Logo Evelien Uitvaartverzorging met team 2023
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Expositie Tussen Kunst en Kist

"Tussen kunst en kist"

Een spraakmakende tentoonstelling over échte uitvaartwensen, door uitvaartmensen. Ontdek hoe ‘eigen’ uitvaartwensen kunnen en wat er allemaal mogelijk is. Verschillende kunstenaars laten hun afscheidskunst zien: life sculpturen, bloemenband, levensportretten, levende uitvaartkist, afscheidsfotografie. Afscheidskunst die zij hebben mogen maken voor mensen die hun afscheid écht en éigen willen of wilden invullen. 

Zij laten uitvaarten leven….

Wat ga je beleven?

Unieke kisten

Op de tentoonstelling zullen er verschillende zeer bijzondere uitvaartkisten staan: Kunstwerken op zich en allemaal met een bijzonder verhaal.

Afscheidsfotografie

Ook zal de fotocollectie ‘Parels van Verdriet’ te zien zijn. Een integere verzameling afscheidsfotografie, gemaakt door verschillende afscheidsfotografen.

Teun - Levensportret

Het levensportret van Teun, Teun zal komen te overlijden. Hij is niet bang voor de dood, hij wil NIET vergeten worden. Daarom liet hij een film maken over zijn leven. Deze film tonen wij om bij te dragen aan zijn afscheidswens: NIET vergeten worden en te leren van zijn inzichten van het leven.

....en meer.

De uitvaartkunstenaars

By Sense Photography

Met afscheidsfotografie worden liefdevolle momenten en pure emoties, vastgelegd in blijvend beeld. Met foto’s die je raken.

Life like Shapes

Esther Hamels maakt op ambachtelijke wijze realistische sculpturen en portretten, gebaseerd op de menselijke anatomie.

Beerenberg

Krachten vanuit houtsculpturen en schilderkunst worden gebundeld bij het maken van unieke uitvaartkisten.

Bloemenband

Een troostrijke laatste gezamenlijke omhelzing van bloemen tijdens de uitvaart van een dierbare.

Inge Guffens

Hoe mooi is het als je bij leven een testament van je leven kunt laten maken in ‘De film van je leven’.

Evelien Uitvaartverzorging - Logo in kader 2023

Evelien Uitvaartzorg

'Eigen' is ons uitgangspunt. Zo mag ieder afscheid zijn, zo hoort het te voelen. Afscheid nemen vanuit wie je bent.

Artihove

Gespecialiseerd in creatieve en op maatgemaakte beeldende kunst aan de hand van persoonlijke wensen.

Ellen van Os

Mode ontwerpster en kunstenares Ellen van Os maakt kleding en verwerkt textiel tot een kunstwerk vol herinneringen.

Evelien Uitvaartzorg

'Eigen' is ons uitgangspunt. Zo mag ieder afscheid zijn, zo hoort het te voelen. Afscheid nemen vanuit wie je bent.

De Klokkenzolder van het Kasteel van Rhoon

De Expositie ‘Tussen Kunst en Kist’ is te zien op 1 en 2 april van 14:00 uur tot 17:00 uur en is vrij toegankelijk.

Kasteel van Rhoon | Dorpsdijk 63 

Er is ruime parkeergelegenheid en het Kasteel van Rhoon ligt op 3 min lopen vanaf metrostation Rhoon.

Let op: De expositieruimte is op de klokkenzolder en is helaas niet rolstoeltoegankelijk. Er is geen lift aanwezig in het kasteel.

Zaterdag 1 April

14:30 – Rondleiding

15:30 – Rondleiding

Zondag 2 April

14:30 – Rondleiding

15:30 – Rondleiding

Rondleidingen en Demo's

Life Like Shapes - Demonstratie

Esther Hamels demonstreert bodycasting en vertelt over haar werk als kunstenares en beeldhouwer. 

Rondleiding Expo

Wij nemen je mee over de expositie en vertellen over de oorsprong en de verhalen achter de te tentoongestelde kunstwerken die vrijwel allemaal op échte uitvaartwensen zijn gebaseerd.

Logo Evelien Uitvaartverzorging met team 2023

5 jaar Evelien Uitvaartverzorging

"De afgelopen vijf jaar waren prachtig en hartverwarmend. Ik ben alleen begonnen, maar inmiddels heb ik een prachtig team om mij heen. Samen zorgen we ervoor dat ieder afscheid eigen en bijzonder wordt en dat degene van wie afscheid moet worden genomen wordt herkend en erkend in deze dag. Ik gun iedereen houvast, houvast tijdens het afscheid nemen, maar ook in de vorm van een tastbare herinnering aan het afscheid. Ter ere van mijn eerste jubileum organiseren wij de Expositie 'Tussen Kunst en Kist'. Het is een spraakmakende tentoonstelling over uitvaart- en afscheidswensen, door uitvaartmensen."

Evelien Ligthart

Stuur door

Hoe nabestaanden terugkijken op het afscheid

9.9

Uitermate prettige en professionele begeleiding met een luisterend oor voor alle wensen

26 April jl. was het een jaar geleden dat onze mooie en dappere dochter Amanda kwam te overlijden. Iets wat je niet verwachte, werd een keiharde realiteit en moet je een uitvaart gaan regelen. Vanaf het allereerste contactmoment, werden wij door Evelien en Barbara professioneel en met een luisterend oor begeleid. Hun ervaring en subtiele aanwijzingen, resulteerde in een mooie en bijzondere uitvaart. Reacties welke wij kregen op de uitvaart waren uitermate positief, zoals, heel mooi, indrukwekkend, zoveel liefde, verfrissend, zo kan het dus ook. En dat allemaal ook mede door jullie.
Poortugaal 28 mei 2024

Ondanks verdrietige tijd fantastische begeleiding

Evelien Uitvaartverzorging heeft onze verwachtingen meer dan overtroffen. Wij hebben als familie de hulp en begeleiding van Barbara als heel erg fijn ervaren. Het is dan ook moeilijk om onze dankbaarheid in woorden te beschrijven omdat het al gauw te kort doet. Wij hebben alle tijd gekregen die wij nodig hadden, niets was te gek en de begeleiding was precies wat wij nodig hadden. De suite is een rustgevende, fijne plek en ondanks het grote verdriet zijn wij blij dat wij onze vader in zo’n huiselijke sfeer konden bezoeken en achterlaten. De menselijkheid en persoonlijke betrokkenheid van Barbara was op alle momenten merkbaar. Mijn moeder werd ontzettend fijn en met een warm gevoel ondersteund in haar verdriet. Het is duidelijk dat binnen Evelien Uitvaartverzorging met zorg en liefde te werk wordt gegaan, ik zou hen dan ook aan iedereen aanraden
Poortugaal 19 mei 2024

Goed gevoel!

Bij het eerste telefonische contact was er gelijk een goed gevoel! Barbara is langs gekomen, en heeft de mogelijkheden verteld die er zijn. Er is een andere manier van opbaren i.p.v. op een koelplaat. Namelijk Thanatopraxie , een lichte vorm van balseming. Dit is bij onze moeder gebeurt! Vanaf het overlijden tot de crematie heeft Barbara ons goed begeleid. Hiervoor willen wij Barbara Hartelijk bedanken!
Numansdorp 21 april 2024
138 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.9/10

Wil je kennismaken?

Bij jij nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor een eigen uitvaart? Een kennismaking kan altijd, even aftasten en elkaar een beetje leren kennen. Tijdens zo’n eerste gesprek komen we er met elkaar achter of je bij ons de juiste klik voelt en welke uitvaartwensen bij jou passen. 

Bel ons 010 2236215 of stuur een e-mail naar info@evelienuitvaartverzorging.nl.

Stel hier je vraag via WhatsApp