Houvast – Workshop, vorm geven aan uitvaartwensen

"Hoe wil jij herinnerd worden?"

Wij nodigen je uit voor een inspirerende en interactieve workshop waarin we alle ontwerpen rondom gepersonaliseerde uitvaartwensen verkennen. Of je nu plannen maakt voor jezelf of namens een dierbare, deze workshop biedt waardevolle inzichten en begeleiding voor iedereen tijdens een gezellige en sfeervolle avond.

Tijdens de workshop bespreken we verschillende aspecten van de uitvaartplanning, waaronder het bespreekbaar maken van uitvaartwensen, rituelen, het kiezen van de juiste locatie en het uiten van individuele voorkeuren. Wij geven praktische tips en creatieve ideeën om je te helpen een onvergetelijk afscheid te creëren, voor als later ooit dichtbij komt.

Wat ga je beleven?

Inspiratie

Wij geven jouw inspiratie om te komen hoe jij herinnert wilt worden en geven inzicht in alles wat kan en mag bij afscheid.

Wensenboek

Je krijg het geheel vernieuwde feel-good uitvaartwensen boek mee. Eén voor jou en één om weg te geven aan een ander.

Demo's

We geven deze avond ook verschillende demo's: van het vouwen van een wade, tot het schouderen van een uitvaartkist.

Het FEEL GOOD boek voor je uitvaartwensen!

Houvast is vernieuwd!

Ons uitvaartwensenboek is vernieuwd en is nu nóg meer gericht op het creëren van écht en eigen uitvaart. Er is meer ruimte voor eigen gedachten en ideeën, er is meer ruimte voor het vormgeven van de rouwkaart en je kan zelfs je eigen kist ontwerpen en bloemen samenstellen.

Houvast is gratis en voor iedereen beschikbaar.

‘Houvast’ is een boek (wilsbeschikking) om persoonlijke afscheidswensen in op te schrijven en belangrijke informatie over je nalatenschap te bundelen.

6 Redenen waarom jij je uitvaartwensen bespreekbaar wilt maken

Het positief bespreekbaar maken van uitvaartwensen zien wij als een daad van liefde en zorg voor onze dierbaren, die op een dag met de uitdaging kunnen worden geconfronteerd om onze laatste wensen te vervullen. Hoe fijn is het dan om te weten wat je had gewild?! Deze openhartige gesprekken over jouw uitvaartwensen bieden een kans om voorkeuren en verwachtingen te delen en kunnen helpen om de zorg om het maken van beslissingen tijdens een emotionele periode te verlichten.

Respect voor 'eigen' keuzes

Ieder van ons is uniek, en dat geldt ook voor onze uitvaartwensen. Het is belangrijk om te begrijpen dat er geen 'juiste' of 'verkeerde' manier is om een uitvaart te plannen. Door open te staan voor de individuele keuzes van onze dierbaren, kunnen we hen helpen om een afscheid te creëren die authentiek is voor wie ze waren in het leven.

Vermindering van stress en onzekerheid

Wanneer we onze uitvaartwensen positief bespreekbaar maken, geven we onze dierbaren de duidelijkheid en zekerheid die ze nodig hebben wanneer de tijd komt om afscheid te nemen. Ze zullen niet hoeven te gissen wat we zouden hebben gewild, waardoor de stress en druk in een toch al moeilijke periode wordt verminderd.

Een kans voor reflectie en verbinding

Het bespreken van uitvaartwensen biedt een gelegenheid om diepere gesprekken te voeren over ons leven, onze waarden en onze persoonlijke betekenis. Het kan ons helpen om te reflecteren op de manier waarop we herinnerd willen worden en wat we aan onze dierbaren willen nalaten.

Positief bijdragen de beleving van rouw

Voor degenen die achterblijven, kan het vervullen van de uitvaartwensen van een geliefde een bron van troost en steun zijn. Het kan hen helpen om zich verbonden te voelen met de overledene en om de beleving van rouw op een positieve manier te doorlopen.

Voorkomen van familieconflicten

Het ontbreken van duidelijke uitvaartwensen kan in sommige gevallen leiden tot conflicten en onenigheid binnen de familie. Door deze wensen positief te bespreken en vast te leggen in het uitvaartwensenboek Houvast, kunnen we voorkomen dat onze dierbaren voor moeilijke beslissingen komen te staan en de harmonie bewaren in een toch al emotionele tijd.

Flexibiliteit en aanpassing

Hoewel het belangrijk is om onze wensen te uiten, moeten we ook begrip hebben voor het feit dat omstandigheden kunnen veranderen. Het is goed om flexibel te blijven en ruimte te laten voor aanpassingen als dat nodig is.

Demo's van bijzondere uitvaartvrienden

By Sense Photography

Met afscheidsfotografie worden liefdevolle momenten en pure emoties, vastgelegd in blijvend beeld. Wij laten zien wat de waarde is van afscheidsfotografie

Wikkelgoed

Steeds meer mensen kiezen voor een wade i.p.v. een mand of kist. Heb jij hier wel eens bij stil gegaan? Wij geven je een demonstratie wade vouwen.

Beerenberg

Ontwerp je eigen uitvaartkist en ontdek wat er allemaal mogelijk is met hout, wilgen en canvas. Wij laten ze zien wat voor kracht er in een uitvaartkist zit.

Logo Evelien Uitvaartverzorging met team 2023

6 jaar Evelien Uitvaartverzorging

"De afgelopen zes jaar waren prachtig en hartverwarmend. Ik ben alleen begonnen, maar inmiddels heb ik een prachtig team om mij heen. Samen zorgen we ervoor dat ieder afscheid eigen en bijzonder wordt en dat degene van wie afscheid moet worden genomen wordt herkend en erkend in deze dag. Ik gun iedereen houvast rondom alles wat met de uitvaart te amken heeft, daarom heb ik deze workshop ontwikkelt om uitvaart en afscheid bespreekbaar te maken."

Evelien Ligthart

Stuur door

Hoe nabestaanden terugkijken op het afscheid

9.9

Perfect

Was heel blij met evelien,alles was supersnel geregeld,ze nam alles uit handen en de begravenis was zeer sfeervol en voldeed aan alle eisen van mijn dochter Ook het boekje vooraf was perfect en een geruststelling voor mijn dochter.
Oud beijerland 28 februari 2024

Top!

Voor zover de ervaring in een dergelijke situatie fijn kan zijn, was mijn ervaring met Evelien uitvaartverzorging top! Erg behulpzaam, vriendelijk, denken werkelijk over alles mee en enorm rustgevend in een hectische periode. Bedankt voor alles!
Hoogvliet 6 februari 2024

Hele prettige begeleiding in een ontspannen sfeer. Evelien voelde perfect aan wat wij wilden

Uitstekende begeleiding, heel prettig contact, Evelien stond voor ons klaar, bood een luisterend oor, begreep goed wat wij wilden (herdenken en herinneren, geen afscheid en alleen maar verdriet) en handelde daar ook naar. We hebben na het overlijden van onze moeder en echtgenote een mooie week gehad; overlevende lag thuis in de woonkamer opgebaard, fijne voorbereiding op de herdenking en tot slot een indrukwekkende herdenking in Arminius in Rotterdam. En ook daarna hele fijne nazorg door Evelien!
Rotterdam 2 februari 2024
130 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.9/10

Wil je kennismaken?

Bij jij nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor een eigen uitvaart? Een kennismaking kan altijd, even aftasten en elkaar een beetje leren kennen. Tijdens zo’n eerste gesprek komen we er met elkaar achter of je bij ons de juiste klik voelt en welke uitvaartwensen bij jou passen. 

Bel ons 010 2236215 of stuur een e-mail naar info@evelienuitvaartverzorging.nl.

Stel hier je vraag via WhatsApp