Kinderuitvaart
Als ouders wil je het beste voor je kind, ook als het om afscheid nemen gaat

Begeleiding op elk moment en naar behoefte

Ervaren rouw pedagoge

Wanneer je een baby- of kinderuitvaart moet regelen

Afscheid nemen van je kind, of jullie nu kiezen voor een stil afscheid, een intieme kinderuitvaart in besloten kring of een groots en uitbundig vaarwel, het laat je wereld stil staan.

Er komt veel op je af, dingen waar je nog nooit over hebt willen denken en dan heb ik het nog niet eens over alle emoties. Ik weet hoe zwaar een kinderuitvaart is en ik ben er dan ook om jullie te helpen, te ondersteunen bij ieder stapje in dit moeilijke proces.

Ik zal er alles aan doen om van jullie kinderuitvaart, in welke vorm dan ook, een waardevol moment te maken, waar jullie met veel liefde op terug kunnen kijken.

Kinderbegrafenis of kindercrematie

Ik bied jullie zoveel mogelijk houvast bij een kinderbegrafenis- of crematie door jullie goed te informeren, jullie te laten dragen wat jullie kunnen tillen en te ontlasten op alle punten waar jullie dat nodig hebben. 

Jullie kennen je kind het beste en leeftijd is daarbij niet van belang.

Ook als jullie het allemaal even niet meer weten, komen de ideeën vanzelf. Samen bekijken we rustig naar jullie behoefte voor jullie kinderuitvaart. De kinderbegrafenis of kindercrematie van jullie kind kunnen we bijvoorbeeld een thema geven. 

Ouders laten vaak een kleurtje terugkomen en ook is het mogelijk jullie kindje in de eigen auto te vervoeren en het afscheid thuis laten plaatsvinden.

Er is ongelofelijk veel keuze om te zorgen dat alles kan zoals jullie nodig hebben en willen: van een kistje dat bedrukt is als kleurplaat tot een handgemaakt mandje in de vorm van een druppel voor de allerkleinste kinderen. 

Alles is er, maar niets hoeft voor een kinderuitvaart.

Ook voor de begeleiding van kinderen, naaste familie en vrienden wordt gezorgd. Zo bezoek ik de school en als het gewenst is ook de grootouders of anderen die een belangrijke rol spelen binnen jullie gezin.

Baby uitvaart

Je baby verliezen, nog voordat jullie een kans met elkaar hebben gehad is haast niet te bevatten. 

Evelien biedt de warmte, houvast en expertise die jullie nodig hebben om ook, binnen deze periode van intense emoties en indrukken, jullie liefde, ouderschap en eigen manier van afscheid nemen een plek te geven.

Hulp nodig bij het regelen van jullie kinderuitvaart?

Bel 010 2236215 voor directe hulp bij een kinderbegrafenis of kindercrematie.

Doe alsof je thuis bent in ‘De Suite’ in Poortugaal. Wij gunnen iedereen een fijne plek waar je je thuis kan voelen in de dagen tot aan het afscheid. In het afscheidshuis mag je dierbare bij ons logeren tot aan de uitvaart en mogen jullie op bezoek komen en met elkaar waardevolle momenten beleven die bijdragen een ‘eigen’ afscheid.

Ideeën uitvaart baby

Voor het afscheid van een baby zijn tal van mogelijkheden. Wat het beste bij jullie past is natuurlijk afhankelijk van jullie wensen en de wijze waarop jullie de baby uitvaart vorm willen geven. Ik help jullie om er samen voor te zorgen dat we deze dag de juiste invulling geven én dat doen op de manier die jullie wensen.

Jullie kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om jullie kleintje in een wilgenwiegje te leggen en te laten vervoeren op een met bloemen versierde bakfiets. Maar het is ook mogelijk om jullie kindje in te wikkelen in prachtige doeken en neer te leggen in een babynestje, wellicht zelfs die van thuis.

Willen jullie ideeën opdoen voor een baby uitvaart? Even een blik werpen op de mogelijkheden? Ik heb speciaal daarvoor een pagina ingericht waar verschillende mogelijkheden, die worden aangeboden door Beerenberg en Sterrenkindje, worden toegelicht.

Er is zoveel moois om het afscheid van je kleintje eigen én uniek maken

"Kinderbegrafenis of crematie: het gaat om de beleving van het afscheid."

Iedere leeftijd heeft een eigen beleving. Het afscheid van een kleine peuter heeft een andere sfeer, dan de kinderbegrafenis van een negenjarige, waarbij de klas wordt betrokken. Hoe ouder jullie kind hoe meer sociale kringen hij of zij heeft.

Iedere kring heeft een eigen behoefte en beleving.

De opa’s en de oma’s beleven het verlies van hun kleinkind anders, dan dat de teamgenootjes van de voetbal dat doen.

Door mijn ervaringen en achtergrond als pedagoge kan ik jullie hier goed bij ondersteunen. We zorgen ervoor dat het afscheid voor jullie als gezin goed voelt en met elkaar gaan we kijken op welke manier we de verschillende kringen rondom jullie kind bij het afscheid betrekken.

Bijvoorbeeld wanneer jullie de uitvaart van jullie kind intiem of besloten willen houden, maar de schoolklas wel behoefte heeft om een afscheid te nemen. Dan kan ik met de school een herdenking organiseren. 

Jullie kunnen zelf bepalen of je hierbij betrokken willen zijn en of de herdenking moet worden vastgelegd voor later.

Wanneer een tiener of jong volwassene overlijdt, dan wel komt te overlijden, kan het zijn dat er al afscheidswensen bekend zijn. Ik merk dat jonge mensen al hele ‘eigen’ ideeën kunnen hebben over hoe zij hun eigen afscheid voor hen zien. 

Geen uitvaart, maar een groot feest na het verstrooien van de as. Of een afscheidsfilm die met vrienden is gemaakt. Social media draagt bij aan een unieke documentatie van foto’s en filmpjes, omdat deze hippe jonge mensen dagelijks bezig zijn met het vastleggen van al hun belevingen. 

Met regelmaat ben ik al betrokken bij het gezin, nog voordat het overlijden plaatsvindt. Ik praat dan met de ouders, de school, maar ook met het kind zelf. Bij jonge kinderen, zoals een kleuter, wacht ik hun eigen input af, maar verder ontstaan er vaak hele mooie gesprekken met ideeën, een eigen kijk op het overlijden en het afscheid. 

Deze inzichten zijn enorm waardevol voor het gezin en directe omgeving en geven steun in de periode na het overlijden.

De hulp van Evelien bij een kinderuitvaart

De invulling en benadering van een kinderuitvaart is anders dan die van een volwassene. Iets wat ik als geen ander begrijp. Ik begeleid jullie als ouders en heb aandacht voor echt elk detail, groot of klein. Zo kunnen in deze moeilijke momenten ook mooie herinneringen creëren. Ook betrek ik broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, ooms en tantes bij jullie grote verlies. 

Dit is erg belangrijk voor het rouwproces van iedereen. Als jullie er behoefte aan hebben, kan ik contact houden met school, sportclubs en andere verenigingen waar jullie kind lid van was. Dit geldt natuurlijk ook voor de broertjes en zusjes.

Het verschil tussen stilgeboorte vóór en na 24 weken zwangerschap

Locaties om afscheid te nemen

Het afscheid van je kind mag je laten plaatsvinden of een plek waar jullie je prettig voelen. Het strand? Een boerderij? Het theehuis in het bos? Er zijn veel locaties waar ik fijne ervaringen heb en die jullie met open armen ontvangen. 

Het is natuurlijk ook mogelijk gebruik te maken van een uitvaartcentrum, familiekamer of aula van een begraafplaats of crematorium.

Bekijk hier wat er allemaal kan voor jullie kleintje...
Hoe nabestaanden terugkijken op het afscheid

9.9

Fantastisch , het was geen feestje …… Of toch wel ?!

Vergeet al die grote uitmelken de organisaties ! Wil je echt iemand die jouw ideeën serieus neemt hoe gewoon of bijzonder dan ook . Iemand die met ideeën komt als je het zelf even niet meer weet , je ook op het laatste moment nog keuzes geeft . Die je herinneringen geeft waar je nooit van had durven dromen , genoeg klote heeft om midden in de stad het verkeer te regelen . Dan ben je hier aan het juist adres ! Power vrouwen , mee denkstes , oplossing zoeksters , luisterend oor , boterkoek bakster , op verzoek gewoon op de gympen , rouwmotor , echo en een bezoek van de hond in het ziekenhuis voor overlijden zijn zo wat dingen , die onze dag een tot een “feestje” hebben gemaakt .
Rotterdam 2 augustus 2022

Super vakvrouw

Een echte vakvrouw. Heeft alles in huis om een perfect uitvaart te verzorgen. Het belangrijkste is dat Evelien heel goed naar haar opdrachtgevers luistert en alle wensen voor meer dan 100% waarmaakt. Out of the box denken en handelen is haar kernkwaliteit!
Ermelo 1 augustus 2022

Evelien heeft alles overtroffen

Na het overlijden van mijn vader in juni 2022 heeft Evelien ons opgevangen en het hele traject naar een uitvaart begeleid. In shock trof ze ons aan, we waren onwetend, verdrietig en hadden geen idee welke stappen er genomen zouden moeten worden. Vanaf het moment van bellen, duurde het een kwartier tot ze bij ons voor de deur stond. Vanaf het eerste moment hadden we een goede klik, heeft ze alles voor ons geregeld, alles uit handen genomen en geluisterd naar onze wensen. Die wensen is ze niet vergeten en heeft alles uit laten komen. Ook heeft ze door haar ervaring onze wensen weten te overtreffen en wist vaak beter waar wij behoefte aan hadden dan wij zelf. Mijn vader heeft een week mogen logeren bij Evelien in De Suite, om de hoek van waar hij woonde in Poortugaal. Een hele huiselijke sfeer, waar wij foto’s en andere aankleding zelf mochten neerzetten om het voor ons nog fijner te laten voelen. We mochten langskomen wanneer we wilden en altijd stond er iets lekkers te eten en te drinken voor ons klaar. De uitvaart zelf was zo ontzettend mooi en passend bij mijn vader. Die reactie hebben we ook veel gekregen van onze familie en vrienden. Ook de fase na de uitvaart blijft Evelien meelevend. ‘Maar hier stopt het niet hè’, waren haar exacte woorden. Nog steeds staat ze voor ons klaar wanneer wij vragen hebben, belt af en toe nog eens om te vragen hoe het met ons gaat en of ze ons nog ergens bij kan helpen. Zo bijzonder en fijn. Ik raad Evelien aan iedereen aan, ze heeft mij doen inzien dat, ondanks dat dit het ergste is wat ik ooit heb meegemaakt, de dood niet iets is om bang voor te zijn. Dat alles wat je voelt goed is en dat een afscheid eigenlijk geen afscheid is. Evelien, bedankt!
Gouda 18 juli 2022
84 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.9/10

Zullen we kennismaken?

Een kennismaking kan altijd, even aftasten en elkaar een beetje leren kennen. 

Tijdens zo’n eerste gesprek komen we er met elkaar achter of je bij mij de juiste klik voelt. 

Hier hecht ik veel waarde aan, omdat je nu eenmaal fijner en makkelijk praat met een persoon bij wie je jezelf op je gemak voelt. 

Daarbij maakt het niet uit of je mij benadert voor jezelf, voor je gezin, een kind, een school of bedrijf.

Neem contact op met mij via 010 2236215 of stuur een e-mail naar info@evelienuitvaartverzorging.nl.

Stel hier je vraag via WhatsApp