Houvast – Workshop, vorm geven aan uitvaartwensen

"Hoe wil jij herinnerd worden?"

Wij nodigen je uit voor een inspirerende en interactieve workshop waarin we alle ontwerpen rondom gepersonaliseerde uitvaartwensen verkennen. Of je nu plannen maakt voor jezelf of namens een dierbare, deze workshop biedt waardevolle inzichten en begeleiding voor iedereen tijdens een gezellige en sfeervolle avond.

Tijdens de workshop bespreken we verschillende aspecten van de uitvaartplanning, waaronder het bespreekbaar maken van uitvaartwensen, rituelen, het kiezen van de juiste locatie en het uiten van individuele voorkeuren. Wij geven praktische tips en creatieve ideeën om je te helpen een onvergetelijk afscheid te creëren, voor als later ooit dichtbij komt.

Wat ga je beleven?

Inspiratie

Wij geven jouw inspiratie om te komen hoe jij herinnert wilt worden en geven inzicht in alles wat kan en mag bij afscheid.

Wensenboek

Je krijg het geheel vernieuwde feel-good uitvaartwensen boek mee. Eén voor jou en één om weg te geven aan een ander.

Demo's

We geven deze avond ook verschillende demo's: van het vouwen van een wade, tot het schouderen van een uitvaartkist.

Uitvaart in Scene

De workshop in een notendop

Datum: wo 25 oktober 2023

Tijd: 19:30 – 21:30 uur

Locatie: de Suite, Molenweg 2, 3171 CN Poortugaal

19:00 inloop met koffie, thee en lekkers

19:30 Start van de workshop met een introductie van Evelien

Tot 20:30 nemen we je mee in alles wat er óók kan en mag rondom uitvaart en afscheid, geven we tips en tricks en leggen we uit hoe je het onderwerp ‘uitvaartwensen’ bespreekbaar kan maken.

Tot 21:30 Demo’s en ‘hands on’ We geven een demo hoe je mooi een wade kan vouwen, laten je zien hoe krachtig de uitstraling van een uitvaartkist kan zijn, geven een demo schouderen en dat allemaal onder het genot van een hapje een drankje

 

Het FEEL GOOD boek voor je uitvaartwensen!

Houvast is vernieuwd!

Ons uitvaartwensenboek is vernieuwd en is nu nóg meer gericht op het creëren van écht en eigen uitvaart. Er is meer ruimte voor eigen gedachten en ideeën, er is meer ruimte voor het vormgeven van de rouwkaart en je kan zelfs je eigen kist ontwerpen en bloemen samenstellen.

Houvast is gratis en voor iedereen beschikbaar.

Je krijgt Houvast bij deelname aan de deze workshop, maar je kan het ook los aanvragen via onze webpagina ‘wensenboek’

6 Redenen waarom jij je uitvaartwensen bespreekbaar wilt maken

Het positief bespreekbaar maken van uitvaartwensen zien wij als een daad van liefde en zorg voor onze dierbaren, die op een dag met de uitdaging kunnen worden geconfronteerd om onze laatste wensen te vervullen. Hoe fijn is het dan om te weten wat je had gewild?! Deze openhartige gesprekken over jouw uitvaartwensen bieden een kans om voorkeuren en verwachtingen te delen en kunnen helpen om de zorg om het maken van beslissingen tijdens een emotionele periode te verlichten.

Respect voor 'eigen' keuzes

Ieder van ons is uniek, en dat geldt ook voor onze uitvaartwensen. Het is belangrijk om te begrijpen dat er geen 'juiste' of 'verkeerde' manier is om een uitvaart te plannen. Door open te staan voor de individuele keuzes van onze dierbaren, kunnen we hen helpen om een afscheid te creëren die authentiek is voor wie ze waren in het leven.

Vermindering van stress en onzekerheid

Wanneer we onze uitvaartwensen positief bespreekbaar maken, geven we onze dierbaren de duidelijkheid en zekerheid die ze nodig hebben wanneer de tijd komt om afscheid te nemen. Ze zullen niet hoeven te gissen wat we zouden hebben gewild, waardoor de stress en druk in een toch al moeilijke periode wordt verminderd.

Een kans voor reflectie en verbinding

Het bespreken van uitvaartwensen biedt een gelegenheid om diepere gesprekken te voeren over ons leven, onze waarden en onze persoonlijke betekenis. Het kan ons helpen om te reflecteren op de manier waarop we herinnerd willen worden en wat we aan onze dierbaren willen nalaten.

Positief bijdragen de beleving van rouw

Voor degenen die achterblijven, kan het vervullen van de uitvaartwensen van een geliefde een bron van troost en steun zijn. Het kan hen helpen om zich verbonden te voelen met de overledene en om de beleving van rouw op een positieve manier te doorlopen.

Voorkomen van familieconflicten

Het ontbreken van duidelijke uitvaartwensen kan in sommige gevallen leiden tot conflicten en onenigheid binnen de familie. Door deze wensen positief te bespreken en vast te leggen in het uitvaartwensenboek Houvast, kunnen we voorkomen dat onze dierbaren voor moeilijke beslissingen komen te staan en de harmonie bewaren in een toch al emotionele tijd.

Flexibiliteit en aanpassing

Hoewel het belangrijk is om onze wensen te uiten, moeten we ook begrip hebben voor het feit dat omstandigheden kunnen veranderen. Het is goed om flexibel te blijven en ruimte te laten voor aanpassingen als dat nodig is.

Demo's van bijzondere uitvaartvrienden

By Sense Photography

Met afscheidsfotografie worden liefdevolle momenten en pure emoties, vastgelegd in blijvend beeld. Wij laten zien wat de waarde is van afscheidsfotografie

Wikkelgoed

Steeds meer mensen kiezen voor een wade i.p.v. een mand of kist. Heb jij hier wel eens bij stil gegaan? Wij geven je een demonstratie wade vouwen.

Beerenberg

Ontwerp je eigen uitvaartkist en ontdek wat er allemaal mogelijk is met hout, wilgen en canvas. Wij laten ze zien wat voor kracht er in een uitvaartkist zit.

Logo Evelien Uitvaartverzorging met team 2023

6 jaar Evelien Uitvaartverzorging

"De afgelopen zes jaar waren prachtig en hartverwarmend. Ik ben alleen begonnen, maar inmiddels heb ik een prachtig team om mij heen. Samen zorgen we ervoor dat ieder afscheid eigen en bijzonder wordt en dat degene van wie afscheid moet worden genomen wordt herkend en erkend in deze dag. Ik gun iedereen houvast rondom alles wat met de uitvaart te amken heeft, daarom heb ik deze workshop ontwikkelt om uitvaart en afscheid bespreekbaar te maken."

Evelien Ligthart

Stuur door

Hoe nabestaanden terugkijken op het afscheid

9.9

Heel fijn en persoonlijk geholpen in een moeilijke periode

Daar zit je dan, op een heel verdrietig moment moet je op zoek naar uitvaartverzorging. Misschien wel midden in de nacht, zonder enig eerder onderzoek, net als wij. Dan ga je zoeken, maar waar naar? Gelukkig kwamen wij via Google Evelien tegen. Naar aanleiding van haar verhaal op haar website hebben we gebeld en zijn vervolgens heel persoonlijk, eerlijk en oprecht geholpen. Evelien voelde heel goed aan wat wanneer nodig was en wat ook juist even niet. Dacht mee, gaf advies waar nodig en was tussen het overlijden van onze vader en de uitvaart heel flexibel en bereikbaar. Alles mocht en kon. Daarbij voelde ‘De suite’ als een warme en fijne plek ondanks dat het eigenlijk de laatste is waar je wil zijn. Ook op de dag van de uitvaart zelf (ont)zorgde Evelien en Barbara voor een fijne dag. Een dag, voor een groot deel dankzij hen, om nooit meer te vergeten.
Rhoon 7 september 2023

Een perfect geregelde goede uitvaart.

Wij willen de dames van Evelien Uitvaartverzorging hartelijk bedanken voor hun vakkundige werkzaamheden, en ook voor hun sympathieke werkwijze. Zij hebben veel hulp en steun geboden in deze voor ons verdrietige periode. Ook hun goede ideeën voor alternatieve oplossingen waren heel waardevol. Dit totaal leverde een goede uitvaart op waar wij met een tevreden gevoel op terug kunnen kijken. Dat gunnen we iedereen (wanneer het daarvoor tijd is). Marijke (partner); Robert (zoon).
Voorne aan Zee 2 september 2023

Klantgericht; met een creatieve en empathische inzet, luisteren naar de klant.

Bij de eerste kennismaking ontstond er een ‘klik’, mede door hun open, vriendelijke en creatieve houding. Geen ‘zakelijke en bedrijfsmatige’ opstelling, maar luisteren naar en meedenken met wat wij wel en niet wilden. Dankzij deze houding en hun adviezen was de uitvaart van mijn vrouw precies zoals wij het wilden; weliswaar een ‘zwarte dag, maar zeker geen zwarte uitvaart’
Zoetermeer 17 augustus 2023
117 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.9/10

Wil je kennismaken?

Bij jij nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor een eigen uitvaart? Een kennismaking kan altijd, even aftasten en elkaar een beetje leren kennen. Tijdens zo’n eerste gesprek komen we er met elkaar achter of je bij ons de juiste klik voelt en welke uitvaartwensen bij jou passen. 

Bel ons 010 2236215 of stuur een e-mail naar info@evelienuitvaartverzorging.nl.

Stel hier je vraag via WhatsApp