Logo Evelien Uitvaartverzorging met team 2023

Menu

Ingeborg is opschrijver van verhalen over sterven en uitvaart

22-03-2021 20:34
Ingeborg van den Wijngaart

Wat doe je voor werk?

Dat vind ik een lastige vraag. Ik heb geen beroep dat in het woordenboek staat, zoals kinderarts, docent of politieagent. Overigens beroepen die ik bewonder en die allemaal op mijn ‘wat wil ik later worden’-lijstje hebben gestaan. 

Maar lastige vragen zijn om te ontrafelen en toch te beantwoorden: ik ben opschrijver. Dat beroep bestaat niet, maar ik blijk het te zijn.

Ik luister naar verhalen van anderen en schrijf die op. Verhalen die gaan over sterven, dood en uitvaart, het einde van ons leven en alles wat daarmee te maken heeft. Het onderwerp fascineert me omdat dood onlosmakelijk is verbonden met het leven, maar een heel andere klank heeft. Een heel mooie klank, vind ik, die ik graag opschrijf. En een verdrietige klank natuurlijk, en die mag er ook zijn.

Luisteren en lef hebben

Opschrijven betekent voor mij: luisteren en het lef hebben om onder woorden te brengen wat ik zie, voel en hoor. Daarin ben ik meer journalist en uitvaartverzorger dan schrijver. En gelukkig staan die beroepen wel in het woordenboek. Ik heb ze flink gehusseld en toen bleek ik opschrijver te zijn. Ben ik even blij dat taal eindeloos is!

Schrijven aan de poort

Ik werk aan de poort van de uitvaartbranche. In de uitvaartwereld gebeurt allerlei moois, interessants en verrassends. Daar maak ik verhalen van voor de buitenwereld.  Evelien en ik vormen een mooi team omdat we geen grenzen zien, maar mogelijkheden. En omdat we allebei van zorgvuldig, liefdevol gemaakte verhalen houden.

Picture of Ingeborg

Ingeborg

Uitvaartatelier

Stel hier je vraag via WhatsApp