Logo Evelien Uitvaartverzorging met team 2023

Menu

Kinderuitvaart
Als ouders wil je het beste voor je kind, ook als het om afscheid nemen gaat

Begeleiding op elk moment en naar behoefte

Voor een afscheid, precies zoals jullie het willen

Ervaren rouw pedagoge

Wanneer je een kinderuitvaart moet regelen

Afscheid nemen van je kind, of jullie nu kiezen voor een stil afscheid, een intieme kinderuitvaart in besloten kring of een groots en uitbundig vaarwel, het laat je wereld stil staan.

Er komt veel op je af, dingen waar je nog nooit over hebt willen denken en dan hebben we het nog niet eens over alle emoties. We weten hoe zwaar een kinderuitvaart is en we zijn er dan ook om jullie te helpen, te ondersteunen bij ieder stapje in dit moeilijke proces.

We zullen er alles aan doen om van jullie kinderuitvaart, in welke vorm dan ook, een waardevol moment te maken, waar jullie met veel liefde op terug kunnen kijken.

Kinderbegrafenis of kindercrematie

We bieden jullie zoveel mogelijk houvast bij een kinderbegrafenis- of crematie door jullie goed te informeren, jullie te laten dragen wat jullie kunnen tillen en te ontlasten op alle punten waar jullie dat nodig hebben. 

Jullie kennen je kind het beste en leeftijd is daarbij niet van belang.

Ook als jullie het allemaal even niet meer weten, komen de ideeën vanzelf. Samen bekijken we rustig naar jullie behoefte voor jullie kinderuitvaart. De kinderbegrafenis of kindercrematie van jullie kind kunnen we bijvoorbeeld een thema geven. 

Ouders laten vaak een kleurtje terugkomen en ook is het mogelijk jullie kindje in de eigen auto te vervoeren en het afscheid thuis laten plaatsvinden.

Er is ongelofelijk veel keuze om te zorgen dat alles kan zoals jullie nodig hebben en willen: van een kistje dat bedrukt is als kleurplaat tot een handgemaakt mandje in de vorm van een druppel voor de allerkleinste kinderen. 

Alles is er, maar niets hoeft voor een kinderuitvaart.

Ook voor de begeleiding van kinderen, naaste familie en vrienden wordt gezorgd. Zo bezoeken we de school en als het gewenst is ook de grootouders of anderen die een belangrijke rol spelen binnen jullie gezin.

Baby uitvaart

Je baby verliezen, nog voordat jullie een kans met elkaar hebben gehad is haast niet te bevatten. 

Wij bieden de warmte, houvast en expertise die jullie nodig hebben om ook, binnen deze periode van intense emoties en indrukken, jullie liefde, ouderschap en eigen manier van afscheid nemen een plek te geven.

Hulp nodig bij het regelen van jullie kinderuitvaart?

Bel 010 2236215 voor directe hulp bij een kinderbegrafenis of kindercrematie.

Doe alsof je thuis bent in ‘De Suite’ in Poortugaal.
Wij gunnen iedereen een fijne plek waar je je thuis kan voelen in de dagen tot aan het afscheid. In het afscheidshuis mag je dierbare bij ons logeren tot aan de uitvaart en mogen jullie op bezoek komen en met elkaar waardevolle momenten beleven die bijdragen een ‘eigen’ afscheid.

Ideeën uitvaart baby

Voor het afscheid van een baby zijn tal van mogelijkheden. Wat het beste bij jullie past is natuurlijk afhankelijk van jullie wensen en de wijze waarop jullie de baby uitvaart vorm willen geven. We helpen jullie om er samen voor te zorgen dat we deze dag de juiste invulling geven én dat doen op de manier die jullie wensen.

Jullie kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om jullie kleintje in een wilgenwiegje te leggen en te laten vervoeren op een met bloemen versierde bakfiets. Maar het is ook mogelijk om jullie kindje in te wikkelen in prachtige doeken en neer te leggen in een babynestje, wellicht zelfs die van thuis.

Willen jullie ideeën opdoen voor een baby uitvaart? Even een blik werpen op de mogelijkheden? We hebben speciaal daarvoor een pagina ingericht waar verschillende mogelijkheden, die worden aangeboden door Beerenberg en Sterrenkindje, worden toegelicht.

Er is zoveel moois om het afscheid van je kleintje eigen én uniek maken

"Kinderbegrafenis of crematie: het gaat om de beleving van het afscheid."

Iedere leeftijd heeft een eigen beleving. Het afscheid van een kleine peuter heeft een andere sfeer, dan de kinderbegrafenis van een negenjarige, waarbij de klas wordt betrokken. Hoe ouder jullie kind hoe meer sociale kringen hij of zij heeft.

Iedere kring heeft een eigen behoefte en beleving.

De opa’s en de oma’s beleven het verlies van hun kleinkind anders, dan dat de teamgenootjes van de voetbal dat doen.

Door Evelien haar ervaringen en achtergrond als pedagoge kan ze jullie hier goed bij ondersteunen. Evelien zorgt ervoor dat het afscheid voor jullie als gezin goed voelt en met elkaar gaan we kijken op welke manier we de verschillende kringen rondom jullie kind bij het afscheid betrekken.

Bijvoorbeeld wanneer jullie de uitvaart van jullie kind intiem of besloten willen houden, maar de schoolklas wel behoefte heeft om een afscheid te nemen. Dan kunnen we met de school een herdenking organiseren. 

Jullie kunnen zelf bepalen of je hierbij betrokken willen zijn en of de herdenking moet worden vastgelegd voor later.

Wanneer een tiener of jong volwassene overlijdt, dan wel komt te overlijden, kan het zijn dat er al afscheidswensen bekend zijn. We merken dat jonge mensen al hele ‘eigen’ ideeën kunnen hebben over hoe zij hun eigen afscheid voor hen zien. 

Geen uitvaart, maar een groot feest na het verstrooien van de as. Of een afscheidsfilm die met vrienden is gemaakt. Social media draagt bij aan een unieke documentatie van foto’s en filmpjes, omdat deze hippe jonge mensen dagelijks bezig zijn met het vastleggen van al hun belevingen. 

Met regelmaat zijn we al betrokken bij het gezin, nog voordat het overlijden plaatsvindt. We praten dan met de ouders, de school, maar ook met het kind zelf. Bij jonge kinderen, zoals een kleuter, wachten wij hun eigen input af, maar verder ontstaan er vaak hele mooie gesprekken met ideeën, een eigen kijk op het overlijden en het afscheid. 

Deze inzichten zijn enorm waardevol voor het gezin en directe omgeving en geven steun in de periode na het overlijden.

De hulp van ons bij een kinderuitvaart

De invulling en benadering van een kinderuitvaart is anders dan die van een volwassene. Iets wat we als geen ander begrijpen. We begeleiden jullie als ouders en hebben aandacht voor echt elk detail, groot of klein. Zo kunnen in deze moeilijke momenten ook mooie herinneringen worden gecreëerd. Ook betrekken we broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, ooms en tantes bij jullie grote verlies. 

Dit is erg belangrijk voor het rouwproces van iedereen. Als jullie er behoefte aan hebben, kunnen we contact houden met school, sportclubs en andere verenigingen waar jullie kind lid van was. Dit geldt natuurlijk ook voor de broertjes en zusjes.

Het verschil tussen stilgeboorte vóór en na 24 weken zwangerschap

Locaties om afscheid te nemen

Het afscheid van je kind mag je laten plaatsvinden op een plek waar jullie je prettig voelen. Het strand? Een boerderij? Het theehuis in het bos? Er zijn veel locaties waar we fijne ervaringen hebben en die jullie met open armen ontvangen. 

Het is natuurlijk ook mogelijk gebruik te maken van een uitvaartcentrum, familiekamer of aula van een begraafplaats of crematorium.

Bekijk hier wat er allemaal kan voor jullie kleintje...
Hoe nabestaanden terugkijken op het afscheid

9.9

Uitermate prettige en professionele begeleiding met een luisterend oor voor alle wensen

26 April jl. was het een jaar geleden dat onze mooie en dappere dochter Amanda kwam te overlijden. Iets wat je niet verwachte, werd een keiharde realiteit en moet je een uitvaart gaan regelen. Vanaf het allereerste contactmoment, werden wij door Evelien en Barbara professioneel en met een luisterend oor begeleid. Hun ervaring en subtiele aanwijzingen, resulteerde in een mooie en bijzondere uitvaart. Reacties welke wij kregen op de uitvaart waren uitermate positief, zoals, heel mooi, indrukwekkend, zoveel liefde, verfrissend, zo kan het dus ook. En dat allemaal ook mede door jullie.
Poortugaal 28 mei 2024

Ondanks verdrietige tijd fantastische begeleiding

Evelien Uitvaartverzorging heeft onze verwachtingen meer dan overtroffen. Wij hebben als familie de hulp en begeleiding van Barbara als heel erg fijn ervaren. Het is dan ook moeilijk om onze dankbaarheid in woorden te beschrijven omdat het al gauw te kort doet. Wij hebben alle tijd gekregen die wij nodig hadden, niets was te gek en de begeleiding was precies wat wij nodig hadden. De suite is een rustgevende, fijne plek en ondanks het grote verdriet zijn wij blij dat wij onze vader in zo’n huiselijke sfeer konden bezoeken en achterlaten. De menselijkheid en persoonlijke betrokkenheid van Barbara was op alle momenten merkbaar. Mijn moeder werd ontzettend fijn en met een warm gevoel ondersteund in haar verdriet. Het is duidelijk dat binnen Evelien Uitvaartverzorging met zorg en liefde te werk wordt gegaan, ik zou hen dan ook aan iedereen aanraden
Poortugaal 19 mei 2024

Goed gevoel!

Bij het eerste telefonische contact was er gelijk een goed gevoel! Barbara is langs gekomen, en heeft de mogelijkheden verteld die er zijn. Er is een andere manier van opbaren i.p.v. op een koelplaat. Namelijk Thanatopraxie , een lichte vorm van balseming. Dit is bij onze moeder gebeurt! Vanaf het overlijden tot de crematie heeft Barbara ons goed begeleid. Hiervoor willen wij Barbara Hartelijk bedanken!
Numansdorp 21 april 2024
138 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.9/10

Zullen we kennismaken?

Een kennismaking kan altijd, even aftasten en elkaar een beetje leren kennen. Tijdens zo’n eerste gesprek komen we er met elkaar achter of je bij ons de juiste klik voelt. 

Hier hechten wij veel waarde aan, omdat je nu eenmaal fijner en makkelijk praat met een persoon bij wie je jezelf op je gemak voelt. 

Daarbij maakt het niet uit of je ons benadert voor jezelf, voor je gezin, een kind, een school of bedrijf.

Neem contact met ons op via 010 2236215 of stuur een e-mail naar info@evelienuitvaartverzorging.nl.

Stel hier je vraag via WhatsApp