Evelien maakt afscheid en rouw 'beleefbaar'

Een gepassioneerde uitvaartvrouw

Evelien Ligthart (Rotterdam, 1989) is in 2007 afgestudeerd op de Hogeschool Rotterdam waar zij Sociale Pedagogische Hulpverlening studeerde. Hierna heeft zij diverse korte opleidingen gevolgd over de verschillende vormen van rouw en hoe je als hulpverlener dit op een gedegen manier kan ondersteunen. De uitvaartbranche bleek precies hetgeen te zijn waarin zij haar interesses, maar vooral haar passie en creativiteit, in kwijt kon. Na de studie Uitvaartbegeleider/ondernemer te hebben gevolgd en jaren werkervaring te hebben opgedaan in de uitvaartbegeleiding, crematoria en mortuaria is zij in 2017 voor zichzelf begonnen als Evelien Uitvaartverzorging.

Beleving

Door haar vele studies en uitzonderlijk brede ervaringen biedt Evelien meer dan alleen reguliere uitvaartbegeleiding. Als rouwdeskundige en rouwpedagoog wil Evelien als uitvaartverzorgster dat het afscheid en de rouw ‘beleefbaar’ is, zodat er goed afscheid kan worden genomen.

 

Ondersteuning

De sociaal-emotionele ondersteuning is net zo belangrijk als de uitvaart zelf. Rouw maakt de mens kwetsbaar, daarom is alles bespreekbaar, want afscheid is onderdeel van het leven, hoe moeilijk dat ook is. Tijdens Eveliens uitvaarten is volop ruimte voor persoonlijke verhalen, herinneringen en verwondering. Eén van de mooiste complimenten die zij ooit kreeg: “Met haar manier van werken wordt de dood ineens iets heel moois en persoonlijks.”

Ontwikkeling

Evelien vind het belangrijk dat er met optimisme en betrokkenheid gewerkt wordt. Hierbij wordt continu gewerkt aan nieuwe producten en diensten die bijdrage aan de rouwbeleving.

Praten over afscheid nemen en uitvaartwensen op een moment dat het nog ver van je af staat, zorgt veelal voor opluchting bij de omgeving.