Uitvaartverzorging Albrandswaard nodig?

Evelien Uitvaartverzorging voor een passend afscheid.

Uitvaartverzorging Albrandswaard

Ben jij op zoek naar uitvaartverzorging in Albrandswaard, Poortugaal, Rhoon of omgeving? Persoonlijk, kleinschalig, onafhankelijk en voor een afscheid dat écht bij jou en jouw dierbaren past? Evelien Uitvaartverzorging uit Albrandswaard zorgt altijd voor een bijzonder afscheid dat laat zien hoe uniek degene is van wie we afscheid nemen.

Een uniek afscheid, passend bij de persoon, met verhalen, herinneringen en alle ruimte voor je eigen manier en afscheidswensen. Evelien Uitvaartverzorging bevindt zich in de regio Rotterdam. Kom jij uit Albrandswaard, Poortugaal, Rhoon, Hoogvliet, Rotterdam, Spijkenisse, Barendrecht, Ridderkerk, Dordrecht, Vlaardingen, Sliedrecht, Maassluis, Oud-Beijerland of Heinenoord en ben jij op zoek naar een uitvaartondernemer?

Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen hoe het afscheid, van jezelf of van jouw dierbare, eruit mag komen te zien. Én hoe wij je daarbij het beste kunnen helpen.

Uitvaart regelen in Albrandswaard

Een uitvaart regelen kan op vele manieren. Je kan alles uit handen geven of juist veel zelf doen. Wij helpen je op de manier die bij je past. Op een ongedwongen manier en binnen een vertrouwde sfeer. Onze kijk op het nemen van afscheid, het bieden van de juiste begeleiding en het toepassen van creativiteit zorgen ervoor dat jouw dierbare een passende uitvaart krijgt in of rondom Albrandswaard.

Onze visie? Het afscheid is een ‘dank je wel’ voor zijn of haar leven, waarin hij of zij in alles mag worden herkend. De meest waardevolle herinneringen blijven altijd en juist daarom mag de herinnering aan het afscheid mooi zijn. Evelien Uitvaartverzorging gaat altijd voor een uitvaart die recht doet aan het leven van de overledene. En dat is belangrijk, want juist een passend afscheid biedt houvast voor later.

We passen ons aan jullie tempo aan, kunnen ontzorgen op alle vlakken en komen met advies en unieke ideeën. Met één van ons als uitvaartverzorger is een uitvaart regelen in Albrandswaard eigen. Niets moet, alles mag. Door goed te luisteren naar jullie verhaal en wensen wordt een uitvaart helemaal ‘eigen’, en zo hoort het te voelen. 

Na het regelen van een uitvaart zijn we er ook voor je. Denk aan hulp bij nalatenschap, advies en inspiratie voor de bestemming van de as, grafmonument of een gedenkmoment en het vormgeven daarvan. Ook wanneer je het allemaal even niet meer ziet zitten en de rouw rauw op je dak valt, dan bieden wij jou houvast door hulp te bieden bij rouwverwerking wanneer jíj het nodig hebt. 

Wat kies jij?

(Natuur) Begraven of cremeren Albrandswaard

Wanneer er een dierbare is overleden en jij de uitvaart gaat regelen, kom je meteen voor een keuze te staan; begraven of cremeren? Wat is de wens van de overledene? Was er een wilsbeschikking die houvast biedt? Of is de wens onduidelijk en mag je zelf de keuze maken tussen het begraven of cremeren van jouw dierbare? Evelien Uitvaartverzorging helpt je hierbij en kijkt samen naar wat het beste bij jullie past.

Wat wordt jouw laatste bestemming?

Begraven worden kan zowel in Poortugaal als in Rhoon. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een (natuur)begraafplaats buiten de gemeente Albrandswaard, deze keuze maak je zelf. Zou jij kiezen voor een algemeen of particulier graf? Of lijkt een natuurgraf je nog mooier? Wij kunnen je aan de hand van je wensen helpen de verschillende mogelijkheden in en om Poortugaal en Rhoon voor je op een rijtje te zetten.

Als je kiest voor cremeren, dan gaan we voor de crematie naar een locatie buiten de gemeente Albrandswaard. In Poortugaal en Rhoon is namelijk geen crematorium. Dit betekent overigens niet dat het afscheid zelf dan ook buiten de gemeente Albrandswaard plaats moet vinden. Dit kan ook op een voor jou fijne locatie in Poortugaal of Rhoon. Na het afscheid word je, al dan niet begeleid door wie jij wilt, naar het crematorium van je keuze gebracht. Dat kan rondom Albrandswaard bijvoorbeeld in Rotterdam, Spijkenisse, Maassluis of Heinenoord zijn. Ook voor cremeren geldt dat je vrij bent in je keuze in welke gemeente je wordt gecremeerd.

Naast onze ervaringen met de lokale begraafplaatsen en crematoria rondom Poortugaal en Rhoon, hebben wij ook fijne ervaringen met andere locaties in de omgeving. Denk aan Barendrecht, Rotterdam, Spijkenisse, Maassluis en Heinenoord. Daar kan zomaar eens een locatie bij zijn waar je niet eerder aan gedacht hebt om een afscheid plaats te laten vinden. Samen met jou kunnen we dan ook de afscheidslocatie vinden die het beste aansluit bij jullie wensen voor een (natuur)begrafenis of een crematie. 

Begraven of cremeren: leg het vast!

We gunnen iedereen een mooi gesprek om eigen afscheidswensen bespreekbaar te maken. Wat komt er kijken bij begraven of cremeren? Hoe wil jij herinnerd worden? Wat maakt jouw afscheid nu écht eigen? Dit en al jouw  uitvaartwensen kunnen we bespreken en vervolgens ook vastleggen. Zo geef je jouw dierbaren houvast voor als jij er later niet meer bent. Met elke keuze die je zelf maakt, zullen jouw nabestaanden je beter herkennen in de dag van het afscheid.

In het boek ´Houvast´, kun je al je persoonlijke afscheidswensen én belangrijke informatie over je nalatenschap noteren. Neem gerust contact op en kijk of je bij ons de juiste klik voelt.

Evelien Uitvaartverzorging is er voor je als het gaat om afscheid nemen: begraven of cremeren in en rondom Albrandswaard.

Uniek afscheid nemen in Albrandswaard.

Het goed om te weten wat er in Albrandswaard allemaal mogelijk is rond het nemen van afscheid. Zo kom je er namelijk achter wat jou aanspreekt en wat niet. Hoe meer keuzes jij zelf al maakt (en uitspreekt), des te passender jouw uitvaart of afscheid zal zijn wanneer het zover is. Een afscheid passend bij hoe jij leeft, leert, ervaart en lief hebt is ook voor jouw nabestaanden heel waardevol.

Misschien heb je zelf al meerdere begrafenissen of crematies meegemaakt of nog helemaal niet. Je zal gaan ervaren dat het goed is om de periode rondom het afscheid bewust te beleven. Dit maakt je sterker, zelfs tijdens deze emotionele en ingrijpende periode. Daarom is het heel fijn en waardevol om een goede plek te hebben, een huiskamer waar je samen in alle rust kunt ‘zijn’, praten, huilen én lachen om herinneringen en mooie anekdotes. Een plek waar alles kan en mag rond het nemen van afscheid.

Wanneer jullie van een dierbare afscheid nemen in Albrandswaard bestaat er de mogelijkheid om te kiezen voor zo’n plek: Afscheidshuis de Suite. Deze afscheidslocatie heeft een centrale ligging in ‘onze’ regio. Zo is er altijd een begraafplaats of crematorium in de buurt. Het is een plek die je helemaal eigen kunt maken, passend bij het leven van de overledene.

Kinderen meenemen naar een begrafenis of crematie

Het bijwonen van een begrafenis of een crematie is voor kinderen, net als voor volwassenen, een aangrijpende gebeurtenis waar gevoelens en eigen indrukken een grote rol spelen. We vinden het belangrijk om kinderen de mogelijkheid te geven om op hun eigen manier afscheid te laten nemen die voor hen begrijpelijk is.

Kinderen mogen ons alles vragen en overal aan mee helpen. Kinderen vinden het vaak juist leuk om ons te helpen tijdens het afscheid. Kinderen mogen een onderdeel zijn van verschillende rituelen zoals het helpen dragen van de kist of het mooi neerleggen van de bloemen op de kist. Het geeft kinderen een gevoel van betrokkenheid en helpt hen om afscheid te nemen op hun eigen manier.

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jullie kind op zijn of haar eigen manier afscheid kan nemen, waarbij we kijken naar zijn/haar belevingswereld en leeftijd. Dit doen we altijd in overleg met jullie als ouders.

Evelien is rouwdeskundige. Een paar gesprekken geven vaak al veel inzicht en wat lucht. Samen praten we, altijd op een locatie die voor jou goed voelt. Dat kan thuis zijn, maar kan ook tijdens een wandeling of creatieve activiteit. Net als bij het afscheid is het ook bij rouwverwerking van belang om dit op jouw eigen manier te doen. Als rouwdeskundige in Albrandswaard help ik iedereen die hulp nodig heeft bij het rouwen. Ik ondersteun, coach en geef rouwbegeleiding aan zowel kinderen als volwassen.

Rouwdeskundige in Albrandswaard

Want rouwen hoef je niet alleen te doen

Blijft het moeilijk om berusting te vinden bij het verlies van jouw dierbare? Kom je er zelf niet uit en loop je vast in je dag? Erover praten met iemand die goed naar je luistert kan goed helpen! Als rouwdeskundige in Albrandswaard en omgeving ben ik er voor je.

Rouwen voelt voor iedereen anders

Hoe rouw voelt is voor iedereen anders. De één kan het verlies makkelijker een plekje geven dan de ander. Vaak heeft dit te maken met een stukje berusting. Wanneer je alsmaar blijft knokken tegen de realiteit loop je uiteindelijk vast. Je ervaart de dagelijkse dingen als loodzwaar en het is lastig om je leven weer op de rit te krijgen. Weet: rouwen hoef je niet alleen te doen. Rouwbegeleiding bestaat niet voor niks dus je mag om de hulp van een rouwdeskundige vragen wanneer je voelt dat je het niet meer alleen kan.

Evelien is rouwdeskundige. Een paar gesprekken geven vaak al veel inzicht en wat lucht. Samen praten we, altijd op een locatie die voor jou goed voelt. Dat kan thuis zijn, maar kan ook tijdens een wandeling of creatieve activiteit. Net als bij het afscheid is het ook bij rouwverwerking van belang om dit op jouw eigen manier te doen. Als rouwdeskundige in Albrandswaard help ik iedereen die hulp nodig heeft bij het rouwen. Ik ondersteun, coach en geef rouwbegeleiding aan zowel kinderen als volwassen.

Logo Evelien Uitvaartverzorging met team 2023

Uitvaartverzorging regio Rotterdam

Woon je in de regio Rotterdam en ben je op zoek naar een uitvaartverzorger? Evelien Uitvaartverzorging is er voor je. Onze belevingsgerichte begeleiding, ‘andere’ kijk op afscheid en creativiteit worden in de regio Rotterdam omarmt. Meer weten over onze manier van begeleiden?

Neem gerust contact met ons op voor een kennismaking en inspiratie over de mogelijkheden voor een uitvaart in Rotterdam.

Een eigentijds afscheid in een afscheidshuis

De Suite in Albrandswaard

Op zoek naar een mooie plek waar je afscheid kunt nemen? Waar familie, vrienden en andere genodigden samen kunnen komen? Is dat thuis niet mogelijk of wil je een afscheid juist niet thuis?

Dan is Afscheidshuis de Suite voor een afscheidsbijeenkomst in Poortugaal – regio Rotterdam perfect! Lees meer over deze unieke locatie die je heel persoonlijk en ‘eigen’ kunt maken.

Afscheidsbijeenkomst in Poortugaal - regio Rotterdam

Afscheid nemen van een dierbare kan thuis, maar bijvoorbeeld ook in ons afscheidshuis in Albrandswaard. De Suite is een fijne en rustige plek waar alle ruimte geboden wordt om met familie en vrienden samen te komen. Neem afscheid op júllie manier en creëer samen mooie momenten in de periode voor de uitvaart. Doe alsof je er thuis bent.

Dat thuisgevoel mogen jullie mede zelf creëren door een persoonlijke touch aan te brengen. In de ‘huiskamer’ heeft niets een vaste plaats, dus breng gerust persoonlijke spullen mee om De Suite nog meer ‘eigen’ te maken. Draai jullie favoriete muziek, zet mooie foto’s neer en geniet van een heerlijke cappuccino of stevige espresso uit de barista koffiemachine. Niks mag een afscheid, zoals jullie dat willen vormgeven, in de weg staan.

De Suite - onderdeel van uitvaartverzorging Albrandswaard

Afscheidshuis de Suite in Albrandswaard is geen traditioneel rouwcentrum, maar een plek waar allerlei bijeenkomsten rondom afscheid, uitvaart en rouwbeleving plaatsvinden. Eigentijds door zélf de invulling te kiezen die jij voor ogen hebt. Die invulling zal per persoon, gezin, familie en vriendenkring anders zijn. Juist daarom is het zo mooi dat deze ruimte in alle opzichten flexibel is.

Deze fijne afscheidssuite in Albrandswaard is er voor iedereen, ongeacht je woonplaats, welke uitvaartverzorger je kiest of welke uitvaartverzekering je hebt.

Ben je benieuwd naar deze ruimte en wil je Afscheidshuis de Suite een keer komen bekijken? Dat kan. Maak een afspraak en kom langs om de ruimte te ervaren, te voelen en om te zien welke mogelijkheden er allemaal zijn.

"In deze emotionele tijd staan we je te hulp op de momenten waarop je ons het meest nodig hebt. Samen zorgen we voor een uniek en liefdevol afscheid."

Het overlijden van een dierbare kan ervoor zorgen dat je wereld op zijn kop staat. Het is belangrijk om in deze periode goed afscheid te nemen.

Zo zal je ook belangrijke beslissingen moeten gaan maken. Misschien dat je dierbare een wilsbeschikking heeft ingevuld. Deze wilsbeschikking kan je een houvast bieden bij het nemen van belangrijke beslissingen. We helpen je stap voor stap.

Vind je het moeilijk om te accepteren dat je dierbare is overleden óf voelt het zwaar om alles weer op de rit te krijgen? Dan kan Evelien je hierin ondersteunen met de juiste rouwbegeleiding.

Hoe nabestaanden terugkijken op het afscheid

9.9

Heel fijn en persoonlijk geholpen in een moeilijke periode

Daar zit je dan, op een heel verdrietig moment moet je op zoek naar uitvaartverzorging. Misschien wel midden in de nacht, zonder enig eerder onderzoek, net als wij. Dan ga je zoeken, maar waar naar? Gelukkig kwamen wij via Google Evelien tegen. Naar aanleiding van haar verhaal op haar website hebben we gebeld en zijn vervolgens heel persoonlijk, eerlijk en oprecht geholpen. Evelien voelde heel goed aan wat wanneer nodig was en wat ook juist even niet. Dacht mee, gaf advies waar nodig en was tussen het overlijden van onze vader en de uitvaart heel flexibel en bereikbaar. Alles mocht en kon. Daarbij voelde ‘De suite’ als een warme en fijne plek ondanks dat het eigenlijk de laatste is waar je wil zijn. Ook op de dag van de uitvaart zelf (ont)zorgde Evelien en Barbara voor een fijne dag. Een dag, voor een groot deel dankzij hen, om nooit meer te vergeten.
Rhoon 7 september 2023

Een perfect geregelde goede uitvaart.

Wij willen de dames van Evelien Uitvaartverzorging hartelijk bedanken voor hun vakkundige werkzaamheden, en ook voor hun sympathieke werkwijze. Zij hebben veel hulp en steun geboden in deze voor ons verdrietige periode. Ook hun goede ideeën voor alternatieve oplossingen waren heel waardevol. Dit totaal leverde een goede uitvaart op waar wij met een tevreden gevoel op terug kunnen kijken. Dat gunnen we iedereen (wanneer het daarvoor tijd is). Marijke (partner); Robert (zoon).
Voorne aan Zee 2 september 2023

Klantgericht; met een creatieve en empathische inzet, luisteren naar de klant.

Bij de eerste kennismaking ontstond er een ‘klik’, mede door hun open, vriendelijke en creatieve houding. Geen ‘zakelijke en bedrijfsmatige’ opstelling, maar luisteren naar en meedenken met wat wij wel en niet wilden. Dankzij deze houding en hun adviezen was de uitvaart van mijn vrouw precies zoals wij het wilden; weliswaar een ‘zwarte dag, maar zeker geen zwarte uitvaart’
Zoetermeer 17 augustus 2023
117 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.9/10

Zullen we kennismaken?

Een kennismaking kan altijd, even aftasten en elkaar een beetje leren kennen. Tijdens zo’n eerste gesprek komen we er met elkaar achter of je bij ons de juiste klik voelt. 

Wij hechten hier veel waarde aan, omdat je nu eenmaal fijner en makkelijk praat met een persoon bij wie je jezelf op je gemak voelt. 

Daarbij maakt het niet uit of je ons benadert voor jezelf, voor je gezin, een kind, een school of bedrijf.

Bel ons op via 010 2236215 of stuur een e-mail naar info@evelienuitvaartverzorging.nl.

Stel hier je vraag via WhatsApp