Een uitvaart met een budget

Persoonlijke invulling hoef je niet te kopen, want liefde is onbetaalbaar.

Echtheid
Eerlijkheid
Empathie
Eigenheid

Wat is een budget uitvaart?

Een budget uitvaart is een ‘kreet’ die de laatste jaren steeds vaker te horen is. In de volksmond is een budget uitvaart gebaseerd op een vast tarief van vastgestelde producten en diensten die door de betreffende uitvaartverzorger wordt aangeboden.

Er is vaak weinig ruimte voor eigen keuzes door het vaste aanbod waar de prijs op is gebaseerd. Als er weinig budget is voor een uitvaart, kan een budget uitvaart uitkomst bieden om een dierbare, een respectvolle en mooie uitvaart te geven. Evelien Uitvaartverzorging heeft een andere kijk op het fenomeen ‘budget uitvaart’, namelijk ‘uitvaart met een budget’.

“Wij gebruiken niet graag het woord ‘budget uitvaart’, het klinkt zo onpersoonlijk. Iedere uitvaart is bij ons maatwerk en er is altijd ruimte voor eigen wensen en keuzes. We kijken naar wat een familie financieel kan en wil dragen. De persoonlijke invulling maakt van iedere uitvaart een eigen afscheid, hoe groot of klein doet er niet toe, afscheid nemen doe je vanuit je hart en niet perse vanuit je portemonnee”.

Een budget uitvaart is juist maatwerk

Bij Evelien Uitvaartverzorging weten we als geen ander wat de mogelijkheden zijn om een goedkope uitvaart te regelen. We weten hoe de tarieven van de uitvaartbranche werken en hoe we daar samen met de familie creatief mee om kunnen gaan, om kosten te besparen. 

Een budget uitvaart of een uitvaart met een budget is bij ons juist maatwerk, omdat de kleine dingen van de grootste waarde kunnen zijn. Dus ook voor een low budget crematie of goedkope begrafenis kunnen wij een prachtig en eigen afscheid realiseren.

Eigen keuzes bij een goedkope crematie of low budget begrafenis zijn heel belangrijk

Wij werken niet met een vast aanname tarief, maar met een uurtarief van €75,00 per uur. Er worden geen marges over de producten en diensten gerekend die moeten worden ingekocht, gereserveerd of gehuurd. Als er weinig budget is voor de uitvaart, dan maak je samen met ons een plan. Hierbij wordt goed naar de kosten gekeken en wordt gedacht in (creatieve) mogelijkheden.

Jouw keuze

Omdat er misschien niet veel mogelijkheden zijn, is iedere keuze juist heel belangrijk. Deze kan je zelf maken. Je bepaalt zelf welke elementen van de uitvaart voor jullie het meest van belang zijn. Het belangrijkste is dat de begrafenis of crematie een persoonlijke invulling krijgt. Dat de dag van het afscheid past bij het leven van de persoon die is overleden. Persoonlijke invulling hoef je niet te kopen, want liefde is onbetaalbaar.

Liedjes van Evelien, persoonlijk en raak.

Een persoonlijk samengestelde muzieklijst, die steeds wordt aangevuld. Nog steeds horen we nieuwe muziek die ons raakt.

De muziek gaat niet altijd over missen of het verliezen van iemand, maar het geeft wel een bepaald gevoel of een gedachte die past bij een situatie.

Een liedje met een herinnering

Iedereen kent wel een nummer, waarbij gevoelens een rol spelen. Muziek tijdens een uitvaart is fijn om emoties de ruimte te geven.

Ook wordt met muziek duidelijk wat de sfeer is van de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan emotioneel, verdrietig, luchtig, zwaar.

Muziek is voor iedereen anders, maar zegt zoveel over het afscheid. 

Ben je op zoek naar passende muziek? Bekijk dan eens onze Spotify Playlists. Nummers die passen bij een afscheid.

Onze top 3

Bekijk hieronder onze top 3 liedjes voor op een afscheid.

100 punten uitvaartmuziek

Een reeks originele liedjes. Kun jij je emoties kwijt in de muziek, dan is deze lijst een aanrader om eens te luisteren. Bijzondere uitvoeringen van verschillende nummers en mooie teksten. 100 punten voor ieder nummer!

Volg ons op Instagram. Met regelmaat lichten we een nummer uit deze lijst uit.

Ook van een crematie of begrafenis met een klein budget maken wij een prachtig en unieke uitvaart.

Of je nu een klein budget hebt of vanuit een persoonlijke keuze geen hoge kosten wilt maken. Je bepaalt zelf voor het grootste gedeelte hoe hoog de kosten van een uitvaart zijn. Er zijn een aantal facetten waar we rekening mee moeten houden, omdat deze nu eenmaal bij wet zo geregeld zijn: de crematie of het begraven, de aangifte van overlijden en de kist/baar/wade (de overledene moet ‘omhult’ zijn). 

Praktische elementen

Dan zijn er nog praktische elementen die nodig zijn bij het regelen van een uitvaart waar kosten aan verbonden zijn, maar die je ook zelf kan en mag verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan de laatste verzorging, bescherming van het lichaam door koeling* of thanatopraxie*, overbrengen naar de afscheidslocatie en/of begraafplaats of crematorium.

Verder zijn alle mogelijkheid rondom een begrafenis of crematie altijd een persoonlijke keuze met alle vrijheid om daar naar eigen wens en behoefte invulling aan te geven.

*De koeling of thanatopraxie is vrijwel altijd nodig en heeft een tarief, maar kan niet zelf worden verzorgd.

Voorbeeld van een eigen afscheid met een low budget

We geven je graag een inzicht in hoe de kosten van een begrafenis en een crematie zijn opgebouwd, door een voorbeeld te geven van de kosten van een goedkope uitvaart. Dit kan zowel een crematie of een begrafenis zijn. Belangrijk om te weten is dat iedere uitvaart eigen wordt en dat de kosten per situatie anders kunnen en vaak zullen uitvallen.

“Wij willen je inspireren door te laten zien dat een ‘budget uitvaart’ die door ons wordt begeleid echt niet minder persoonlijk is dan ieder andere uitvaart. Wij zijn open en eerlijk over kosten en denken graag (creatief) mee in mogelijkheden. Het mooiste afscheid creëer je zelf.”

Kosten begraven en cremeren

Robert is de zoon van Hendrik en Rosa. Rosa overleed vorige zomer en ligt begraven in een algemeen graf op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam. Hendrik is een jaar later overleden in zijn slaap. Robert heeft zijn vader dit overlijden gegund. Geen pijn, geen lijden en op een prachtige nazomerdag, een jaar na het overlijden van zijn moeder.

Begrafenis

Robert wil in besloten kring een begrafenis voor zijn vader, zonder ceremonie of condoleance, dus alleen een begrafenis. Er is haast geen familie meer over en het handjevol mensen nodigt hij liever gewoon thuis uit. 

Crematie

Robert wil een zo klein en eenvoudig mogelijke crematie voor zijn vader, zonder ceremonie of condoleance, dus alleen een crematie. De groep familieleden is niet groot meer, dus die nodigt Hendrik gewoon thuis uit.

Ook Hendrik zal worden begraven in een algemeen graf op de Zuiderbegraafplaats, bij zijn vrouw. Hij had met zijn vrouw Rosa destijd besproken dat ze geen particulier graf wilde, maar een algemeen graf. Ze hebben altijd ‘op de kleintjes’ gelet en kosten besparen op de grafrechten past bij hun levensstijl.

Robert gaf ons de heldere opdracht:  “Ik wil een goedkope budget begrafenis in Rotterdam op de Zuiderbegraafplaats.”

Hendrik wordt thuis verzorgd en in zijn kist gelegd. Daar zal iedereen die nog afscheid wil nemen aanwezig zijn en wordt er geproost op het leven. Hij zal de dagen tot de begrafenis bij UVR in de koeling verblijven. 

Robert wilde geen rouwdrukwerk, maar een e-card. Geen rouwauto, maar dezelfde Vito waarmee zijn vader werd opgehaald. Er zou één rode roos op zijn kist komen, als symbool voor de liefde en voor zijn vrouw Rosa. Er komen 8 personen op de begrafenis en met elkaar zullen zij Hendrik naar het graf dragen. Bij het graf zullen er persoonlijke woorden worden gedeeld en speelt een achterneef 3 nummers op zijn gitaar. Daarna zullen ze nog een rode roos leggen op het graf van moeder Rosa. 

De dag wordt afgesloten met de familietraditie: chinees eten bij Robert thuis, want dat hebben ze altijd gedaan als er wat te vieren was of bij een bijzondere gelegenheid.

Hendrik wil niet begraven worden, maar gecremeerd. Hij had dit destijds met zijn vrouw Rosa besproken. Ze hebben elkaar altijd de ruimte gegund voor eigen wensen en stonden wat uitvaarten betreft erg nuchter in leven.

Robert gaf ons de heldere opdracht: “Ik wil een goedkope budget crematie.”

Hendrik wordt thuis verzorgd en in zijn kist gelegd. Daar zal iedereen die nog afscheid wil nemen aanwezig zijn en drinken ze een borrel op het leven. Hij zal de dagen tot aan de crematie bij UVR in de koeling verblijven. Robert gaf de voorkeur aan een online rouwkaart in plaats van drukwerk. Geen officiële rouwauto, maar een Vito.

Op de kist van Hendrik komt één rode bloem te liggen die staat voor de liefde voor zijn vrouw. Tijdens de crematie komen 8 personen en gezamelijk begeleiden zij Hendrik naar de crematieruimte.

Bij de start van de crematie speelt een achterneef een nummer op zijn gitaar en brengen ze nog een rode roos naar het graf moeder Rosa. 

De dag wordt afgesloten, zoals de familie dat altijd deed na afloop van een feest of bijzondere gelegenheid.

 • Rouwservice van UVR incl. overbrengen naar de Zuiderbegraafplaats € 475,00
 • Uitvaartkist populieren hout € 250,00
 • Aangifte van overlijden gemeente Rotterdam € 14,00
 • Begraven in een algemeen graf (15 jaar) op de Zuiderbegraafplaats Rotterdam € 1006,00
 • Onderhoudsrecht gedenktegel (afgekocht voor 15 jaar)
  € 28,34
 • Plaatsingsrecht voor een algemeen graf € 73,00
 • Begeleidingsuren van Evelien € 75,00 x 12 = € 900,00
 • E-card is kosteloos


Totaal: € 3146,34

De kosten van de rozen en de maaltijd Chinees zijn niet meegenomen in deze berekening.

Er kunnen aan bovengenoemde tarieven geen rechten worden ontleend.

 • Rouwservice van UVR incl. overbrengen naar crematorium de Dijk in Maassluis € 475,00
 • Uitvaartkist populieren hout € 250,00
 • Aangifte van overlijden gemeente Rotterdam € 14,00
 • Crematie met bijzijn van familie € 640,00
 • Begeleidingsuren van ons € 75,00 x 12 = € 900,00
 • E-card is kosteloos


Totaal: € 2279,00

De kosten van de rozen en de maaltijd Chinees zijn niet meegenomen in deze berekening.

Er kunnen aan bovengenoemde tarieven geen rechten worden ontleend.

Meer weten over een budget uitvaart?

Een crematie, waarbij geen speciaal afscheid of inspraak was vanuit de familie is een van de goedkoopste uitvaarten die Evelien Uitvaartbegeleiding heeft begeleid. Er was bewust bij leven al afscheid van elkaar genomen. En daarom is er niet nog een extra moment geweest in de vorm van een uitvaart rondom de crematie.

Het totaalbedrag van de crematie kwam op circa € 1925,00. (Het totaalbedrag voor de diensten en producten behorende bij deze crematie.)

Simpel zegt iets over de uitvaart. Vergelijkbaar als ‘eenvoudig’, ‘bescheiden’, ‘klein’ en ‘goedkoop’. Maar jouw betekenis voor ‘simpel’ bepaal jezelf.

Wel of niet een rouwkaart? Waar de één aangeeft dat een simpele uitvaart zonder horeca is. Wil de ander tenminste een kop koffie met een plakje cake serveren. Kortom, de invulling van een simpele uitvaart is heel persoonlijk.

Hoe nabestaanden terugkijken op het afscheid

9.9

Heel fijn en persoonlijk geholpen in een moeilijke periode

Daar zit je dan, op een heel verdrietig moment moet je op zoek naar uitvaartverzorging. Misschien wel midden in de nacht, zonder enig eerder onderzoek, net als wij. Dan ga je zoeken, maar waar naar? Gelukkig kwamen wij via Google Evelien tegen. Naar aanleiding van haar verhaal op haar website hebben we gebeld en zijn vervolgens heel persoonlijk, eerlijk en oprecht geholpen. Evelien voelde heel goed aan wat wanneer nodig was en wat ook juist even niet. Dacht mee, gaf advies waar nodig en was tussen het overlijden van onze vader en de uitvaart heel flexibel en bereikbaar. Alles mocht en kon. Daarbij voelde ‘De suite’ als een warme en fijne plek ondanks dat het eigenlijk de laatste is waar je wil zijn. Ook op de dag van de uitvaart zelf (ont)zorgde Evelien en Barbara voor een fijne dag. Een dag, voor een groot deel dankzij hen, om nooit meer te vergeten.
Rhoon 7 september 2023

Een perfect geregelde goede uitvaart.

Wij willen de dames van Evelien Uitvaartverzorging hartelijk bedanken voor hun vakkundige werkzaamheden, en ook voor hun sympathieke werkwijze. Zij hebben veel hulp en steun geboden in deze voor ons verdrietige periode. Ook hun goede ideeën voor alternatieve oplossingen waren heel waardevol. Dit totaal leverde een goede uitvaart op waar wij met een tevreden gevoel op terug kunnen kijken. Dat gunnen we iedereen (wanneer het daarvoor tijd is). Marijke (partner); Robert (zoon).
Voorne aan Zee 2 september 2023

Klantgericht; met een creatieve en empathische inzet, luisteren naar de klant.

Bij de eerste kennismaking ontstond er een ‘klik’, mede door hun open, vriendelijke en creatieve houding. Geen ‘zakelijke en bedrijfsmatige’ opstelling, maar luisteren naar en meedenken met wat wij wel en niet wilden. Dankzij deze houding en hun adviezen was de uitvaart van mijn vrouw precies zoals wij het wilden; weliswaar een ‘zwarte dag, maar zeker geen zwarte uitvaart’
Zoetermeer 17 augustus 2023
117 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.9/10

Zullen we kennismaken?

Wil je meer informatie over het regelen of voorbereiden van een uitvaart op je eigen manier? Dan mag je altijd contact opnemen voor het stellen van je vragen of een persoonlijke kennismaking. Tijdens een persoonlijke kennismaking nemen we de tijd voor alle vragen en vertellen we je graag over alle mogelijkheden die er zijn om een uitvaart eigen te maken.

Bel ons 010 2236215 of stuur een e-mail naar info@evelienuitvaartverzorging.nl.

Stel hier je vraag via WhatsApp