Expositie Tussen Kunst en Kist

"Tussen kunst en kist"

Een spraakmakende tentoonstelling over échte uitvaartwensen, door uitvaartmensen. Ontdek hoe ‘eigen’ uitvaartwensen kunnen en wat er allemaal mogelijk is. Verschillende kunstenaars laten hun afscheidskunst zien: life sculpturen, bloemenband, levensportretten, levende uitvaartkist, afscheidsfotografie. Afscheidskunst die zij hebben mogen maken voor mensen die hun afscheid écht en éigen willen of wilden invullen. 

Zij laten uitvaarten leven….

Wat ga je beleven?

Unieke kisten

Op de tentoonstelling zullen er verschillende zeer bijzondere uitvaartkisten staan: Kunstwerken op zich en allemaal met een bijzonder verhaal.

Afscheidsfotografie

Ook zal de fotocollectie ‘Parels van Verdriet’ te zien zijn. Een integere verzameling afscheidsfotografie, gemaakt door verschillende afscheidsfotografen.

Teun - Levensportret

Het levensportret van Teun, Teun zal komen te overlijden. Hij is niet bang voor de dood, hij wil NIET vergeten worden. Daarom liet hij een film maken over zijn leven. Deze film tonen wij om bij te dragen aan zijn afscheidswens: NIET vergeten worden en te leren van zijn inzichten van het leven.

....en meer.

De uitvaartkunstenaars

By Sense Photography

Met afscheidsfotografie worden liefdevolle momenten en pure emoties, vastgelegd in blijvend beeld. Met foto’s die je raken.

Life like Shapes

Esther Hamels maakt op ambachtelijke wijze realistische sculpturen en portretten, gebaseerd op de menselijke anatomie.

Beerenberg

Krachten vanuit houtsculpturen en schilderkunst worden gebundeld bij het maken van unieke uitvaartkisten.

Bloemenband

Een troostrijke laatste gezamenlijke omhelzing van bloemen tijdens de uitvaart van een dierbare.

Inge Guffens

Hoe mooi is het als je bij leven een testament van je leven kunt laten maken in ‘De film van je leven’.

Evelien Uitvaartverzorging - Logo in kader 2023

Evelien Uitvaartzorg

'Eigen' is ons uitgangspunt. Zo mag ieder afscheid zijn, zo hoort het te voelen. Afscheid nemen vanuit wie je bent.

Artihove

Gespecialiseerd in creatieve en op maatgemaakte beeldende kunst aan de hand van persoonlijke wensen.

Ellen van Os

Mode ontwerpster en kunstenares Ellen van Os maakt kleding en verwerkt textiel tot een kunstwerk vol herinneringen.

Evelien Uitvaartzorg

'Eigen' is ons uitgangspunt. Zo mag ieder afscheid zijn, zo hoort het te voelen. Afscheid nemen vanuit wie je bent.

De Klokkenzolder van het Kasteel van Rhoon

De Expositie ‘Tussen Kunst en Kist’ is te zien op 1 en 2 april van 14:00 uur tot 17:00 uur en is vrij toegankelijk.

Kasteel van Rhoon | Dorpsdijk 63 

Er is ruime parkeergelegenheid en het Kasteel van Rhoon ligt op 3 min lopen vanaf metrostation Rhoon.

Let op: De expositieruimte is op de klokkenzolder en is helaas niet rolstoeltoegankelijk. Er is geen lift aanwezig in het kasteel.

Zaterdag 1 April

14:30 – Rondleiding

15:30 – Rondleiding

Zondag 2 April

14:30 – Rondleiding

15:30 – Rondleiding

Rondleidingen en Demo's

Life Like Shapes - Demonstratie

Esther Hamels demonstreert bodycasting en vertelt over haar werk als kunstenares en beeldhouwer. 

Rondleiding Expo

Wij nemen je mee over de expositie en vertellen over de oorsprong en de verhalen achter de te tentoongestelde kunstwerken die vrijwel allemaal op échte uitvaartwensen zijn gebaseerd.

Logo Evelien Uitvaartverzorging met team 2023

5 jaar Evelien Uitvaartverzorging

"De afgelopen vijf jaar waren prachtig en hartverwarmend. Ik ben alleen begonnen, maar inmiddels heb ik een prachtig team om mij heen. Samen zorgen we ervoor dat ieder afscheid eigen en bijzonder wordt en dat degene van wie afscheid moet worden genomen wordt herkend en erkend in deze dag. Ik gun iedereen houvast, houvast tijdens het afscheid nemen, maar ook in de vorm van een tastbare herinnering aan het afscheid. Ter ere van mijn eerste jubileum organiseren wij de Expositie 'Tussen Kunst en Kist'. Het is een spraakmakende tentoonstelling over uitvaart- en afscheidswensen, door uitvaartmensen."

Evelien Ligthart

Stuur door

Hoe nabestaanden terugkijken op het afscheid

9.9

Heel fijn en persoonlijk geholpen in een moeilijke periode

Daar zit je dan, op een heel verdrietig moment moet je op zoek naar uitvaartverzorging. Misschien wel midden in de nacht, zonder enig eerder onderzoek, net als wij. Dan ga je zoeken, maar waar naar? Gelukkig kwamen wij via Google Evelien tegen. Naar aanleiding van haar verhaal op haar website hebben we gebeld en zijn vervolgens heel persoonlijk, eerlijk en oprecht geholpen. Evelien voelde heel goed aan wat wanneer nodig was en wat ook juist even niet. Dacht mee, gaf advies waar nodig en was tussen het overlijden van onze vader en de uitvaart heel flexibel en bereikbaar. Alles mocht en kon. Daarbij voelde ‘De suite’ als een warme en fijne plek ondanks dat het eigenlijk de laatste is waar je wil zijn. Ook op de dag van de uitvaart zelf (ont)zorgde Evelien en Barbara voor een fijne dag. Een dag, voor een groot deel dankzij hen, om nooit meer te vergeten.
Rhoon 7 september 2023

Een perfect geregelde goede uitvaart.

Wij willen de dames van Evelien Uitvaartverzorging hartelijk bedanken voor hun vakkundige werkzaamheden, en ook voor hun sympathieke werkwijze. Zij hebben veel hulp en steun geboden in deze voor ons verdrietige periode. Ook hun goede ideeën voor alternatieve oplossingen waren heel waardevol. Dit totaal leverde een goede uitvaart op waar wij met een tevreden gevoel op terug kunnen kijken. Dat gunnen we iedereen (wanneer het daarvoor tijd is). Marijke (partner); Robert (zoon).
Voorne aan Zee 2 september 2023

Klantgericht; met een creatieve en empathische inzet, luisteren naar de klant.

Bij de eerste kennismaking ontstond er een ‘klik’, mede door hun open, vriendelijke en creatieve houding. Geen ‘zakelijke en bedrijfsmatige’ opstelling, maar luisteren naar en meedenken met wat wij wel en niet wilden. Dankzij deze houding en hun adviezen was de uitvaart van mijn vrouw precies zoals wij het wilden; weliswaar een ‘zwarte dag, maar zeker geen zwarte uitvaart’
Zoetermeer 17 augustus 2023
117 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.9/10

Wil je kennismaken?

Bij jij nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor een eigen uitvaart? Een kennismaking kan altijd, even aftasten en elkaar een beetje leren kennen. Tijdens zo’n eerste gesprek komen we er met elkaar achter of je bij ons de juiste klik voelt en welke uitvaartwensen bij jou passen. 

Bel ons 010 2236215 of stuur een e-mail naar info@evelienuitvaartverzorging.nl.

Stel hier je vraag via WhatsApp