Lucas is overleden ten gevolgen van een slopende ziekte

05-01-2021 02:28

Hij is 23 jaar geworden. Tijdens zijn ziekte heeft hij de kracht en rust gevonden om na te denken over zijn eigen afscheid. Drie maanden voor zijn overlijden hebben Lucas en zijn ouders met Evelien een gesprek gevoerd, waarbij zijn wensen zijn gebundeld in een persoonlijk wensenboek. Dit boekje wordt door Evelien vormgegeven en is een mooi document om te bewaren. Lucas wil dat men niet te veel bezig is met zijn dood, maar dat iedereen veel denkt en bezig is met hoe hij leefde. Hij ziet een grote uitvaart dan ook niet zitten, maar kiest voor een stille crematie met zijn ouders, grootouders en beste vrienden.

Zijn grootste wens is dat er een feest wordt georganiseerd als herdenking in zijn favoriete strandtent, waar iedereen welkom is. Dit feest zal plaatsvinden vier weken na zijn crematie, omdat dan de as zal zijn vrijgegeven. Tijdens dit feest zal zijn as in de zee worden uitgestrooid.

Lucas wilde niet worden opgebaard en wilde zo snel mogelijk worden gecremeerd. Hij en zijn omgeving hebben tijdens de laatste fase van zijn leven afscheid genomen en hebben begrip en diep respect voor Lucas zijn bewuste en doordachte wensen.

Toen de vader van Lucas Evelien belde, wist iedereen al waar die aan toe was. Evelien was er snel en Lucas is door Evelien en haar collega verzorgd en gekleed. De vrienden van Lucas hebben hem zelf in zijn kist getild. Na een moment waar Lucas zijn ouders, grootouders en beste vrienden bij hem konden zijn, is hij overgebracht naar Afscheidshuis de Suite. Hier blijft hij drie dagen in de koelruimte, waarna hij op de vierde dag na zijn overlijden, in bijzijn van zijn ouders, grootouders en beste vrienden in stilte wordt gecremeerd.

Calculatie van de uitvaart:

Na vier weken zal het feest door de familie zelf worden georganiseerd, waarbij Evelien alleen de as verstrooiing begeleidt.

 • Verzorging en kleden van Lucas € 420,00

  Overbrengen naar Afscheidshuis de Suite

 • De uitvaartkist € 268,02

  Een hechthouten populierenkist

 • Gebruik van de koele ruimte (4 x € 63,75) € 255,00

  In Afscheidshuis de Suite

 • Overbrengen naar Crematorium de Dijk on Maassluis € 200,00

  Met Rouwauto Hugo (van Evelien)

 • Rouwdrukwerk incl. opmaakkosten en verzenden € 1.450,00

  290 kaarten ter kennisgeving van het overlijden en uitnodiging voor het feest

 • Stille crematie € 650,00

  In crematorium Maassluis

 • Aangifte van overlijden € 15,70

  Bij de gemeente Albrandswaard

 • Uitvaarttarief Evelien Uitvaartverzorging (incl. 15 begeleidingsuren) € 1.600,00
 • Extra Begeleidingsuren (2 x € 85,00) € 170,00
 • De totale kosten van de uitvaart komt op € 5.028,72

(hierbij zijn de kosten van het feest buiten beschouwing gelaten)

Stel hier je vraag via WhatsApp