Logo Evelien Uitvaartverzorging met team 2023
Search
Close this search box.

Een Drive-Through-Afscheid 'in de Roos'

22-05-2020 18:03

Aan de Oostmolendijk vond een zeer bijzonder afscheid plaats. Buiten op het erf van de Paradijshoeve was alles ingericht voor een ‘drive-through’ afscheid. Omringt met bloemen, dartborden en dartpijltjes werd er een laatste darttoernooi gehouden door familie en naaste vrienden. De (live)muziek uit haar eigen playlist verbond iedereen met elkaar.

Diverse familieleden, vrienden en bekenden in circa 70-90 auto’s namen op gepaste en persoonlijke wijze afscheid van hun dierbare. Zij bewezen vanuit hun auto een laatste eer door een pijltje te gooien in een van de dartborden en konden op deze wijze de directe familie op gepaste afstand condoleren. “Wij hebben ervaren dat een ‘drive-through afscheid’ onder deze bijzondere omstandigheden een mooi wijze van afscheid nemen is.”, vertelde Piet Plaisier van Hofstede de Paradijshoeve Ridderkerk.

Om verlies een plek te kunnen geven is het belangrijk iets te kunnen doen, een bijdrage te leveren, iets te geven, te helpen of er gewoon te zijn. Mede daardoor maken de covid19-maatregelen het afscheid nemen zo zwaar. Veel mensen zijn niet in gelegenheid om iets ‘te doen’. Het is goed dat we in deze periode verder durven kijken dan wat we gewend zijn.

“Wat we eerst absurd vonden, omarmen we nu met alles wat we hebben. Wat er dan ontstaat is vaak mooier en persoonlijker dan dat we ons van te horen hadden kunnen indenken. Ga er maar aan staan; het verliezen van iemand van wie je houdt is al loodzwaar, maar laat staan wanneer je voor een ander de keuze moet maken of ze aanwezig kunnen zijn. Dat gaat er bij mij niet in en daarom zoek ik in samenwerking met gemeente en lokale ondernemers net zo lang naar een manier van afscheid nemen waarbij iedereen betrokken kan zijn.”

Stuur door

Stel hier je vraag via WhatsApp