Rouwbegeleiding
Rouwen hoef je niet alleen te doen

Gediplomeerd rouwbegeleider

Ervaringsdeskundige op het gebied van rouw en verlies

Rouwbegeleiding mag, rouwen hoef je niet alleen te doen.

Rouw voelt echt voor iedereen anders. Rouwverwerking is naar onze mening dan ook meer rouwbeleving. Iedereen beleeft rouw op een eigen manier. De manier waarop je rouwt wordt onder andere beïnvloed vanuit een stukje acceptatie.

Acceptatie zorgt ervoor dat iemand een manier kan vinden om met verlies om te gaan, om het een plek te geven.

Als je bijvoorbeeld blijft knokken tegen de realiteit, vastloopt in het vinden van jouw eigen manier van acceptatie, moeite ervaart in dagelijkse dingen of als het zwaar voelt om alles weer op de rit te krijgen. Dan kunnen wij je daarbij ondersteunen met rouwbegeleiding.

Het is namelijk helemaal niet gek om hulp te vragen bij rouw. Door met ons te praten over hoe je het verlies en de rouw beleeft, kunnen we je begeleiden op de momenten die jij het moeilijkste vindt.

Vaak geven een paar gesprekken al veel inzicht en lukt het om stevige stappen te zetten in de goede richting. 

Rouwen is kei-zwaar

Wij vergelijken verlies en rouw vaak met een hele zware kei met scherpe randen en punten. De kei is niet te tillen zo zwaar en het doet zeer als je hem ook maar probeert aan te raken. Toch zal deze kei een onderdeel van je leven worden en draag je hem met je mee.

De rouwbegeleiding pakken we op vanaf het moment dat we met je in contact komen. Dit doen we eerst vooral door te luisteren naar je verhalen. Het afscheid is erg belangrijk en draagt bij om de scherpe punten van deze kei te vijlen. Vanaf het eerste contact bieden we je al handvatten die houvast geven bij het tillen van deze kei.

Vaak lukt dit. Het creëren van een herkenbare, fijne omgeving, waarin afscheid wordt genomen met elementen die feilloos passen bij de levensstijl. Dit haalt de eerste scherpte van de punten weg. Goed en bewust afscheid nemen is belangrijk voor de eerste momenten van rouw.

Na verloop van tijd zal de kei draagbaarder worden. De scherpe punten beginnen met de tijd minder te worden. En met steun vanuit de omgeving schuur je de scherpe delen steeds wat verder weg en blijkt de kei steeds beter mee te dragen. Dit kost tijd. De steen kan hard zijn. En kijk er niet gek van op als je na een jaar nog moeite hebt om alles de hele tijd zelf te dragen.

Uiteindelijk gaat het je lukken en zal je een manier vinden om je kei steeds verder te polijsten. Je zal zien dat hij zelfs mooie kleuren in zich heeft en dat het fijn is om hem dicht bij je te dragen. De kei is namelijk gevormd uit liefde. Het leek een periode ondragelijk door pijn en verdriet. Weet dat de mooie momenten die je hebt gekend het sterkste zijn en je de kracht blijven geven om door te gaan.

Het moment van rouwbegeleiding is aan jou. Dit staat los van met wie en waar jij de uitvaart geregeld hebt. Het belangrijkste is dat jij een plek vindt waar je terecht kan met jouw verdriet of vragen. Wij kunnen je helpen om de momenten die jij het zwaarste vindt te bespreken.

Hulp en Rouwbegeleiding​

Als het je zelf niet lukt die zware kei te dragen en niet weet waar je moet beginnen, zijn wij er voor je om te helpen. Het is helemaal niet gek om hulp te vragen bij rouw. Vaak geven een paar gesprekken al veel inzicht en lukt het om stevige stappen te zetten in de goede richting.

De gesprekken zijn eigenlijk altijd anders. Vaak thuis, tijdens een wandeling of een creatieve activiteit. Praten tijdens een aangename bezigheid brengt je vaak dichter bij je gevoel en vooral de aard ervan.

Daarbij is het goed om (samen) iets te doen wat je leuk vindt. Dat geeft je een goed gevoel, echt even iets voor jezelf creëren en waar je wellicht een fijne hobby of dagbesteding aan over kan houden.

Hulp bij rouw kan Evelien aan iedereen geven. Evelien, als coach, geeft rouwbegeleiding en ondersteunt zowel kinderen als volwassenen. Net zoals bij het afscheid nemen, heeft iedereen óók bij het beleven van rouw een eigen manier van rouwverwerking nodig.

Een manier die goed aansluit bij zijn of haar manier van communiceren, omgaan met emoties en levensstijl.

Loop jij vast na het overlijden van een dierbare?

Bel 010 2236215 voor vragen of het maken van een afspraak

Wat zijn de tarieven van rouwbegeleiding?

Een kennismaking is altijd kosteloos en daarna wordt er een tarief berekend van €68,00 per uur incl. BTW. Gemaakte reiskosten bedragen €0,19 cent per gereden kilometer en het tarief is exclusief de aankoop van eventuele materialen en voorbereidingen. 

Denk hierbij aan: verf, klei, papier of voorleesboeken.

Voor het voorbereiden van een groepspresentatie, ontwerpen van en workshop of een coachsessie maken we altijd vooraf een passende begroting, hierbij wordt er altijd uitgegaan van de genoemde tarieven.

schaal met stenen kristallen

Rouwbegeleiding voor scholen en bedrijven

Als pedagoge en rouwbegeleider biedt Evelien ook begeleiding aan groepen kinderen, medewerkers op scholen en bedrijven die met verlies te maken krijgen, hebben of hebben gehad. 

Net als bij de persoonlijke ondersteuning, kijkt Evelien altijd samen met de school of de organisatie wat de behoefte is en op welke specifieke punten haar begeleiding nodig is.

School:

Bedrijf/organisatie:

Vormen van rouwbegeleiding

Verschillende vormen van rouwbegeleiding

Evelien spreekt af op een plek die je fijn vindt. Thuis, bos, strand, café… Ze kletst over je ervaringen, de last die je ervaart en de momenten die alles moeilijk maken. Praten kan met een kop thee, maar zeker ook tijdens een activiteit zoals fietsen, wandelen, schilderen etc.

Evelien laat je veel praten en als je dat moeilijk vindt zoeken we samen naar woorden of een andere manier om je te uiten. Soms is het praten voor iemand al genoeg, anderen vinden het fijn om een plan op te stellen als stok achter de deur. Of om momenten samen op te pakken om te na een tijdje weer zelf aan te kunnen.

Als gezin praten we en delen jullie met elkaar gevoelens en gedachten. Als het als moeilijk wordt om zelf zo’n gesprek te starten en met elkaar te praten over jullie verlies, dan helpen we jullie hier graag bij.

Evelien helpt door het gesprek te leiden en te ondersteunen bij het vertalen van elkaars gevoelens, zodat iedereen elkaar leert begrijpen en accepteert dat iedereen een eigen manier van rouwen heeft. Samen zullen we een manier vinden hoe jullie hier als familie op een fijne manier mee om kunnen gaan.

Hoe gaan jullie op het werk om met het verlies van een collega? Evelien biedt rouwbegeleiding aan op het werk, vanuit jullie teamspirit. Rouwbegeleiding is altijd persoonlijk, gesprekken één op één of een gesprek met het team.

Voor iedere leeftijd biedt Evelien belevingsgerichte rouwbegeleiding aan. We praten, delen en doen. Kinderen leren, ervaren en verwerken door iets te beleven en te doen. Samen met jullie maakt Evelien naar de situatie passende activiteiten die helpen om alle gebeurtenissen beter te begrijpen en gevoelens een plekje te geven.

Hoe nabestaanden terugkijken op het afscheid

9.9

Warme en persoonlijke begeleiding met alle ruimte voor je wensen en rouwverwerking.

Evelien Uitvaartverzorging heeft ons fantastisch begeleid en bijgestaan in de moeilijke periode na het overlijden van onze (stief)vader. Evelien, Barbara en ook Bep die het rouwboeket verzorgde, gaan op zo’n persoonlijke en warme manier met je om en betrekken je bij elke stap en beslissing. Voor ons was het daarmee een meer geleidelijk en goed rouwproces, waar al direct na het overlijden alle ruimte voor was en wat we zo ook intenser hebben beleefd. Dit maakt dat we met een goed gevoel op een mooi afscheid terug kunnen kijken, waar alle ruimte was voor ons verdriet.
Poortugaal 18 maart 2024

Heel fijn, persoonlijk en van onschatbare waarde!

Al voor het overlijden van mijn man kennis gemaakt met Evelien en alles samen besproken. Heel fijn dat er ideeën aangedragen werden die aansloten bij zijn wensen en onze wensen en behoefte. Fijn en persoonlijk contact ook weer afgestemd op wat wij nodig hadden. Vanaf overlijden echt gesteund gevoeld. Het opbaren thuis zo netjes en fijn geregeld. De uitvaart een mooi informeel samenzijn ,Dit maakte het voor ons allemaal wat minder zwaar. Met alle aanwezigen uiteindelijk de kist weg gedragen. Iedereen heeft samen met ons afscheid kunnen nemen. Mooier konden we dit niet wensen. Ik hoop dat iedereen zo’n fijne begeleiding mag ervaren tijdens een van de moeilijkste momenten in een mensenleven.
Spijkenisse 18 maart 2024

Persoonlijke, professionele en warme begeleiding

Evelien en Barbara hebben de uitvaart van mijn beide ouders begeleidt. Doordat zij dit beide keren professioneel en betrokken hebben gedaan, was er voor ons ruimte om ons verlies te verwerken.
Rotterdam 28 februari 2024
133 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.9/10

Zullen we kennismaken?

Een kennismaking kan altijd, even aftasten en elkaar een beetje leren kennen. Tijdens zo’n eerste gesprek komen we er met elkaar achter of je bij ons de juiste klik voelt. 

Wij hechten hier veel waarde aan, omdat je nu eenmaal fijner en makkelijk praat met een persoon bij wie je jezelf op je gemak voelt. 

Daarbij maakt het niet uit of je ons benadert voor jezelf, voor je gezin, een kind, een school of bedrijf.

Bel ons op via 010 2236215 of stuur een e-mail naar info@evelienuitvaartverzorging.nl.

Stel hier je vraag via WhatsApp