Expositie Tussen Kunst en Kist

"Tussen kunst en kist"

Een spraakmakende tentoonstelling over échte uitvaartwensen, door uitvaartmensen. Ontdek hoe ‘eigen’ uitvaartwensen kunnen en wat er allemaal mogelijk is. Verschillende kunstenaars laten hun afscheidskunst zien: life sculpturen, bloemenband, levensportretten, levende uitvaartkist, afscheidsfotografie. Afscheidskunst die zij hebben mogen maken voor mensen die hun afscheid écht en éigen willen of wilden invullen. 

Zij laten uitvaarten leven….

Wat ga je beleven?

Unieke kisten

Op de tentoonstelling zullen er verschillende zeer bijzondere uitvaartkisten staan: Kunstwerken op zich en allemaal met een bijzonder verhaal.

Afscheidsfotografie

Ook zal de fotocollectie ‘Parels van Verdriet’ te zien zijn. Een integere verzameling afscheidsfotografie, gemaakt door verschillende afscheidsfotografen.

Teun - Levensportret

Het levensportret van Teun, Teun zal komen te overlijden. Hij is niet bang voor de dood, hij wil NIET vergeten worden. Daarom liet hij een film maken over zijn leven. Deze film tonen wij om bij te dragen aan zijn afscheidswens: NIET vergeten worden en te leren van zijn inzichten van het leven.

....en meer.

De uitvaartkunstenaars

By Sense Photography

Met afscheidsfotografie worden liefdevolle momenten en pure emoties, vastgelegd in blijvend beeld. Met foto’s die je raken.

Life like Shapes

Esther Hamels maakt op ambachtelijke wijze realistische sculpturen en portretten, gebaseerd op de menselijke anatomie.

Beerenberg

Krachten vanuit houtsculpturen en schilderkunst worden gebundeld bij het maken van unieke uitvaartkisten.

Bloemenband

Een troostrijke laatste gezamenlijke omhelzing van bloemen tijdens de uitvaart van een dierbare.

Inge Guffens

Hoe mooi is het als je bij leven een testament van je leven kunt laten maken in ‘De film van je leven’.

Evelien Uitvaartzorg

'Eigen' is ons uitgangspunt. Zo mag ieder afscheid zijn, zo hoort het te voelen. Afscheid nemen vanuit wie je bent.

De Klokkenzolder van het Kasteel van Rhoon

De Expositie ‘Tussen Kunst en Kist’ is te zien op 1 en 2 april van 14:00 uur tot 17:00 uur en is vrij toegankelijk.

Kasteel van Rhoon | Dorpsdijk 63 

Er is ruime parkeergelegenheid en het Kasteel van Rhoon ligt op 3 min lopen vanaf metrostation Rhoon.

Let op: De expositieruimte is op de klokkenzolder en is helaas niet rolstoeltoegankelijk. Er is geen lift aanwezig in het kasteel.

Zaterdag 1 April

14:30 – Rondleiding

15:30 – Rondleiding

Zondag 2 April

14:30 – Rondleiding

15:30 – Rondleiding

Rondleidingen en Demo's

Life Like Shapes - Demonstratie

Esther Hamels demonstreert bodycasting en vertelt over haar werk als kunstenares en beeldhouwer. 

Rondleiding Expo

Wij nemen je mee over de expositie en vertellen over de oorsprong en de verhalen achter de te tentoongestelde kunstwerken die vrijwel allemaal op échte uitvaartwensen zijn gebaseerd.

5 jaar Evelien Uitvaartverzorging

"De afgelopen vijf jaar waren prachtig en hartverwarmend. Ik ben alleen begonnen, maar inmiddels heb ik een prachtig team om mij heen. Samen zorgen we ervoor dat ieder afscheid eigen en bijzonder wordt en dat degene van wie afscheid moet worden genomen wordt herkend en erkend in deze dag. Ik gun iedereen houvast, houvast tijdens het afscheid nemen, maar ook in de vorm van een tastbare herinnering aan het afscheid. Ter ere van mijn eerste jubileum organiseren wij de Expositie 'Tussen Kunst en Kist'. Het is een spraakmakende tentoonstelling over uitvaart- en afscheidswensen, door uitvaartmensen."

Evelien Ligthart

Stuur door

Hoe nabestaanden terugkijken op het afscheid

9.9

Intense en warme verbinding makend tussen overledene en aanwezigen, ook onderling

De natuurlijke manier waarop Evelien de dienst leidt, is spraakmakend. Ze laat iedereen zich op het gemak voelen, verbindt alle aanwezigen met elkaar en de overledene en de familie, op een warme, oprecht geïnteresseerde manier. Zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Haar veelzijdigheid en oprechtheid komt in alles tot uiting, van het ontvangstmoment tot het vertrek. Wat een klasse!
Berkel en Rodenrijs 10 maart 2023

Liefdevolle begeleiding, kleinschalig en ruimhartig.

Onze moeder had zich geen betere uitvaart kunnen wensen. Evelien en Barbara hebben ons intensief en deskundig begeleid, van begin tot het eind. Alsof ze tijdelijk familie waren, zeer betrokken.
Heinenoord 4 maart 2023

Betrokken, doortastend , oprecht en liefdevol

Wij zijn als familie meer dan tevreden over Evelien Uitvaartverzorging. In eerste instantie met Evelien het eerste gesprek gevoerd. Vervolgens heeft Rachel heeft de volledige begeleiding en uitvoering meer dan uitstekend op zich genomen. Dames, wij zijn dankbaar voor de geweldige steun, warmte en al het andere goede werk.
Hoogvliet 13 februari 2023
103 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.9/10

Wil je kennismaken?

Bij jij nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor een eigen uitvaart? Een kennismaking kan altijd, even aftasten en elkaar een beetje leren kennen. Tijdens zo’n eerste gesprek komen we er met elkaar achter of je bij ons de juiste klik voelt en welke uitvaartwensen bij jou passen. 

Bel ons 010 2236215 of stuur een e-mail naar info@evelienuitvaartverzorging.nl.

Stel hier je vraag via WhatsApp