Wilsbeschikking

Het feel-good boek voor je uitvaartwensen

Maakt afscheid bespreekbaar

Geeft houvast en regie

Het FEEL GOOD boek voor je uitvaartwensen!

Houvast is vernieuwd!

Ons uitvaartwensenboek is vernieuwd en is nu nóg meer gericht op het creëren van écht en eigen uitvaart. Er is meer ruimte voor eigen gedachten en ideeën, er is meer ruimte voor het vormgeven van de rouwkaart en je kan zelfs je eigen kist ontwerpen en bloemen samenstellen.

Houvast is gratis en voor iedereen beschikbaar.

‘Houvast’ is een boek (wilsbeschikking) om persoonlijke afscheidswensen in op te schrijven en belangrijke informatie over je nalatenschap te bundelen.

6 Redenen waarom jij je uitvaartwensen bespreekbaar wilt maken

Het positief bespreekbaar maken van uitvaartwensen zien wij als een daad van liefde en zorg voor onze dierbaren, die op een dag met de uitdaging kunnen worden geconfronteerd om onze laatste wensen te vervullen. Hoe fijn is het dan om te weten wat je had gewild?! Deze openhartige gesprekken over jouw uitvaartwensen bieden een kans om voorkeuren en verwachtingen te delen en kunnen helpen om de zorg om het maken van beslissingen tijdens een emotionele periode te verlichten.

Respect voor 'eigen' keuzes

Ieder van ons is uniek, en dat geldt ook voor onze uitvaartwensen. Het is belangrijk om te begrijpen dat er geen 'juiste' of 'verkeerde' manier is om een uitvaart te plannen. Door open te staan voor de individuele keuzes van onze dierbaren, kunnen we hen helpen om een afscheid te creëren die authentiek is voor wie ze waren in het leven.

Vermindering van stress en onzekerheid

Wanneer we onze uitvaartwensen positief bespreekbaar maken, geven we onze dierbaren de duidelijkheid en zekerheid die ze nodig hebben wanneer de tijd komt om afscheid te nemen. Ze zullen niet hoeven te gissen wat we zouden hebben gewild, waardoor de stress en druk in een toch al moeilijke periode wordt verminderd.

Een kans voor reflectie en verbinding

Het bespreken van uitvaartwensen biedt een gelegenheid om diepere gesprekken te voeren over ons leven, onze waarden en onze persoonlijke betekenis. Het kan ons helpen om te reflecteren op de manier waarop we herinnerd willen worden en wat we aan onze dierbaren willen nalaten.

Positief bijdragen de beleving van rouw

Voor degenen die achterblijven, kan het vervullen van de uitvaartwensen van een geliefde een bron van troost en steun zijn. Het kan hen helpen om zich verbonden te voelen met de overledene en om de beleving van rouw op een positieve manier te doorlopen.

Voorkomen van familieconflicten

Het ontbreken van duidelijke uitvaartwensen kan in sommige gevallen leiden tot conflicten en onenigheid binnen de familie. Door deze wensen positief te bespreken en vast te leggen in het uitvaartwensenboek Houvast, kunnen we voorkomen dat onze dierbaren voor moeilijke beslissingen komen te staan en de harmonie bewaren in een toch al emotionele tijd.

Flexibiliteit en aanpassing

Hoewel het belangrijk is om onze wensen te uiten, moeten we ook begrip hebben voor het feit dat omstandigheden kunnen veranderen. Het is goed om flexibel te blijven en ruimte te laten voor aanpassingen als dat nodig is.

Openheid over alles rondom afscheid en nalatenschap

We geven je alle ruimte om persoonlijke wensen te vormen rondom je eigen uitvaart. 

Laat je inspireren en informeren over afscheid nemen.

Gun jezelf die houvast voor later.

Rechtsgeldige Wilsbeschikking

‘Houvast’ wordt een rechtsgeldige wilsbeschikking op het moment dat het ingevoegde formulier is ondertekent. 

Zo kun je jouw nabestaanden laten weten hoe jij denkt over je eigen afscheid en hoe je alles wilt laten vormgeven.

Belangrijke informatie over de nalatenschap

Er is alle ruimte om je nabestaanden te vertellen over jouw nalatenschap. 

In de bijgevoegde informatiegids vind je veel advies en tips voor het regelen van zaken rondom het overlijden.

Persoonlijke uitvaartwensen en ideeën voor later

Je wordt meegenomen langs allerlei vragen over je uitvaartwensen en voorkeuren. 

De vragen zijn verdeeld in verschillende onderwerpen en thema’s.

"Met elke keuze die je zelf maakt, zorg je dat meer mensen jou herkennen in de dag dat zij afscheid van je nemen."

Haal Houvast in huis via dit bestelformulier

Houvast, voor als je hebt losgelaten

Wilsbeschikking en Testament

Er zijn verschillende mogelijkheden om persoonlijke wensen over je uitvaart en nalatenschap vast te leggen. Welke manier het beste bij jou past hangt af van de zaken en onderwerpen die je geregeld en/ of besloten wilt hebben.

Vragen over wilsbeschikking en testament

Een wilsbeschikking is een document waarin jouw wensen en voorkeuren opgeschreven staan. Je geeft hierin aan hoe je jouw uitvaart eruit wilt laten zien en je kan een verdeling maken van bepaalde bezittingen of spullen.

Een wilsbeschikking maken, ook wel uitvaartwensen codicil genoemd, is niet hetzelfde als een testament. In een wilsbeschikking kun je geen geldzaken, voogdij of verdeling van onroerend goed (huis, bedrijfspand of fabriek) regelen.

De wilsbeschikking is voornamelijk bedoeld om aan te geven hoe je alles rondom je afscheid wilt laten verlopen. Wil je een begrafenis of crematie? Wil je een thuisopbaring of naar een rouwcentrum? Koeling of Thanatopraxie? Een kist of een wade? Welke locatie? Welke uitvaartmuziek? En zo zijn er nog veel meer keuzes en wensen die je in een wilsbeschikking kan opnemen.

Het boekje ‘Houvast’ is een wilsbeschikking en is rechtsgeldig op het moment dat je de tekst op bladzijde drie in je eigen handschrift hebt overgeschreven. Voorzien van de datum van ondertekening, je voor- en achternaam en je handtekening die overeenkomt met die op je legitimatiebewijs.

Dus het antwoord op de vraag ‘Wat is een wilsbeschikking?’: dit is een fysiek document of boekje waarin je alle wensen voor later opschrijft en je je nabestaanden mee kan ontzorgen op het moment dat zij afscheid moeten nemen en je uitvaart zullen vormgeven.

In een testament kan je alles rondom je nalatenschap laten opnemen. Spullen maar ook bijvoorbeeld geldzaken en onroerende goederen.

Dit kan alleen bij een notaris, omdat die een testament opstelt en ondertekend. Bij een notaris regel je ook zakelijke aangelegenheden en de eventuele voogdij over de kinderen.

Als je vragen hebt over het regelen van je nalatenschap, kun je altijd met ons bellen voor een eerste advies.

Zullen we kennismaken?

Een kennismaking kan altijd, even aftasten en elkaar een beetje leren kennen. Tijdens zo’n eerste gesprek komen we er met elkaar achter of je bij ons de juiste klik voelt. 

Wij hechten hier veel waarde aan, omdat je nu eenmaal fijner en makkelijk praat met een persoon bij wie je jezelf op je gemak voelt. 

Daarbij maakt het niet uit of je ons benadert voor jezelf, voor je gezin, een kind, een school of bedrijf.

Bel ons op via 010 2236215 of stuur een e-mail naar info@evelienuitvaartverzorging.nl.

Stel hier je vraag via WhatsApp