Logo Evelien Uitvaartverzorging met team 2023
Search
Close this search box.
Uitvaart regelen, wat moet je echt weten

Alles wat je moet weten over een uitvaart regelen

Een uitvaart regelen beleeft iedereen op zijn of haar eigen manier. Dit hangt bijvoorbeeld af van de relatie tot de overledene, de omstandigheden rondom het overlijden of hoe je zelf omgaat met rouw, verlies en uitvaart. 

Evelien Uitvaartverzorging biedt je alle ondersteuning die je nodig hebt. Samen zorgen we ervoor dat het afscheid een mooie herinnering wordt. Een moment waarop je kan terugkijken met een goed gevoel. 

Ook zorgen we dat jij de houvast krijgt die je nodig hebt om de uitvaart te regelen op een manier die bij jou past.

Een uitvaart regelen na het overlijden van een dierbare

Na het overlijden van een dierbare is het belangrijk dat de arts wordt ingelicht om te schouwen. De (schouw)arts geeft een verklaring af van overlijden, samen met de envelop voor het CBS. Pas als de arts is geweest, mogen we de overledene gaan verzorgen en (indien gewenst) overbrengen naar de locatie waar hij of zij zal zijn tot aan de uitvaart.

Je kan én mag ons natuurlijk ook al gelijk bellen (nog voor de arts is geweest). Wij mogen én kunnen al direct naar je toe komen om jullie bij te staan, maar dit is natuurlijk een persoonlijke overweging en behoefte. Het is wel fijn dat wij weten dat het overlijden heeft plaatsgevonden, zodat we ons kunnen voorbereiden om naar jullie toe te komen. We gunnen jullie ook de tijd en rust om het eerste moment na overlijden er  ’te laten zijn’. We stemmen altijd met je af wat voor jullie het beste moment is om de zorg in gang te zetten.

Er komt veel op je af wanneer je een uitvaart moet regelen. Rust en ruimte zijn groot goed. Wij helpen je ook bij het vinden en creëren van die ruimte. 

Ja, er moet veel gebeuren, maar niet alles hoeft meteen. We houden het behapbaar. We kijken naar jullie wensen en mogelijkheden rondom het opbaren en zorgen goed voor jouw dierbare en voor jou.

Per dag bekijken we waar je behoefte ligt en ondertussen maken we de keuzes die gemaakt moeten worden. Cremeren of begraven? Wat wordt de uitvaartlocatie? Wat voor een soort kist? En hoe komt de rouwkaart eruit te zien? We geven de begeleiding die nodig is en doen waar, vanuit jouw, behoefte aan is. Uiteraard is het mogelijk om actief mee te helpen aan het vormgeven van een afscheid. Zo zorgen we voor een geheel ‘eigen’ afscheid, passend bij jullie allemaal.

Op de dag van de uitvaart komt alles samen. Het zal een afscheid worden met veel emoties, indrukken, mooie herinneringen en momenten om te koesteren. Ook na uitvaarten zijn wij altijd dichtbij en houden we contact. Zo spreken we na de tijd nog een keer af om over de uitvaart te praten. Eigenlijk laten we jullie pas los, als jullie aangeven dat het goed is.

Steeds gebruikelijker: een uitvaart regelen bij leven

We zien het steeds vaker, mensen die hun uitvaart vooraf regelen. In sommige gevallen zelfs als ze nog helemaal gezond zijn. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt beslissen hoe je herdacht wilt worden en dat je je dierbaren ontlast van de stress van het nemen van deze beslissingen tijdens een emotioneel moeilijke periode. 

Dit begint vaak bij het regelen van de nalatenschap, dat doe je in een levenstestament en/of testament. Hoe wil je de persoonlijke en zakelijke dingen regelen als je hiertoe zelf niet meer in staat bent? In een testament leg je vast hoe je jouw persoonlijke en zakelijke erfenis wilt verdelen.

Ook is het verstandig om een vertrouwenspersoon aan te stellen die op de hoogte is van jouw wensen en de dingen kan regelen wanneer het moment daar is.

En dan zijn er natuurlijk de uitvaartwensen. Wil je bijvoorbeeld begraven of gecremeerd worden? Welke muziek wil je op de plechtigheid? Door deze zaken vooraf te regelen, kun je ervoor zorgen dat je uitvaart verloopt zoals jij dat wilt en dat je geliefden niet voor moeilijke keuzes komen te staan.

Deze informatie kun je in een wilsbeschikking aangeven. Wat je vooraf allemaal precies kunt bepalen? Ontdek het in ons Wensenboekje Houvast. Deze is rechtsgeldig en is bovendien een mooi naslagwerk voor later.

Logo Evelien Uitvaartverzorging footer

Checklist uitvaart regelen

Heb je behoefte aan een overzicht van de belangrijkste punten als het gaat om een uitvaart regelen? Die hebben we gebundeld in een handige checklist. 

Het kan je helpen om niets over het hoofd te zien en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Download hier onze checklist voor houvast bij het loslaten.

Hoe nabestaanden terugkijken op het afscheid

9.9

Uitermate prettige en professionele begeleiding met een luisterend oor voor alle wensen

26 April jl. was het een jaar geleden dat onze mooie en dappere dochter Amanda kwam te overlijden. Iets wat je niet verwachte, werd een keiharde realiteit en moet je een uitvaart gaan regelen. Vanaf het allereerste contactmoment, werden wij door Evelien en Barbara professioneel en met een luisterend oor begeleid. Hun ervaring en subtiele aanwijzingen, resulteerde in een mooie en bijzondere uitvaart. Reacties welke wij kregen op de uitvaart waren uitermate positief, zoals, heel mooi, indrukwekkend, zoveel liefde, verfrissend, zo kan het dus ook. En dat allemaal ook mede door jullie.
Poortugaal 28 mei 2024

Ondanks verdrietige tijd fantastische begeleiding

Evelien Uitvaartverzorging heeft onze verwachtingen meer dan overtroffen. Wij hebben als familie de hulp en begeleiding van Barbara als heel erg fijn ervaren. Het is dan ook moeilijk om onze dankbaarheid in woorden te beschrijven omdat het al gauw te kort doet. Wij hebben alle tijd gekregen die wij nodig hadden, niets was te gek en de begeleiding was precies wat wij nodig hadden. De suite is een rustgevende, fijne plek en ondanks het grote verdriet zijn wij blij dat wij onze vader in zo’n huiselijke sfeer konden bezoeken en achterlaten. De menselijkheid en persoonlijke betrokkenheid van Barbara was op alle momenten merkbaar. Mijn moeder werd ontzettend fijn en met een warm gevoel ondersteund in haar verdriet. Het is duidelijk dat binnen Evelien Uitvaartverzorging met zorg en liefde te werk wordt gegaan, ik zou hen dan ook aan iedereen aanraden
Poortugaal 19 mei 2024

Goed gevoel!

Bij het eerste telefonische contact was er gelijk een goed gevoel! Barbara is langs gekomen, en heeft de mogelijkheden verteld die er zijn. Er is een andere manier van opbaren i.p.v. op een koelplaat. Namelijk Thanatopraxie , een lichte vorm van balseming. Dit is bij onze moeder gebeurt! Vanaf het overlijden tot de crematie heeft Barbara ons goed begeleid. Hiervoor willen wij Barbara Hartelijk bedanken!
Numansdorp 21 april 2024
138 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.9/10

Kopje koffie of thee?

Of je nu je eigen uitvaart bij leven regelt of de uitvaart van een dierbare plant, Evelien Uitvaartverzorging is er voor je. Zullen we kennismaken en kijken of het klikt?

Bel ons 010 2236215 of stuur een e-mail naar info@evelienuitvaartverzorging.nl.

Stel hier je vraag via WhatsApp