Afscheidshuis de Suite
Een unieke rouwlocatie in huiselijke sfeer

Ons afscheidshuis, 'doe alsof je thuis bent'

Ben jij op zoek naar een fijne en rustige rouwlocatie waar afscheid genomen kan worden van een dierbare?
De Suite is een afscheidshuis waar alle ruimte is om met familie en vrienden samen te komen.

Voel je thuis in Afscheidshuis de Suite in Albrandswaard en kom afscheid nemen op jullie manier. De Suite is geen rouwcentrum, maar een plek die je eigen kan maken na het moment van overlijden. In het afscheidshuis is iedereen welkom om in de dagen voor de uitvaart samen te komen én mooie momenten te creëren. Echt op jouw/jullie eigen manier afscheid te nemen.

De Suite heeft een huiskamer, waarin iedereen zijn of haar eigen persoonlijke ‘touch’ kan aanbrengen. Niets heeft een vaste plaats, voel je vrij om persoonlijke spullen mee te nemen en daarmee de Suite nog persoonlijker te maken. Bij een laatste afscheid mag niks ‘in de weg staan’.

De Suite, een bijzonder afscheidshuis in Albrandswaard

Het afscheidshuis de Suite is een eigentijdse afscheidslocatie binnen de gemeente Albrandswaard.

‘De Suite’ is geen rouwcentrum, maar een afscheidshuis dat open staat voor allerlei (besloten) bijeenkomsten en activiteiten rondom afscheid, uitvaart en rouw.

Iedereen heeft in een periode van verlies en afscheid eigen behoeftes en dat is per persoon, gezin, familie en vriendenkring anders. Daarom geven wij iedereen alle ruimte om een eigen invulling te geven aan het bezoek en de momenten dat men bij ons te gast is in de Suite.

Afscheidshuis de Suite is er voor iedereen, ongeacht de woonplaats, uitvaartverzorger of uitvaartverzekering. Bij ons mag en kan je jezelf zijn. Én dat is tijdens het nemen van afscheid zo enorm belangrijk!

Een kijkje binnen bij Afscheidshuis de Suite

Wil je afscheidshuis de Suite een keer met eigen ogen komen bekijken? Dat kan. Iedereen is van harte welkom om de Suite te bekijken. Te ervaren. Te voelen. Én te zien wat er allemaal kan en mogelijk is in ons afscheidshuis in Albrandswaard.

Een afscheidshuis,
het zijn de kleine dingen die het doen.

Afscheidshuis De Suite biedt alle ruimte om van ieder moment een eigen moment te maken. De huiskamer is van alle gemakken voorzien en is op verschillende manieren in te delen. 

Op de platenspeler kan de favoriete muziek worden gedraaid en wij maken met liefde een stevige espresso of heerlijke cappuccino met onze barista espressomachine.

Ben je benieuwd naar wat de Suite nog meer te bieden heeft? Vraag dan onze (digitale) brochure aan. 

Afscheidshuis De Suite in een notendop

Voor besloten bezoeken met een groepsgrootte van maximaal 15 personen.

 

 

Een bezoek of (besloten) bijeenkomst kan alleen op afspraak.

Overledenen mogen bij ons blijven logeren in een beschermde omgeving.

Kinderen zijn meer dan welkom en krijgen de juiste begeleiding.

Er is alle ruimte voor het aanbrengen van een persoonlijke touch.

Rouwbezoek en afscheid

Afscheidshuis de Suite is een warme plek waar je in een fijne, huiselijke sfeer een rouwbezoek kan laten plaatsvinden. De verschillende meubels en indeling laten genoeg ruimte om een persoonlijke invulling aan de huiskamer te geven.

Schuif bijvoorbeeld wat met de inrichting, zet een eigen foto in de kast. Juist dit soort details maken je eigen manier van afscheid nemen nóg persoonlijker.

Een rouwbezoek kan een moment zijn waarbij in aanwezigheid van je dierbare, samen met vrienden, familie, bekenden herinneringen ophaalt. Het kan voor iemand ook het laatste moment zijn om afscheid te nemen. Hoe fijn is het dan om dat te kunnen doen in een ruimte die voelt als “thuis”.

Wanneer de uitvaart zelf voor een klein gezelschap gehouden wordt,  biedt de Suite hier ook de mogelijkheid voor. De Suite biedt voor kleine gezelschappen een eigentijdse en gezellige omgeving; groot genoeg om met een groep van 15 personen comfortabel samen te zijn.

Mogelijkheden bij afscheidshuis de Suite

Alles wat bijdraagt aan afscheid nemen.

Afscheidshuis de Suite is er voor iedereen. Het afscheidshuis biedt de ruimte voor allerlei soorten bijeenkomsten rondom afscheid, uitvaart en verlies. 

Niet alleen families, maar ook uitvaartverzorgers en professionals zijn welkom om bijeen te komen voor voorbesprekingen, workshops en educatieve activiteiten rondom het thema rouw en afscheid. ‘de Suite’ staat voor alles wat bijdraagt aan afscheid nemen.

Iedereen is welkom in de Suite

Evelien Uitvaartverzorging en Afscheidshuis de Suite liggen dicht bij elkaar.

“Steeds vaker kreeg ik de behoefte om de familie die ik begeleid een ‘eigen’ plek te bieden waar zij zich thuis kunnen voelen in de dagen voor de uitvaart.” – Evelien Ligthart, Evelien Uitvaartverzorging.

Evelien opende begin 2022 samen met Barbara Afscheidshuis de Suite en startte daarmee samen een nieuwe onderneming.

Afscheidshuis de Suite is er voor iedereen, ongeacht welke uitvaarverzorging het afscheid begeleid. Wij vinden het namelijk belangrijk dat je omringt wordt door alles en iedereen bij wie je jezelf kan zijn en op je gemak kan voelen.

Tarieven van Afscheidshuis de Suite

Logeren na overlijden

 • Per nacht € 75,00

  Wij bieden de mogelijkheden voor koeling en thanatopraxie* (excl. behandeling)

 • Toeslag buiten werktijd € 25,00

  Early check-In of late Check-Out :18:00 – 08:00 uur ma/za, gehele zondag en feestdagen

* Informatie over thanatopraxie vind je hier. Verblijf met thanatopraxie is enkel mogelijk wanneer de behandeling is verzorgd door Afuitex.

Samenzijn

Met een maximum van 15 personen.

Faciliteiten

 • Bezoek per 45 minuten € 150,00

  Inclusief 1 drankje en lekkers per persoon.

 • Verlenging per 15 minuten € 50,00
 • Gebruik muziekinstallatie Incl.

  Afspelen van muziek via de speaker. Ook mogelijk om de eigen smartphone te koppelen.

 • Gebruik The Frame, collectie van de Suite Incl.

  Ruime keuze uit sfeerbeelden en kunstwerken.

 • Gebruik scherm met eigen beeld(en) Incl.

  Zelf aanleveren, de Suite controleert of de beelden bruikbaar zijn.

 • Ondersteuning Media € 50,00 p.uur

  Maken van de fotopresentatie door de Suite

 • Decoratie / bloemwerk aanleveren In overleg
Ben je uitvaartprofessional? Vul hieronder je gegevens voor de directe download van onze digitale brochure.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bijzondere Uitvaartlocaties dichtbij de Suite

Een uitvaart mag je op allerlei plekken organiseren. Het is belangrijk dat de uitvaartlocatie voor jou goed voelt. Het kan bijvoorbeeld bij jullie in de tuin zijn of jullie favoriete kroeg, restaurant of op een boerderij.

Ter inspiratie hieronder een paar locaties waar Evelien Uitvaartverzorging goede ervaringen mee heeft.

Ligging en bereikbaarheid van afscheidshuis de Suite

Afscheidshuis de Suite heeft een centrale ligging in Poortugaal en ligt nabijgelegen aan de algemene begraafplaats van Poortugaal en Rhoon. 

Op 15 tot 20 minuten rijden van diverse afscheidslocaties en crematoria in Spijkenisse, Rotterdam, Hoekse Waard en Maassluis.

 

Bezoek en Postadres van Afscheidshuis de Suite:
Molenweg 2, 3171CN Poortugaal

Parkeren graag op ons eigen terrein.

Hoe nabestaanden terugkijken op het afscheid

9.9

Fantastisch , het was geen feestje …… Of toch wel ?!

Vergeet al die grote uitmelken de organisaties ! Wil je echt iemand die jouw ideeën serieus neemt hoe gewoon of bijzonder dan ook . Iemand die met ideeën komt als je het zelf even niet meer weet , je ook op het laatste moment nog keuzes geeft . Die je herinneringen geeft waar je nooit van had durven dromen , genoeg klote heeft om midden in de stad het verkeer te regelen . Dan ben je hier aan het juist adres ! Power vrouwen , mee denkstes , oplossing zoeksters , luisterend oor , boterkoek bakster , op verzoek gewoon op de gympen , rouwmotor , echo en een bezoek van de hond in het ziekenhuis voor overlijden zijn zo wat dingen , die onze dag een tot een “feestje” hebben gemaakt .
Rotterdam 2 augustus 2022

Super vakvrouw

Een echte vakvrouw. Heeft alles in huis om een perfect uitvaart te verzorgen. Het belangrijkste is dat Evelien heel goed naar haar opdrachtgevers luistert en alle wensen voor meer dan 100% waarmaakt. Out of the box denken en handelen is haar kernkwaliteit!
Ermelo 1 augustus 2022

Evelien heeft alles overtroffen

Na het overlijden van mijn vader in juni 2022 heeft Evelien ons opgevangen en het hele traject naar een uitvaart begeleid. In shock trof ze ons aan, we waren onwetend, verdrietig en hadden geen idee welke stappen er genomen zouden moeten worden. Vanaf het moment van bellen, duurde het een kwartier tot ze bij ons voor de deur stond. Vanaf het eerste moment hadden we een goede klik, heeft ze alles voor ons geregeld, alles uit handen genomen en geluisterd naar onze wensen. Die wensen is ze niet vergeten en heeft alles uit laten komen. Ook heeft ze door haar ervaring onze wensen weten te overtreffen en wist vaak beter waar wij behoefte aan hadden dan wij zelf. Mijn vader heeft een week mogen logeren bij Evelien in De Suite, om de hoek van waar hij woonde in Poortugaal. Een hele huiselijke sfeer, waar wij foto’s en andere aankleding zelf mochten neerzetten om het voor ons nog fijner te laten voelen. We mochten langskomen wanneer we wilden en altijd stond er iets lekkers te eten en te drinken voor ons klaar. De uitvaart zelf was zo ontzettend mooi en passend bij mijn vader. Die reactie hebben we ook veel gekregen van onze familie en vrienden. Ook de fase na de uitvaart blijft Evelien meelevend. ‘Maar hier stopt het niet hè’, waren haar exacte woorden. Nog steeds staat ze voor ons klaar wanneer wij vragen hebben, belt af en toe nog eens om te vragen hoe het met ons gaat en of ze ons nog ergens bij kan helpen. Zo bijzonder en fijn. Ik raad Evelien aan iedereen aan, ze heeft mij doen inzien dat, ondanks dat dit het ergste is wat ik ooit heb meegemaakt, de dood niet iets is om bang voor te zijn. Dat alles wat je voelt goed is en dat een afscheid eigenlijk geen afscheid is. Evelien, bedankt!
Gouda 18 juli 2022
84 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.9/10

Wil je meer weten over Afscheidshuis de Suite?

De Suite bekijken kan altijd, de sfeer van de ruimte ervaren en elkaar even spreken. Tijdens een eerste kennismaking ervaar jij of de Suite een fijne plek (voor jou) is en of je je bij mij prettig voelt.

Ik vind dit altijd een fijne start, omdat je nu eenmaal makkelijker en opener praat met een persoon bij wie je jezelf op je gemak voelt. 

Daarbij maakt het niet uit of je mij benadert voor jezelf, voor je gezin, een kind, een school of bedrijf.

Bel mij 010 2236215 of stuur een e-mail naar info@evelienuitvaartverzorging.nl.

Stel hier je vraag via WhatsApp