Logo Evelien Uitvaartverzorging met team 2023

Menu

Uitvaartverzorging Albrandswaard nodig?

Evelien Uitvaartverzorging voor een passend afscheid.

Uitvaartverzorging Albrandswaard

Ben jij op zoek naar uitvaartverzorging in Albrandswaard, Poortugaal, Rhoon of omgeving? Persoonlijk, kleinschalig, onafhankelijk en voor een afscheid dat écht bij jou en jouw dierbaren past? Evelien Uitvaartverzorging uit Albrandswaard zorgt altijd voor een bijzonder afscheid dat laat zien hoe uniek degene is van wie we afscheid nemen.

Een uniek afscheid, passend bij de persoon, met verhalen, herinneringen en alle ruimte voor je eigen manier en afscheidswensen. Evelien Uitvaartverzorging bevindt zich in Albrandswaard. Kom jij uit Albrandswaard, Poortugaal, Rhoon, Hoogvliet, Rotterdam, Spijkenisse, Barendrecht, Ridderkerk, Dordrecht, Vlaardingen, Sliedrecht, Maassluis, Oud-Beijerland of Heinenoord en ben jij op zoek naar een uitvaartverzorger?

Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen hoe het afscheid, van jezelf of van jouw dierbare, eruit mag komen te zien. Én hoe wij je daarbij het beste kunnen helpen.

Uitvaart regelen in Albrandswaard

Een uitvaart regelen kan op vele manieren. Je kan alles uit handen geven of juist veel zelf doen. Wij helpen je op de manier die bij je past. Op een ongedwongen manier en binnen een vertrouwde sfeer. Onze kijk op het nemen van afscheid, het bieden van de juiste begeleiding en het toepassen van creativiteit zorgen ervoor dat jouw dierbare een passende uitvaart krijgt in of rondom Albrandswaard.

Onze visie? Het afscheid is een ‘dank je wel’ voor zijn of haar leven, waarin hij of zij in alles mag worden herkend. De meest waardevolle herinneringen blijven altijd en juist daarom mag de herinnering aan het afscheid mooi zijn. Evelien Uitvaartverzorging gaat altijd voor een uitvaart die recht doet aan het leven van de overledene. En dat is belangrijk, want juist een passend afscheid biedt houvast voor later.

We passen ons aan jullie tempo aan, kunnen ontzorgen op alle vlakken en komen met advies en unieke ideeën. Met één van ons als uitvaartverzorger is een uitvaart regelen in Albrandswaard eigen. Niets moet, alles mag. Door goed te luisteren naar jullie verhaal en wensen wordt een uitvaart helemaal ‘eigen’, en zo hoort het te voelen. 

Na het regelen van een uitvaart zijn we er ook voor je. Denk aan hulp bij nalatenschap, advies en inspiratie voor de bestemming van de as, grafmonument of een gedenkmoment en het vormgeven daarvan. Ook wanneer je het allemaal even niet meer ziet zitten en de rouw rauw op je dak valt, dan bieden wij jou houvast door hulp te bieden bij rouwverwerking wanneer jíj het nodig hebt. 

Wat kies jij?

(Natuur) Begraven of cremeren Albrandswaard

Wanneer er een dierbare is overleden en jij de uitvaart gaat regelen, kom je meteen voor een keuze te staan; begraven of cremeren? Wat is de wens van de overledene? Was er een wilsbeschikking die houvast biedt? Of is de wens onduidelijk en mag je zelf de keuze maken tussen het begraven of cremeren van jouw dierbare? Evelien Uitvaartverzorging helpt je hierbij en kijkt samen naar wat het beste bij jullie past.

Wat wordt jouw laatste bestemming?

Begraven worden kan zowel in Poortugaal als in Rhoon. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een (natuur)begraafplaats buiten de gemeente Albrandswaard, deze keuze maak je zelf. Zou jij kiezen voor een algemeen of particulier graf? Of lijkt een natuurgraf je nog mooier? Wij kunnen je aan de hand van je wensen helpen de verschillende mogelijkheden in en om Poortugaal en Rhoon voor je op een rijtje te zetten.

Als je kiest voor cremeren, dan gaan we voor de crematie naar een locatie buiten de gemeente Albrandswaard. In Poortugaal en Rhoon is namelijk geen crematorium. Dit betekent overigens niet dat het afscheid zelf dan ook buiten de gemeente Albrandswaard plaats moet vinden. Dit kan ook op een voor jou fijne locatie in Poortugaal of Rhoon. Na het afscheid word je, al dan niet begeleid door wie jij wilt, naar het crematorium van je keuze gebracht. Dat kan rondom Albrandswaard bijvoorbeeld in Rotterdam, Spijkenisse, Maassluis of Heinenoord zijn. Ook voor cremeren geldt dat je vrij bent in je keuze in welke gemeente je wordt gecremeerd.

Naast onze ervaringen met de lokale begraafplaatsen en crematoria rondom Poortugaal en Rhoon, hebben wij ook fijne ervaringen met andere locaties in de omgeving. Denk aan Barendrecht, Rotterdam, Spijkenisse, Maassluis en Heinenoord. Daar kan zomaar eens een locatie bij zijn waar je niet eerder aan gedacht hebt om een afscheid plaats te laten vinden. Samen met jou kunnen we dan ook de afscheidslocatie vinden die het beste aansluit bij jullie wensen voor een (natuur)begrafenis of een crematie. 

Begraven of cremeren: leg het vast!

We gunnen iedereen een mooi gesprek om eigen afscheidswensen bespreekbaar te maken. Wat komt er kijken bij begraven of cremeren? Hoe wil jij herinnerd worden? Wat maakt jouw afscheid nu écht eigen? Dit en al jouw  uitvaartwensen kunnen we bespreken en vervolgens ook vastleggen. Zo geef je jouw dierbaren houvast voor als jij er later niet meer bent. Met elke keuze die je zelf maakt, zullen jouw nabestaanden je beter herkennen in de dag van het afscheid.

In het boek ´Houvast´, kun je al je persoonlijke afscheidswensen én belangrijke informatie over je nalatenschap noteren. Neem gerust contact op en kijk of je bij ons de juiste klik voelt.

Evelien Uitvaartverzorging is er voor je als het gaat om afscheid nemen: begraven of cremeren in en rondom Albrandswaard.

Uniek afscheid nemen in Albrandswaard.

Het is belangrijk om een fijne en vertrouwde plek te hebben waar je samen kunt praten, huilen én lachen om mooie aandenken en anekdotes. Een huiskamer waar alles mag en kan rond het nemen van afscheid. Een huiskamer die je mag inrichten zoals jij dat wil en waar je jullie dierbare als een logé behandeld wordt.

Wanneer jullie goed afscheid willen nemen van een dierbare in Rhoon of Poortugaal, bestaat er de mogelijkheid om te kiezen voor onze huiskamer: Afscheidshuis de Suite. Een plek waar je jezelf mag zijn in de dagen tot aan de uitvaart. Omdat Afscheidshuis de Suite een centrale ligging heeft, is er altijd een begraafplaats of crematorium in de directe omgeving. De suite is een plek die je zelf kunt eigen kunt maken door bijvoorbeeld eigen spulletjes mee te nemen, passend bij het leven van jullie geliefde.

Alles om het voor jullie een fijne en warme plek te maken voor een goed en waardevol afscheid.

Kinderen meenemen naar een begrafenis of crematie

Het bijwonen van een begrafenis of een crematie is voor kinderen, net als voor volwassenen, een aangrijpende gebeurtenis waar gevoelens en eigen indrukken een grote rol spelen. We vinden het belangrijk om kinderen de mogelijkheid te geven om op hun eigen manier afscheid te laten nemen die voor hen begrijpelijk is.

Kinderen mogen ons alles vragen en overal aan mee helpen. Kinderen vinden het vaak juist leuk om ons te helpen tijdens het afscheid. Kinderen mogen een onderdeel zijn van verschillende rituelen zoals het helpen dragen van de kist of het mooi neerleggen van de bloemen op de kist. Het geeft kinderen een gevoel van betrokkenheid en helpt hen om afscheid te nemen op hun eigen manier.

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jullie kind op zijn of haar eigen manier afscheid kan nemen, waarbij we kijken naar zijn/haar belevingswereld en leeftijd. Dit doen we altijd in overleg met jullie als ouders.

Evelien is rouwdeskundige. Een paar gesprekken geven vaak al veel inzicht en wat lucht. Samen praten we, altijd op een locatie die voor jou goed voelt. Dat kan thuis zijn, maar kan ook tijdens een wandeling of creatieve activiteit. Net als bij het afscheid is het ook bij rouwverwerking van belang om dit op jouw eigen manier te doen. Als rouwdeskundige in Albrandswaard help ik iedereen die hulp nodig heeft bij het rouwen. Ik ondersteun, coach en geef rouwbegeleiding aan zowel kinderen als volwassen.

Rouwdeskundige in Albrandswaard

Want rouwen hoef je niet alleen te doen

Blijft het moeilijk om berusting te vinden bij het verlies van jouw dierbare? Kom je er zelf niet uit en loop je vast in je dag? Erover praten met iemand die goed naar je luistert kan goed helpen! Als rouwdeskundige in Albrandswaard en omgeving ben ik er voor je.

Rouwen voelt voor iedereen anders

Weet dat rouwen voor iedereen anders is en iedereen op zijn eigen manier rouwt. Wanneer je het lastig vindt om de situatie te aanvaarden, kan dit effect hebben op je dagelijks leven. Je kan vastlopen in de realiteit, je kan het lastig vinden om de draad weer op te pakken of je misschien ervaar je angst of burn-out achtige klachten?  Misschien is rouwbegeleiding dan iets voor jou?

Evelien is naast uitvaartverzorgster ook rouwdeskundige. Een paar gesprekken met Evelien kan al vaak leiden tot een stukje berusting en nieuwe inzichten. De gesprekken vinden plaats op een locatie die voor jou prettig voelt. Dit kan bij jou thuis zijn maar dit kan ook tijdens een wandeling in de natuur of tijdens een creatieve bezigheid als boetseren of tekenen.  Net als het nemen van afscheid is het bij het beleven van rouw belangrijk om dit op jouw eigen manier en tempo te doen. Als rouwdeskundige in Poortugaal helpt Evelien iedereen die ondersteuning nodig heeft bij verlies. Evelien ondersteund, coacht en geeft rouwbegeleiding aan zowel kinderen als volwassenen. Ook geeft ze rouwbegeleiding aan scholen en bedrijven.

Logo Evelien Uitvaartverzorging met team 2023

Uitvaartverzorging regio Rotterdam

Woon je in de regio Rotterdam en ben je op zoek naar een uitvaartverzorger? Evelien Uitvaartverzorging is er voor je. Onze belevingsgerichte begeleiding, ‘andere’ kijk op afscheid en creativiteit worden in de regio Rotterdam omarmt. Meer weten over onze manier van begeleiden?

Neem gerust contact met ons op voor een kennismaking en inspiratie over de mogelijkheden voor een uitvaart in Rotterdam.

Bloemen
Een eigentijds afscheid in een afscheidshuis

De Suite in Albrandswaard

Op zoek naar een mooie plek waar je afscheid kunt nemen? Waar familie, vrienden en andere genodigden samen kunnen komen?

Dan is Afscheidshuis de Suite voor een afscheidsbijeenkomst in Poortugaal – regio Rotterdam perfect! Lees meer over deze unieke locatie die je heel persoonlijk en ‘eigen’ kunt maken.

Afscheidsbijeenkomst in Poortugaal - regio Rotterdam

Afscheid nemen van een dierbare kan thuis, maar bijvoorbeeld ook in ons afscheidshuis in Albrandswaard. De Suite is een fijne en rustige plek waar alle ruimte geboden wordt om met familie en vrienden samen te komen. Neem afscheid op júllie manier en creëer samen mooie momenten in de periode voor de uitvaart. Doe alsof je er thuis bent.

Dat thuisgevoel mogen jullie mede zelf creëren door een persoonlijke touch aan te brengen. In de ‘huiskamer’ heeft niets een vaste plaats, dus breng gerust persoonlijke spullen mee om De Suite nog meer ‘eigen’ te maken. Draai jullie favoriete muziek, zet mooie foto’s neer en geniet van een heerlijke cappuccino of stevige espresso uit de barista koffiemachine. Niks mag een afscheid, zoals jullie dat willen vormgeven, in de weg staan.

De Suite - onderdeel van uitvaartverzorging Albrandswaard

Afscheidshuis de Suite in Albrandswaard is geen traditioneel rouwcentrum, maar een plek waar allerlei bijeenkomsten rondom afscheid, uitvaart en rouwbeleving plaatsvinden. Eigentijds door zélf de invulling te kiezen die jij voor ogen hebt. Die invulling zal per persoon, gezin, familie en vriendenkring anders zijn. Juist daarom is het zo mooi dat deze ruimte in alle opzichten flexibel is.

Deze fijne afscheidssuite in Albrandswaard is er voor iedereen, ongeacht je woonplaats, welke uitvaartverzorger je kiest of welke uitvaartverzekering je hebt.

Ben je benieuwd naar deze ruimte en wil je Afscheidshuis de Suite een keer komen bekijken? Dat kan. Maak een afspraak en kom langs om de ruimte te ervaren, te voelen en om te zien welke mogelijkheden er allemaal zijn

"In deze emotionele tijd zijn we dichtbij op de momenten waarop je ons het meest nodig hebt. Samen zorgen we voor een uniek en liefdevol afscheid."

Het overlijden van een dierbare kan ervoor zorgen dat je wereld op zijn kop staat. Het is belangrijk om in deze periode goed afscheid te nemen.

Zo zal je ook belangrijke beslissingen moeten gaan maken. Misschien dat je dierbare een wilsbeschikking heeft ingevuld. Deze wilsbeschikking kan je een houvast bieden bij het nemen van belangrijke beslissingen. We helpen je stap voor stap.

Vind je het moeilijk om om te gaan met het verlies van jouw dierbare  óf voelt het zwaar om alles weer op de rit te krijgen? Dan kan Evelien je hierin ondersteunen met de juiste rouwbegeleiding.

Hoe nabestaanden terugkijken op het afscheid

9.9

Uitermate prettige en professionele begeleiding met een luisterend oor voor alle wensen

26 April jl. was het een jaar geleden dat onze mooie en dappere dochter Amanda kwam te overlijden. Iets wat je niet verwachte, werd een keiharde realiteit en moet je een uitvaart gaan regelen. Vanaf het allereerste contactmoment, werden wij door Evelien en Barbara professioneel en met een luisterend oor begeleid. Hun ervaring en subtiele aanwijzingen, resulteerde in een mooie en bijzondere uitvaart. Reacties welke wij kregen op de uitvaart waren uitermate positief, zoals, heel mooi, indrukwekkend, zoveel liefde, verfrissend, zo kan het dus ook. En dat allemaal ook mede door jullie.
Poortugaal 28 mei 2024

Ondanks verdrietige tijd fantastische begeleiding

Evelien Uitvaartverzorging heeft onze verwachtingen meer dan overtroffen. Wij hebben als familie de hulp en begeleiding van Barbara als heel erg fijn ervaren. Het is dan ook moeilijk om onze dankbaarheid in woorden te beschrijven omdat het al gauw te kort doet. Wij hebben alle tijd gekregen die wij nodig hadden, niets was te gek en de begeleiding was precies wat wij nodig hadden. De suite is een rustgevende, fijne plek en ondanks het grote verdriet zijn wij blij dat wij onze vader in zo’n huiselijke sfeer konden bezoeken en achterlaten. De menselijkheid en persoonlijke betrokkenheid van Barbara was op alle momenten merkbaar. Mijn moeder werd ontzettend fijn en met een warm gevoel ondersteund in haar verdriet. Het is duidelijk dat binnen Evelien Uitvaartverzorging met zorg en liefde te werk wordt gegaan, ik zou hen dan ook aan iedereen aanraden
Poortugaal 19 mei 2024

Goed gevoel!

Bij het eerste telefonische contact was er gelijk een goed gevoel! Barbara is langs gekomen, en heeft de mogelijkheden verteld die er zijn. Er is een andere manier van opbaren i.p.v. op een koelplaat. Namelijk Thanatopraxie , een lichte vorm van balseming. Dit is bij onze moeder gebeurt! Vanaf het overlijden tot de crematie heeft Barbara ons goed begeleid. Hiervoor willen wij Barbara Hartelijk bedanken!
Numansdorp 21 april 2024
138 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.9/10

Zullen we kennismaken?

Een kennismaking kan altijd, even aftasten en elkaar een beetje leren kennen. Tijdens zo’n eerste gesprek komen we er met elkaar achter of je bij ons de juiste klik voelt. 

Wij hechten hier veel waarde aan, omdat je nu eenmaal fijner en makkelijk praat met een persoon bij wie je jezelf op je gemak voelt. 

Daarbij maakt het niet uit of je ons benadert voor jezelf, voor je gezin, een kind, een school of bedrijf.

Bel ons op via 010 2236215 of stuur een e-mail naar info@evelienuitvaartverzorging.nl.

Stel hier je vraag via WhatsApp