij kennen de weg, de route, het pad.

Wij dragen. Naar het graf. Naar het crematorium. Naar het samenzijn. Naar de ovenruimte. Of naar…

Wij dragen de liefde over.

Samen met Ferentes, Crematorium de Dijk en Evelien Uitvaartverzorging maakte deze prachtige beelden.

Met unieke muziek van Jeroen van Veen

We zijn ontzettend blij met onze najaar outfit!

“Al jaren liepen wij op verzoek wel eens in spijkerbroek en wit overhemd als de familie ‘liever geen zwart’ wilde. Het vervelende was dat het eigenlijk alleen in de lente en zomer kon. Dan is het warm genoeg om in overhemd buiten te zijn.” – Bram van der Laan

Nu ook casual in de winter

Daarom is zo fijn om nu hele jaar door een casual uitstraling te kunnen aanbieden. De bruine jassen met blauwe chino en coltrui geven precies de goede sfeer. 

Stuur door

Stel hier je vraag via WhatsApp