Kinderuitvaart

Als ouders wil je het beste voor je kind, ook als het om afscheid nemen gaat

Begeleiding op elk moment en naar behoefte

Ervaren rouw pedagoge

Wanneer je een baby of kinderuitvaart moet regelen

Afscheid nemen van je kind, of jullie nu kiezen voor een stil afscheid, een intieme kinderuitvaart in besloten kring of een groots en uitbundig vaarwel, het laat je wereld stil staan.

Er komt veel op je af, dingen waar je nog nooit over hebt willen denken en dan heb ik het nog niet eens over alle emoties. Ik weet hoe zwaar een kinderuitvaart is en ik ben er dan ook om jullie te helpen, te ondersteunen bij ieder stapje in dit moeilijke proces.

Ik zal er alles aan doen om van jullie kinderuitvaart, in welke vorm dan ook, een waardevol moment te maken, waar jullie met veel liefde op terug kunnen kijken.

Begrafenis of crematie van je kind

Ik bied jullie zoveel mogelijk houvast bij een kinderuitvaart door jullie goed te informeren, jullie te laten dragen wat jullie kunnen tillen en te ontlasten op alle punten waar jullie dat nodig hebben. 

Jullie kennen je kind het beste en leeftijd is daarbij niet van belang.

Ook als jullie het allemaal even niet meer weten, komen de ideeën vanzelf. Samen kijken we rustig naar jullie behoefte. De begrafenis of crematie van jullie kind kunnen we bijvoorbeeld een thema geven. 

Ouders laten vaak een kleurtje terugkomen en ook is het mogelijk jullie kindje in de eigen auto te vervoeren en het afscheid thuis laten plaatsvinden.

Er is ongelofelijk veel keuze om te zorgen dat alles kan zoals jullie nodig hebben: van een kistje dat bedrukt is als kleurplaat tot een handgemaakt mandje in de vorm van een druppel voor de allerkleinste, kinderen rouwauto’s. 

Alles is er, maar niets hoeft.

Ook voor de begeleiding van kinderen, naaste familie en vrienden wordt gezorgd. Zo bezoek ik de school en als het gewenst is ook de grootouders of andere die een belangrijke rol spelen binnen jullie gezin.

Baby uitvaart

Je baby verliezen, nog voordat jullie een kans met elkaar hebben gehad is haast niet te bevatten. Evelien biedt de warmte, houvast en expertise die jullie nodig hebben om ook, binnen deze periode van intense emoties en indrukken, jullie liefde, ouderschap en eigen manier van afscheid nemen een plek te geven.

Het verschil tussen stilgeboorte vóór en na 24 weken zwangerschap

Er is zoveel moois om het afscheid van je kleintje eigen en uniek maken

"Kinderbegrafenis of crematie: het gaat om de beleving van het afscheid."

Iedere leeftijd heeft een eigen beleving. Het afscheid van een kleine peuter heeft een andere sfeer, dan de kinderbegrafenis van een negenjarige, waarbij de klas wordt betrokken. Hoe ouder jullie kind hoe meer sociale kringen hij of zij heeft.

Iedere kring heeft een eigen behoefte en beleving.

De opa’s en de oma’s beleven het verlies van hun kleinkind anders, dan dat de teamgenootjes van de voetbal dat doen.

Door mijn ervaringen en achtergrond als pedagoge kan ik jullie hier goed bij ondersteunen. We zorgen ervoor dat het afscheid voor jullie als gezin goed voelt en met elkaar gaan we kijken op welke manier we de verschillende kringen rondom jullie kind bij het afscheid betrekken.

Bijvoorbeeld wanneer jullie de uitvaart van jullie kind intiem of besloten willen houden, maar de schoolklas wel behoefte heeft om een afscheid te nemen. Dan kan ik met de school een herdenking organiseren. 

Jullie kunnen zelf bepalen of je hierbij betrokken willen zijn en of de herdenking moet worden vastgelegd voor later.

Wanneer een tiener of jong volwassene overlijdt, dan wel komt te overlijden, kan het zijn dat er al afscheidswensen bekend zijn. Ik merk dat jonge mensen al hele ‘eigen’ ideeën kunnen hebben over hoe zij hun eigen afscheid voor hen zien. 

Geen uitvaart, maar een groot feest na het verstrooien van de as. Of een afscheidsfilm die met vrienden is gemaakt. Social media draagt bij aan een unieke documentatie van foto’s en filmpjes, omdat deze hippe jonge mensen dagelijks bezig zijn met het vastleggen van al hun belevingen. 

Met regelmaat ben ik al betrokken bij het gezin, nog voordat het overlijden plaatsvindt. Ik praat dan met de ouders, de school, maar ook met het kind zelf. Bij jonge kinderen, zoals een kleuter, wacht ik hun eigen input af, maar verder ontstaan er vaak hele mooie gesprekken met ideeën, een eigen kijk op het overlijden en het afscheid. 

Deze inzichten zijn enorm waardevol voor het gezin en directe omgeving en geven steun in de periode na het overlijden.

Bekijk hier wat er allemaal kan voor jullie kleintje...

Locaties om afscheid te nemen

Het afscheid van je kind mag je laten plaatsvinden of een plek waar jullie je prettig voelen. Het strand? Een boerderij? Het theehuis in het bos? Er zijn veel locaties waar ik fijne ervaringen heb en die jullie met open armen ontvangen. 

Het is natuurlijk ook mogelijk gebruik te maken van een uitvaartcentrum, familiekamer of aula van een begraafplaats of crematorium.

Hulp nodig bij het overlijden van je kindje?

Bel 010 2236215 voor directe hulp bij overlijden.

Hoe nabestaanden terugkijken op het afscheid

9.8

Livestream

Prachtig opgenomen beelden, zowel close-up als totaal beeld. Goede camera standpunten wisselingen, zodat alles mooi overzichtelijk wordt weergegeven. Goed initiatief, zodat mensen die niet aanwezig kunnen zijn, om wat voor reden ook, zeker in deze tijd, of in het buitenland wonen. Ook een mooi aandenken om later nog een terug te kijken. Prima gedaan en lof daarvoor.
Heemstede 12 april 2021

Een eerlijk en oprechte uitvaart met ruimte voor eigenheid

Samen met Evelien hebben we een uitvaart kunnen regelen die bijzonder en passend was. Ze is heel erg betrokken en heeft creatieve ideeën buiten de gebruikelijke mogelijkheden. Hierdoor is het afscheid echt persoonlijk geworden. Alles kan en niets moet bij Evelien. Echt heel fijn!!
CAPELLE AAN DEN IJSSEL 11 april 2021

persoonlijker kon de uitvaart niet worden….

Met rust en overzicht nam ze ons stap voor stap mee in het organiseren van de uitvaart. Van eerste kennismaking, het maken van de rouwkaart, de uitvaart en de nazorg. Persoonlijker kon de uitvaart niet worden. Ook de reacties achteraf van familie, kennissen die alleen online aanwezig konden zijn, waren niets dan lovend.
Capelle 11 april 2021
33 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.8/10

Zullen we kennismaken?

Een kennismaking kan altijd, even aftasten en elkaar een beetje leren kennen. Tijdens zo’n eerste gesprek komen we er met elkaar achter of je bij mij de juiste klik voelt. 

Ik hecht hier veel waarde aan, omdat je nu eenmaal fijner en makkelijk praat met een persoon bij wie je jezelf op je gemak voelt. 

Daarbij maakt het niet uit of je mij benaderd voor jezelf, voor je gezin, een kind, een school of bedrijf.

Neem contact op met mij via 010 2236215 of stuur een e-mail naar info@evelienuitvaartverzorging.nl.

Stel hier je vraag via WhatsApp