Logo Evelien Uitvaartverzorging met team 2023

Menu

Sfeervol afscheid nemen bij Abel

26-10-2020 10:06

Tegenwoordig hoeft een uitvaart niet meer in de aula van een rouwcentrum of crematorium plaats te vinden. Je bent vrij om zelf een locatie aan te wijzen die je fijn vindt. Op een plek waar het leven wordt gevierd, ontstaan juist de mooie herinneringen. De warme en ongedwongen sfeer van zo’n locatie is dan altijd voelbaar tijdens het afscheid, het draagt bij aan een fijne beleving van het moment.

In de huidige tijd kan het lastiger zijn om buiten de aula’s om een locatie te vinden, omdat er veel rekening moet worden gehouden met de coronamaatregelen. Daarom vind ik het belangrijk om van te voren te weten welke opties ik een familie kan aanbieden.

Eén van de locaties waar ik graag over de vloer kom is ‘Abel.’, een prachtig gelegen locatie in de Johannapolder van de gemeente Albrandswaard. Abel. heet nabestaanden welkom voor een afscheidsceremonie in een van hun sfeervolle ruimtes. Het is typisch zo’n locatie waar ook het leven wordt gevierd, een plek waar je graag terug komt of een wandeling komt maken in de naastgelegen Rhoonse Grienden.

Foto: Ashley Bick bij Abel. in Poortugaal

Ik heb samen met eigenaar Remco gekeken naar de mogelijkheden die passen binnen de huidige coronamaatregelen. Ter inspiratie hebben we een prachtig sfeerbeeld gemaakt om goed te kunnen laten zien hoe de ruimte kan worden gebruikt en hoe fijn de sfeer is die Abel te bieden heeft. Ik ben enorm blij dat families hier, ook in deze tijd, terecht kunnen.

In het sfeerbeeld laten we zien dat er met zitjes een heel knus geheel kan worden gemaakt, zo ervaar je bijna niet dat je wat verder uit elkaar zit. De vaasjes vol afscheidsbloemen op de kist staan symbool voor wie er niet bij het afscheid zouden kunnen zijn. Ik heb dit al eerder zo gedaan, de warme en lieve woorden op de kaartjes maakten zo veel goed. Het is mijn uitgangspunt dat iedereen afscheid kan nemen zoals hij of zij in het leven staat, ook in deze tijd, misschien zelfs wel juíst in deze tijd.

Stel hier je vraag via WhatsApp