Logo Evelien Uitvaartverzorging met team 2023

Menu

Houvast – Workshop, vorm geven aan uitvaartwensen

"Hoe wil jij herinnerd worden?"

Wij nodigen je uit voor een inspirerende en interactieve workshop waarin we alle ontwerpen rondom gepersonaliseerde uitvaartwensen verkennen. Of je nu plannen maakt voor jezelf of namens een dierbare, deze workshop biedt waardevolle inzichten en begeleiding voor iedereen tijdens een gezellige en sfeervolle avond.

Tijdens de workshop bespreken we verschillende aspecten van de uitvaartplanning, waaronder het bespreekbaar maken van uitvaartwensen, rituelen, het kiezen van de juiste locatie en het uiten van individuele voorkeuren. Wij geven praktische tips en creatieve ideeën om je te helpen een onvergetelijk afscheid te creëren, voor als later ooit dichtbij komt.

Wat ga je beleven?

Inspiratie

Wij geven jouw inspiratie om te komen hoe jij herinnert wilt worden en geven inzicht in alles wat kan en mag bij afscheid.

Wensenboek

Je krijg het geheel vernieuwde feel-good uitvaartwensen boek mee. Eén voor jou en één om weg te geven aan een ander.

Demo's

We geven deze avond ook verschillende demo's: van het vouwen van een wade, tot het schouderen van een uitvaartkist.

Het FEEL GOOD boek voor je uitvaartwensen!

Houvast is vernieuwd!

Ons uitvaartwensenboek is vernieuwd en is nu nóg meer gericht op het creëren van écht en eigen uitvaart. Er is meer ruimte voor eigen gedachten en ideeën, er is meer ruimte voor het vormgeven van de rouwkaart en je kan zelfs je eigen kist ontwerpen en bloemen samenstellen.

Houvast is gratis en voor iedereen beschikbaar.

‘Houvast’ is een boek (wilsbeschikking) om persoonlijke afscheidswensen in op te schrijven en belangrijke informatie over je nalatenschap te bundelen.

6 Redenen waarom jij je uitvaartwensen bespreekbaar wilt maken

Het positief bespreekbaar maken van uitvaartwensen zien wij als een daad van liefde en zorg voor onze dierbaren, die op een dag met de uitdaging kunnen worden geconfronteerd om onze laatste wensen te vervullen. Hoe fijn is het dan om te weten wat je had gewild?! Deze openhartige gesprekken over jouw uitvaartwensen bieden een kans om voorkeuren en verwachtingen te delen en kunnen helpen om de zorg om het maken van beslissingen tijdens een emotionele periode te verlichten.

Respect voor 'eigen' keuzes

Ieder van ons is uniek, en dat geldt ook voor onze uitvaartwensen. Het is belangrijk om te begrijpen dat er geen 'juiste' of 'verkeerde' manier is om een uitvaart te plannen. Door open te staan voor de individuele keuzes van onze dierbaren, kunnen we hen helpen om een afscheid te creëren die authentiek is voor wie ze waren in het leven.

Vermindering van stress en onzekerheid

Wanneer we onze uitvaartwensen positief bespreekbaar maken, geven we onze dierbaren de duidelijkheid en zekerheid die ze nodig hebben wanneer de tijd komt om afscheid te nemen. Ze zullen niet hoeven te gissen wat we zouden hebben gewild, waardoor de stress en druk in een toch al moeilijke periode wordt verminderd.

Een kans voor reflectie en verbinding

Het bespreken van uitvaartwensen biedt een gelegenheid om diepere gesprekken te voeren over ons leven, onze waarden en onze persoonlijke betekenis. Het kan ons helpen om te reflecteren op de manier waarop we herinnerd willen worden en wat we aan onze dierbaren willen nalaten.

Positief bijdragen de beleving van rouw

Voor degenen die achterblijven, kan het vervullen van de uitvaartwensen van een geliefde een bron van troost en steun zijn. Het kan hen helpen om zich verbonden te voelen met de overledene en om de beleving van rouw op een positieve manier te doorlopen.

Voorkomen van familieconflicten

Het ontbreken van duidelijke uitvaartwensen kan in sommige gevallen leiden tot conflicten en onenigheid binnen de familie. Door deze wensen positief te bespreken en vast te leggen in het uitvaartwensenboek Houvast, kunnen we voorkomen dat onze dierbaren voor moeilijke beslissingen komen te staan en de harmonie bewaren in een toch al emotionele tijd.

Flexibiliteit en aanpassing

Hoewel het belangrijk is om onze wensen te uiten, moeten we ook begrip hebben voor het feit dat omstandigheden kunnen veranderen. Het is goed om flexibel te blijven en ruimte te laten voor aanpassingen als dat nodig is.

Demo's van bijzondere uitvaartvrienden

By Sense Photography

Met afscheidsfotografie worden liefdevolle momenten en pure emoties, vastgelegd in blijvend beeld. Wij laten zien wat de waarde is van afscheidsfotografie

Wikkelgoed

Steeds meer mensen kiezen voor een wade i.p.v. een mand of kist. Heb jij hier wel eens bij stil gegaan? Wij geven je een demonstratie wade vouwen.

Beerenberg

Ontwerp je eigen uitvaartkist en ontdek wat er allemaal mogelijk is met hout, wilgen en canvas. Wij laten ze zien wat voor kracht er in een uitvaartkist zit.

Logo Evelien Uitvaartverzorging met team 2023

6 jaar Evelien Uitvaartverzorging

"De afgelopen zes jaar waren prachtig en hartverwarmend. Ik ben alleen begonnen, maar inmiddels heb ik een prachtig team om mij heen. Samen zorgen we ervoor dat ieder afscheid eigen en bijzonder wordt en dat degene van wie afscheid moet worden genomen wordt herkend en erkend in deze dag. Ik gun iedereen houvast rondom alles wat met de uitvaart te amken heeft, daarom heb ik deze workshop ontwikkelt om uitvaart en afscheid bespreekbaar te maken."

Evelien Ligthart

Stuur door

Hoe nabestaanden terugkijken op het afscheid

9.9

Uitermate prettige en professionele begeleiding met een luisterend oor voor alle wensen

26 April jl. was het een jaar geleden dat onze mooie en dappere dochter Amanda kwam te overlijden. Iets wat je niet verwachte, werd een keiharde realiteit en moet je een uitvaart gaan regelen. Vanaf het allereerste contactmoment, werden wij door Evelien en Barbara professioneel en met een luisterend oor begeleid. Hun ervaring en subtiele aanwijzingen, resulteerde in een mooie en bijzondere uitvaart. Reacties welke wij kregen op de uitvaart waren uitermate positief, zoals, heel mooi, indrukwekkend, zoveel liefde, verfrissend, zo kan het dus ook. En dat allemaal ook mede door jullie.
Poortugaal 28 mei 2024

Ondanks verdrietige tijd fantastische begeleiding

Evelien Uitvaartverzorging heeft onze verwachtingen meer dan overtroffen. Wij hebben als familie de hulp en begeleiding van Barbara als heel erg fijn ervaren. Het is dan ook moeilijk om onze dankbaarheid in woorden te beschrijven omdat het al gauw te kort doet. Wij hebben alle tijd gekregen die wij nodig hadden, niets was te gek en de begeleiding was precies wat wij nodig hadden. De suite is een rustgevende, fijne plek en ondanks het grote verdriet zijn wij blij dat wij onze vader in zo’n huiselijke sfeer konden bezoeken en achterlaten. De menselijkheid en persoonlijke betrokkenheid van Barbara was op alle momenten merkbaar. Mijn moeder werd ontzettend fijn en met een warm gevoel ondersteund in haar verdriet. Het is duidelijk dat binnen Evelien Uitvaartverzorging met zorg en liefde te werk wordt gegaan, ik zou hen dan ook aan iedereen aanraden
Poortugaal 19 mei 2024

Goed gevoel!

Bij het eerste telefonische contact was er gelijk een goed gevoel! Barbara is langs gekomen, en heeft de mogelijkheden verteld die er zijn. Er is een andere manier van opbaren i.p.v. op een koelplaat. Namelijk Thanatopraxie , een lichte vorm van balseming. Dit is bij onze moeder gebeurt! Vanaf het overlijden tot de crematie heeft Barbara ons goed begeleid. Hiervoor willen wij Barbara Hartelijk bedanken!
Numansdorp 21 april 2024
138 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.9/10

Wil je kennismaken?

Bij jij nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor een eigen uitvaart? Een kennismaking kan altijd, even aftasten en elkaar een beetje leren kennen. Tijdens zo’n eerste gesprek komen we er met elkaar achter of je bij ons de juiste klik voelt en welke uitvaartwensen bij jou passen. 

Bel ons 010 2236215 of stuur een e-mail naar info@evelienuitvaartverzorging.nl.

Stel hier je vraag via WhatsApp