Logo Evelien Uitvaartverzorging met team 2023

Menu

Pril Verlies

11-03-2021 17:30

Vóór of na 24 weken zwangerschap

Wanneer jullie je kleintje verliezen bij een miskraam of bij vroeggeboorte kent onze wetgeving een termijn waarbij de wet niet wordt toegepast.

Bij een stil geboorte of overlijden binnen 24 uur na een geboorte eerder dan 24 weken zwangerschap, is jullie baby vrijgesteld van onze wet- en regelgeving. Dat betekend dat jullie zelf volledig vrij zijn in de manier en de termijn waarop jullie het afscheid laten plaatsvinden en vormgeven. 

Jullie kunnen je baby aangeven bij de gemeente, maar een akte van overlijden is niet nodig om een begrafenis of crematie aan te vragen. Wel wordt er gevraagd om een verklaring van geboorte, deze krijgen jullie van de arts. 

Als jullie baby na 24 weken wordt geboren of eerder dan 24 weken, maar langer heeft geleefd dan 24 uur, dan valt het overlijden onder onze wet- en regelgeving. Dit betekent dat jullie je kindje kunnen aangeven bij de gemeente, maar ook dat er aangifte van overlijden moet worden gedaan. 

De uitvaart van jullie baby, of het nu begraven of cremeren is, mag pas na 36 uur en moet binnen 6 werkdagen na overlijden plaatsvinden. Al deze zaken hoeven jullie niet zelf op te pakken, maar mogen jullie wel zelf doen. Wij helpen hierbij als dat nodig is en zorgen dat alles rondom de uitvaart van jullie baby in orde komt.

Een uniek afscheid

Op jullie manier

Een waardevolle herinnering

Mooi, lief, klein, zacht en teder.

Bekijk hier prachtige afscheid ideeën voor een babyafscheid
Stel hier je vraag via WhatsApp