Logo Evelien Uitvaartverzorging met team 2023
Search
Close this search box.

Livestream

Online een uitvaart volgen

Echtheid

Eerlijkheid

Empathie

Eigenheid

Op afstand maar toch dichtbij

Wanneer het niet mogelijk is om bij het afscheid aanwezig te zien, bieden we ook de mogelijkheid om het afscheid via een live stream verbinding te volgen. De verbinding met de uitvaart locatie vindt plaats in een beveiligde digitale omgeving. Om toegang te krijgen heb je een inlogcode nodig die wordt gedeeld via de rouwkaart of familie.

Tips voor het bijwonen van een uitvaart via een live stream

Het op afstand bijwonen van een afscheid is een fijne manier om de uitvaart tóch mee te kunnen maken. Deze manier om het afscheid te beleven zal bijdragen om het verlies een plekje te geven. Je weet namelijk, ondanks dat je niet op de locatie kon zijn, hoe de uitvaart heeft plaatsgevonden, wie er waren en hoe alles eruit zag. Het gevoel dat je erbij bent is ook ontzettend fijn voor de mensen die op de uitvaart locatie aanwezig zijn. Het wordt door de familie écht gewaardeerd als je op deze manier toch het afscheid mee kan maken, al is het dan digitaal en vanuit je eigen omgeving. Je kan namelijk naderhand meepraten over de mooie woorden die zijn gesproken en hoe bijzonder alles werd ingevuld alsof je er gewoon bij was.

Brand een kaarsje voor hem of haar

Maak een mooi plekje ter herinnering van jouw dierbare.
Dit kan bijvoorbeeld met het branden van een kaarsje bij de rouwkaart of bij iets waardevols wat mooie herinneringen oproept.

Creëer een fijne plek

Zorg dat je de uitvaart bijwoont vanaf een plek waar je je fijn voelt. Maak het knus voor jezelf. Ga lekker op bank zitten met een dekentje of misschien wel buiten in de tuin of zelfs in bad. Alles is goed.

Laat je niet afleiden of storen

Zorg dat je niet wordt gestoord of afgeleid door je omgeving. Maak een bubbel waarin je je gedachten bij het moment van afscheid kan houden. Zet daarom je telefoon op stil en deurbel even uit.

Zorg voor iets lekkers

Comfortfood en een bakkie troost maken het moment fijner. Haal lekkere dingen in huis en verwen jezelf. Kies bijvoorbeeld voor de koekjes die jullie altijd samen aten of toost op hem of haar met een wijntje.

Wij nemen in liefdevolle herinnering afscheid van....

Wanneer je kiest voor een livestream van het afscheid, dan wordt een persoonlijke pagina aangemaakt. Op deze afscheidspagina is er ruimte voor foto’s, eigen teksten, een Spotify afspeellijst met de afscheidsmuziek en de mogelijkheid voor de mee-kijk-gasten om een persoonlijke boodschap achter te later.

Voorbeelden van persoonlijke afscheidspagina's

Hedwig aan de Weg - Nakamura

Bekijk hier een voorbeeld van de persoonlijke livestream pagina

Hidde de Vries

Bekijk hier een voorbeeld van de persoonlijke livestream pagina
Stel hier je vraag via WhatsApp