Afscheidshuis de Suite
Een unieke rouwlocatie in huiselijke sfeer

Ons afscheidshuis, 'doe alsof je thuis bent'

Ben jij op zoek naar een fijne en rustige rouwlocatie waar afscheid genomen kan worden van een dierbare?
De Suite is een afscheidshuis waar alle ruimte is om met familie en vrienden samen te komen.

Voel je thuis in Afscheidshuis de Suite in Albrandswaard en kom afscheid nemen op jullie manier. De Suite is geen rouwcentrum, maar een plek die je eigen kan maken na het moment van overlijden. In het afscheidshuis is iedereen welkom om in de dagen voor de uitvaart samen te komen én mooie momenten te creëren. Echt op jouw/jullie eigen manier afscheid te nemen.

De Suite heeft een huiskamer, waarin iedereen zijn of haar eigen persoonlijke ‘touch’ kan aanbrengen. Niets heeft een vaste plaats, voel je vrij om persoonlijke spullen mee te nemen en daarmee de Suite nog persoonlijker te maken. Bij een laatste afscheid mag niks ‘in de weg staan’.

De Suite, een bijzonder afscheidshuis in Albrandswaard

Het afscheidshuis de Suite is een eigentijdse afscheidslocatie binnen de gemeente Albrandswaard.

‘De Suite’ is geen rouwcentrum, maar een afscheidshuis dat open staat voor allerlei (besloten) bijeenkomsten en activiteiten rondom afscheid, uitvaart en rouw.

Iedereen heeft in een periode van verlies en afscheid eigen behoeftes en dat is per persoon, gezin, familie en vriendenkring anders. Daarom geven wij iedereen alle ruimte om een eigen invulling te geven aan het bezoek en de momenten dat men bij ons te gast is in de Suite.

Afscheidshuis de Suite is er voor iedereen, ongeacht de woonplaats, uitvaartverzorger of uitvaartverzekering. Bij ons mag en kan je jezelf zijn. Én dat is tijdens het nemen van afscheid zo enorm belangrijk!

Een kijkje binnen bij Afscheidshuis de Suite

Wil je afscheidshuis de Suite een keer met eigen ogen komen bekijken? Dat kan. Iedereen is van harte welkom om de Suite te bekijken. Te ervaren. Te voelen. Én te zien wat er allemaal kan en mogelijk is in ons afscheidshuis in Albrandswaard.

Een afscheidshuis,
het zijn de kleine dingen die het doen.

Afscheidshuis De Suite biedt alle ruimte om van ieder moment een eigen moment te maken. De huiskamer is van alle gemakken voorzien en is op verschillende manieren in te delen. 

Op de platenspeler kan de favoriete muziek worden gedraaid en wij maken met liefde een stevige espresso of heerlijke cappuccino met onze barista espressomachine.

Ben je benieuwd naar wat de Suite nog meer te bieden heeft? Vraag dan onze (digitale) brochure aan. 

Afscheidshuis De Suite in een notendop

Voor besloten bezoeken met een groepsgrootte van maximaal 15 personen.

 

 

Een bezoek of (besloten) bijeenkomst kan alleen op afspraak.

Overledenen mogen bij ons blijven logeren in een beschermde omgeving.

Kinderen zijn meer dan welkom en krijgen de juiste begeleiding.

Er is alle ruimte voor het aanbrengen van een persoonlijke touch.

Rouwbezoek en afscheid

Afscheidshuis de Suite is een warme plek waar je in een fijne, huiselijke sfeer een rouwbezoek kan laten plaatsvinden. De verschillende meubels en indeling laten genoeg ruimte om een persoonlijke invulling aan de huiskamer te geven.

Schuif bijvoorbeeld wat met de inrichting, zet een eigen foto in de kast. Juist dit soort details maken je eigen manier van afscheid nemen nóg persoonlijker.

Een rouwbezoek kan een moment zijn waarbij in aanwezigheid van je dierbare, samen met vrienden, familie, bekenden herinneringen ophaalt. Het kan voor iemand ook het laatste moment zijn om afscheid te nemen. Hoe fijn is het dan om dat te kunnen doen in een ruimte die voelt als “thuis”.

Wanneer de uitvaart zelf voor een klein gezelschap gehouden wordt,  biedt de Suite hier ook de mogelijkheid voor. De Suite biedt voor kleine gezelschappen een eigentijdse en gezellige omgeving; groot genoeg om met een groep van 15 personen comfortabel samen te zijn.

Mogelijkheden bij afscheidshuis de Suite

Alles wat bijdraagt aan afscheid nemen.

Afscheidshuis de Suite is er voor iedereen. Het afscheidshuis biedt de ruimte voor allerlei soorten bijeenkomsten rondom afscheid, uitvaart en verlies. 

Niet alleen families, maar ook uitvaartverzorgers en professionals zijn welkom om bijeen te komen voor voorbesprekingen, workshops en educatieve activiteiten rondom het thema rouw en afscheid. ‘de Suite’ staat voor alles wat bijdraagt aan afscheid nemen.

Iedereen is welkom in de Suite

Evelien Uitvaartverzorging en Afscheidshuis de Suite liggen dicht bij elkaar.

“Steeds vaker kreeg ik de behoefte om de familie die ik begeleid een ‘eigen’ plek te bieden waar zij zich thuis kunnen voelen in de dagen voor de uitvaart.” – Evelien Ligthart, Evelien Uitvaartverzorging.

Evelien opende begin 2022 samen met Barbara Afscheidshuis de Suite en startte daarmee samen een nieuwe onderneming.

Afscheidshuis de Suite is er voor iedereen, ongeacht welke uitvaarverzorging het afscheid begeleid. Wij vinden het namelijk belangrijk dat je omringt wordt door alles en iedereen bij wie je jezelf kan zijn en op je gemak kan voelen.

Tarieven van Afscheidshuis de Suite

Logeren na overlijden

 • Per nacht € 75,00

  Wij bieden de mogelijkheden voor koeling en thanatopraxie* (excl. behandeling)

 • Toeslag buiten werktijd € 25,00

  Early check-In of late Check-Out :18:00 – 08:00 uur ma/za, gehele zondag en feestdagen

* Informatie over thanatopraxie vind je hier. Verblijf met thanatopraxie is enkel mogelijk wanneer de behandeling is verzorgd door Afuitex.

Samenzijn

Met een maximum van 15 personen.

Faciliteiten

 • Bezoek per 45 minuten € 150,00

  Inclusief 1 drankje en lekkers per persoon.

 • Verlenging per 15 minuten € 50,00
 • Gebruik muziekinstallatie Incl.

  Afspelen van muziek via de speaker. Ook mogelijk om de eigen smartphone te koppelen.

 • Gebruik The Frame, collectie van de Suite Incl.

  Ruime keuze uit sfeerbeelden en kunstwerken.

 • Gebruik scherm met eigen beeld(en) Incl.

  Zelf aanleveren, de Suite controleert of de beelden bruikbaar zijn.

 • Ondersteuning Media € 50,00 p.uur

  Maken van de fotopresentatie door de Suite

 • Decoratie / bloemwerk aanleveren In overleg
Ben je uitvaartprofessional? Vul hieronder je gegevens voor de directe download van onze digitale brochure.
Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bijzondere Uitvaartlocaties dichtbij de Suite

Een uitvaart mag je op allerlei plekken organiseren. Het is belangrijk dat de uitvaartlocatie voor jou goed voelt. Het kan bijvoorbeeld bij jullie in de tuin zijn of jullie favoriete kroeg, restaurant of op een boerderij.

Ter inspiratie hieronder een paar locaties waar Evelien Uitvaartverzorging goede ervaringen mee heeft.

Ligging en bereikbaarheid van afscheidshuis de Suite

Afscheidshuis de Suite heeft een centrale ligging in Poortugaal en ligt nabijgelegen aan de algemene begraafplaats van Poortugaal en Rhoon. 

Op 15 tot 20 minuten rijden van diverse afscheidslocaties en crematoria in Spijkenisse, Rotterdam, Hoekse Waard en Maassluis.

 

Bezoek en Postadres van Afscheidshuis de Suite:
Molenweg 2, 3171CN Poortugaal

Parkeren graag op ons eigen terrein.

Hoe nabestaanden terugkijken op het afscheid

9.8

Uitstekend

Ja, mijn ervaring op schijven over mij afscheid, terwijl ik nog inleven bent, niet-echt de gemakkelijkste denk ik. Daar ik medio dec. 2021 te horen kreeg dat er geen behandeling mogelijk meer is. Ik ben dat van alles gaan regelen als ook je eigen begrafenis, en via internet op de website Evelien Uitvaartverzorging. Volgende dat is er contact geweest met Evelien en 3 dagen staat ze aan de deur. Een spontane ,zelfverzekerde vrouw.Na mijn verhaal te hebben gedaan (heftig vond ze) mijn ideeën op tafel gelegd van hoe ik het wil, en niet de standaard begrafenis. Wat mag wel en kan dat ook en wat niet mag.Zolang het binnen het budget blijf wat is gereserveerd heel veel, ook daar komt de kracht van haar naar boven met ideeën. Ze kwam met een briljant idee, voorbeeld wat mogelijk is, en ik laat haar het e.a zien van mijn zichtbare leven. Dat was iets dat men niet zoveel ziet als idee op de kist, haar betrokkenheid om de indeling van zowel de binnenzijde en buitenzijde vond ze geweldig. Ook de opmerking van mij ,daar moeten we iets mee doen, Ook de keuze van mijn muziek is bijzonder , maar ze zegt heel goed ,jij wil het en zij zorgt ervoor. Ook het idee voor de afscheid locatie om het zo te doen vond ik wel aansprekend, en de tocht richting het crematorium , daar komt de ervaring boven, fantastisch. Ook mijn wens om er geen huilfeest van te maken ,maar er een gemoedelijke gebeuren van te maken, ook daar staat ze achter, de openheid van haar, het is eigenlijk jouw gebeuren . Ook de wijze van waar je dan wordt opgebaard, Een net nieuw gebouwde Suite, ze noemt Het een tijdelijk logeer adres , zodat ik je in de gaten kan houden enzo. Ook mijn wens voor de asverstrooiing is iets bijzonders en uit mijn gesprekken met haar , ook dat hoort bij jouw Nadat er de afgelopen maanden zakelijk/vriendschappelijke contact is Heb ik er alle vertrouwen is en ben in goede handen,Evelien en Barbara mijn oprechte dank. Harrie
Den Haag 15 mei 2022

Evelien is lief, betrokken, kan wensen familie goed aanvoelen en komt met mooie vernieuwde ideeën

Evelien is een heel warm persoon waarbij je je direct op je gemakt voelt. Ze is heel betrokken en kan heel goed aanvoelen hoe een familie in elkaar steekt. Hierdoor kan ze samen met de familie nieuwe ideeën bedenken voor de uitvaart waaraan je, als familie, op dat moment niet snel aan denkt. Dit resulteerde in een uitvaart zoals niemand die ooit had meegemaakt, maar tegelijkertijd perfect bij ons paste.
Hellevoetsluis 1 mei 2022

Het tegenovergestelde van een Dela uitvaart met de service van je beste vriendin

Het is moeilijk genoeg als je moeder overlijdt. Het is nog moeilijker als je in de VS woont. Als ik Evelien niet had ontmoet weet ik niet hoe ik mijn moeder’s afscheid zo perfect had kunnen regelen. Ik kan een boek over mijn ervaring schrijven, maar hieronder wat er echt uitspringt: 1. Evelien luistert en leeft zich in. Ze probeert in jouw schoenen te staan maar ook die van de overledene. Met Dela etc krijg je een lopende band productie. Met Evelien maak je het afscheid heel speciaal 2. Evelien beschermt je en begeleidt je met de moeilijke beslissingen. Er komt zo veel op je af. Wat ze uit je handen kan nemen doet ze, wat ze niet uit je handen kan nemen probeert ze samen met je op te lossen 3. Evelien staat ALTIJD voor je klaar. Omdat ik in de VS woon hadden we een groot tijdverschil. Dat maakt niets voor haar uit. 4. Evelien neemt die extra stappen die anderen niet nemen. Mijn moeder was een ballerina. Ze heeft het voor elkaar gekregen dat we in een theater (omgebouwde kerk) met een fantastische pianist afscheid van haar konden nemen. Haar creativiteit is oneindig. 5. Kosten………voor de uitvaart die mijn moeder uiteindelijk heeft gekregen had ik makkelijk het dubbele voor betaald, maar Evelien is betaalbaar door haar aanpak. Evelien was zo uitzonderlijk, dat familieleden hun geplande uitvaart hebben verandert zodat zij hun uitvaart zal regelen. Zo speciaal is ze.
Vlaardingen / Charlotte USA 30 april 2022
74 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.8/10

Wil je meer weten over Afscheidshuis de Suite?

De Suite bekijken kan altijd, de sfeer van de ruimte ervaren en elkaar even spreken. Tijdens een eerste kennismaking ervaar jij of de Suite een fijne plek (voor jou) is en of je je bij mij prettig voelt.

Ik vind dit altijd een fijne start, omdat je nu eenmaal makkelijker en opener praat met een persoon bij wie je jezelf op je gemak voelt. 

Daarbij maakt het niet uit of je mij benadert voor jezelf, voor je gezin, een kind, een school of bedrijf.

Bel mij 010 2236215 of stuur een e-mail naar info@evelienuitvaartverzorging.nl.

Stel hier je vraag via WhatsApp