Logo Evelien Uitvaartverzorging met team 2023

Menu

Thuis afscheid nemen

Afscheid nemen in je eigen omgeving

Vertrouwde omgeving

Kindervriendelijk

"Wist je dat we een thuis opbaring helemaal eigen kunnen maken?"

Niets is zo belangrijk dan je thuis voelen in je eigen huis. We horen wel eens dat gezinsleden er tegenop zien om ‘een kist’ in huis te hebben. Maar wist je dat dit niet perse hoeft? Bij ons is een thuis opbaring altijd in de stijl van jullie huis en op een manier die voor jullie prettig voelt.

Ontvang bezoek wanneer je wilt of juist niet

Als je thuis bent bepaal je zelf voor wie je de deur opent. We ondersteunen graag bij het organiseren van een condoleance of afscheidsborrel. Doe waar je behoefte aan hebt. De een vindt het fijn om aldoor visite te ontvangen, terwijl de ander deze periode thuis in een eigen bubbel wilt beleven.

Opbaren kan ook zonder koeling

Dankzij thanatopraxie is er bij een opbaring geen koeling meer nodig. Het mooiste is dat het lichaam niet meer zo koud aan voelt en je geen koeling in huis hebt staan.

Bepaal zelf hoelang de opbaring duurt

Een thuisopbaring kan duren tot aan de dag van de uitvaart, maar een paar dagen thuis is ook goed. Soms dan wordt ervoor gekozen om de dierbare voor een dag naar huis te laten komen, zodat vrienden en familie langs kunnen komen om afscheid te nemen. Doe wat goed voelt. We bekijken alles per dag.

Een thuis opbaring kan ook prima als er kinderen bij zijn.

Kinderen zijn graag in een vertrouwde omgeving. Daar voelen ze zich snel op hun gemak. Op de vraag die (groot) ouders ons stellen: “Is een thuisopbaring niet eng voor de kinderen?” kunnen we antwoorden dat we in de meeste situaties juist zien dat kinderen de gene zijn die deze nieuwe situatie als eerste omarmen.

In het begin is het natuurlijk allemaal even onwennig en spannend, maar vaak spelen ze al snel om en onder de baar door of nemen even een moment om bij hun overleden familielid of gezinslid te kijken.

Als rouwpedagoog geeft Evelien graag advies en ondersteun ze bij het vinden van de manier die bij jullie past om de kinderen te betrekken bij het afscheid.

"Thuis is de plek waar de liefde woont en je jezelf kan zijn"
Heb je nog vragen?

Wij beantwoorden graag al je vragen en bekijken samen met jou de mogelijkheden voor in thuisopbaring of een afscheid bij jullie thuis.

Je kunt je vragen stellen per mail, WhatsApp, per telefoon of tijdens een kopje koffie.

Neem contact op met Evelien Uitvaartverzorging via 010 2236215 of stuur een e-mail naar info@evelienuitvaartverzorging.nl.

Stel hier je vraag via WhatsApp