Wilsbeschikking

Maakt afscheid bespreekbaar

Geeft houvast en regie

Houvast, voor als je hebt losgelaten

‘Houvast’ is een boek (wilsbeschikking) om persoonlijke afscheidswensen in op te schrijven en belangrijke informatie over je nalatenschap te bundelen.

Wilsbeschikking

‘Houvast’ wordt een rechtsgeldige wilsbeschikking op het moment dat het ingevoegde formulier is ondertekent. 

Zo kun je jouw nabestaanden laten weten hoe jij denkt over je eigen afscheid en hoe je alles wilt laten vormgeven.

Houvast voor je nabestaanden

Een wilsbeschikking maken helpt jouw omgeving om jouw wensen te leren kennen. 

Het zal hen steun en vertrouwen geven bij het maken van keuzes en dat draagt bij aan een goede en mooie manier van afscheid nemen.

"Met elke keuze die je zelf maakt, zorg je dat meer mensen jou herkennen in de dag dat zij afscheid van je nemen."

Openheid en houvast over alles rondom afscheid en nalatenschap

We geven je alle ruimte om persoonlijke wensen te vormen rondom je eigen uitvaart. 

Laat je inspireren en informeren over afscheid nemen.

Gun jezelf die houvast voor later.

Belangrijke informatie over de nalatenschap

Er is alle ruimte om je nabestaanden te vertellen over jouw nalatenschap. 

In de bijgevoegde informatiegids vind je veel advies en tips voor het regelen van zaken rondom het overlijden.

Persoonlijke uitvaartwensen en ideeën voor later

Je wordt meegenomen langs allerlei vragen over je uitvaartwensen en voorkeuren. 

De vragen zijn verdeeld in verschillende onderwerpen en thema’s.

Jouw persoonlijke wilsbeschikking

Voorbespreken
Houvast gunnen wij iedereen. Het wensenboek ontvang je kosteloos bij een persoonlijke of digitale voorbespreking. Tijdens dit kennismakingsgesprek kunnen we je alles vertellen over afscheid en uitvaart. Ook kunnen we een verzekeringscheck doen en inzichten geven in kosten aan de hand van je persoonlijke wensen.

Los bestellen
Heb je geen behoefte aan een gesprek, maar wil je wel ‘Houvast’ ontvangen, dan kan je het wensenboek bestellen voor € 3,95
(excl. verzendkosten).*

Via onderstaand formulier geef je eenvoudig aan hoe jij Houvast wilt ontvangen.
* Eventuele verzendkosten via PostNL bedragen € 4,50 voor een binnenlandse verzending. Openhalen mag altijd op afspraak.

Bestelformulier wilsbeschikking

Houvast, voor als je hebt losgelaten

Wilsbeschikking en Testament

Er zijn verschillende mogelijkheden om persoonlijke wensen over je uitvaart en nalatenschap vast te leggen. Welke manier het beste bij jou past hangt af van de zaken en onderwerpen die je geregeld en/ of besloten wilt hebben.

Vragen over wilsbeschikking en testament

Een wilsbeschikking is een document waarin jouw wensen en voorkeuren opgeschreven staan. Je geeft hierin aan hoe je jouw uitvaart eruit wilt laten zien en je kan een verdeling maken van bepaalde bezittingen of spullen.

Een wilsbeschikking maken, ook wel uitvaartwensen codicil genoemd, is niet hetzelfde als een testament. In een wilsbeschikking kun je geen geldzaken, voogdij of verdeling van onroerend goed (huis, bedrijfspand of fabriek) regelen.

De wilsbeschikking is voornamelijk bedoeld om aan te geven hoe je alles rondom je afscheid wilt laten verlopen. Wil je een begrafenis of crematie? Wil je een thuisopbaring of naar een rouwcentrum? Koeling of Thanatopraxie? Een kist of een wade? Welke locatie? Welke uitvaartmuziek? En zo zijn er nog veel meer keuzes en wensen die je in een wilsbeschikking kan opnemen.

Het boekje ‘Houvast’ is een wilsbeschikking en is rechtsgeldig op het moment dat je de tekst op bladzijde drie in je eigen handschrift hebt overgeschreven. Voorzien van de datum van ondertekening, je voor- en achternaam en je handtekening die overeenkomt met die op je legitimatiebewijs.

Dus het antwoord op de vraag ‘Wat is een wilsbeschikking?’: dit is een fysiek document of boekje waarin je alle wensen voor later opschrijft en je je nabestaanden mee kan ontzorgen op het moment dat zij afscheid moeten nemen en je uitvaart zullen vormgeven.

In een testament kan je alles rondom je nalatenschap laten opnemen. Spullen maar ook bijvoorbeeld geldzaken en onroerende goederen.

Dit kan alleen bij een notaris, omdat die een testament opstelt en ondertekend. Bij een notaris regel je ook zakelijke aangelegenheden en de eventuele voogdij over de kinderen.

Als je vragen hebt over het regelen van je nalatenschap, kun je altijd met ons bellen voor een eerste advies.

Zullen we kennismaken?

Een kennismaking kan altijd, even aftasten en elkaar een beetje leren kennen. Tijdens zo’n eerste gesprek komen we er met elkaar achter of je bij ons de juiste klik voelt. 

Wij hechten hier veel waarde aan, omdat je nu eenmaal fijner en makkelijk praat met een persoon bij wie je jezelf op je gemak voelt. 

Daarbij maakt het niet uit of je ons benadert voor jezelf, voor je gezin, een kind, een school of bedrijf.

Bel ons op via 010 2236215 of stuur een e-mail naar info@evelienuitvaartverzorging.nl.

Stel hier je vraag via WhatsApp