Begrafenis

Afscheid nemen is niet enkel loslaten, maar ook op een andere manier vasthouden

Gediplomeerd rouwbegeleider

Passende uitvaart

Het afscheid van een dierbare

Wanneer je ervoor kiest om het afscheid door mij te laten begeleiden kies je voor een begrafenis die helemaal wordt afgestemd op jullie wensen. Tijdens de gesprekken die we samen zullen voeren komen we tot een persoonlijke invulling van het afscheid en kijken we samen naar wat past bij hoe jullie dierbare in het leven stond.

Ik weet dat er veel op je af kan komen bij het regelen van een begrafenis. En ik kom jullie hierbij helpen en ik zorg ervoor dat er ruimte is om alles een plekje te geven. Ik zal jullie zoveel mogelijk ontzorgen en begeleiden op de momenten dat jullie het nodig hebben.

Samen zorgen we ervoor dat met alle wensen en ideeën voor de begrafenis, ook met de actuele coronamaatregelen, er een persoonlijk, eigen en uniek afscheid kan worden beleeft.

"De eerste momenten na overlijden zijn de momenten waarop kwetsbaarheid en kracht elkaar omarmen."

Vanaf het eerste moment dat we contact hebben, ben ik er voor jullie. Ik zal vragen naar de situatie waarin jullie je bevinden, zo krijg ik een beeld en weet ik welke hulp jullie op dat moment nodig hebben.

Mijn zorg gaat altijd als eerste uit naar de persoon die is overleden. Als we die zorg hebben gedragen, spreken we een goed moment af om samen de begrafenis te regelen.

Het kan zijn dat er een wilsbeschikking is waarin jullie dierbare zelf zijn of haar wensen heeft opgeschreven. Als dat zo is nemen we deze als leidraad voor het vormgeven van de uitvaart.

Tijdens onze gesprekken zullen we samen het afscheid vormgeven. We kijken samen naar een mooie afscheidslocatie en de begraafplaats, naar een kist, wade, baar of mand en stellen de rouwkaart samen als jullie deze willen versturen. 

Ook bespreken we het rouwvervoer en welke elementen de begrafenis nog meer eigen kunnen maken.

Zoals bloemen, muziek, afscheidsfotografie, eten en drinken. Je bent bijna helemaal vrij in hoe jullie de begrafenis vorm willen geven. 

Zelfs binnen de onderwerpen waarbij we te maken hebben met wettelijke regels, is er genoeg ruimte voor jullie wensen. 

Er zijn dus veel opties die allemaal mogen, maar die zeker niet allemaal hoeven.

Als jullie de begrafenis zelf willen regelen, kan dit natuurlijk ook. In dat geval ben ik er voor jullie op het moment dat jullie mijn begeleiding nodig hebben.

Een begrafenis in coronatijd

Tijdens deze coronatijd hebben er, dankzij creativiteit en het houden aan alle gestelde maatregelen, prachtige begrafenissen plaats kunnen vinden. Creativiteit is iets waar het coronavirus ons niet in kan en zal beperken.

Integendeel! 

We worden scherper en ons natuurlijke aanpassingsvermogen zorgt ervoor dat we in staat zijn te dealen met moeilijkheden. Het enige wat ons zou kunnen beperken is ons eigen gedrag, maar we laten we ons niet gek maken en blijven de realiteit accepteren door de huidige coronamaatregelen op te volgen. 

Wanneer we open staan voor creativiteit binnen de mogelijkheden en alternatieven omarmen zorgen we er samen voor dat we, door afstand te houden, afscheid kunnen blijven nemen met elkaar.

De keuze van begraafplaats

Je bent vrij om te kiezen in welke gemeente je begraven wilt worden. Dat kan de begraafplaats zijn van de plaats waar je de afgelopen jaren hebt gewoond, waar je geboren bent of een gemeente waar je bijzondere herinneringen hebt liggen.

Als je hebt gekozen voor een begraafplaats is er, afhankelijk van de locatie, vaak nog een keuze te maken voor een particulier graf of een algemeen graf. Iedere gemeente heeft ten minste één algemene (gemeentelijke) begraafplaats. 

Sommige (algemene) begraafplaatsen hebben delen ingericht speciaal voor mensen met een gemeenschappelijke achtergrond.

Vaak zijn er in een gemeente naast algemene begraafplaatsen ook andere begraafplaatsen. Voor deze laatste geldt vaak dat je aangesloten moet zijn bij een bepaalde (geloofs)gemeenschap of er gelden bijzondere voorwaarden.

 

Locaties om afscheid te nemen

Je bent vrij om een afscheid te organiseren op de locatie die het best bij je past. Je bent niet verplicht om gebruik te maken van de ruimte die hoort bij de begraafplaats die je hebt uitgezocht. Daar is meestal wel een aula of (kerk)zaal, maar je bent vrij om op een andere locatie of zelfs een ander moment afscheid te nemen.

Kinderen meenemen naar een begrafenis

Door kinderen bij het afscheid te betrekken of alleen al mee te nemen naar de begrafenis geef je hen de kans het afscheid vanuit hun eigen kijk op de wereld te beleven.

Kinderen zijn sterk en passen zich vaak wonderbaarlijk goed aan in nieuwe situatie. Ze mogen mij altijd alles vragen en waar mogelijk meehelpen.

"Hoe past opa straks dan in een vaas?"

– Liv (4)

Ik adviseer vaak om de kinderen mee te nemen naar een begrafenis, maar we kijken natuurlijk goed naar de gehele situatie. 

Het is voor een kind belangrijk om eerlijk te zijn, open en duidelijk uit te leggen wat er allemaal gebeurt. Ik zal kinderen en de ouders hierin ondersteunen, zodat er een antwoord is op iedere vraag. 

De ouders maken als vanzelfsprekend de keuze over wat het beste past en goed voelt voor hun eigen gezin.

Je kan me altijd bellen

Bel 010 2236215 voor directe hulp bij overlijden.

Jouw uitvaartverzekering

Evelien Uitvaartverzorging is onafhankelijk en niet gebonden aan een uitvaartverzekering. Als je wel een uitvaartverzekering hebt, ben je altijd vrij om zelf een uitvaartverzorger te kiezen. Dus ook met een verzekering bij Ardanta, Dela, Yarden, Monuta etc. kun je bij Evelien terecht.

Evelien kan ook altijd kosteloos en vrijblijvend samen een polischeck doen of advies geven bij het vinden van een verzekering die het best bij de persoonlijke situatie past.

De kosten van een begrafenis

Juist omdat iedereen bij een afscheid zelf keuzes mag maken en eigen wensen heeft is iedere uitvaart, groot of klein, maatwerk en uniek.

Evelien rekent alle gemaakte kosten van toeleveranciers, locaties of andere handelingen één op één door, zonder marges of commissie. Daarnaast betaal je alleen voor de begeleiding die je daadwerkelijk van Evelien hebt gehad volgens een begeleidingstarief per uur. 

Je bent ook niet verplicht om alles door Evelien te laten regelen, je kan en mag ook veel zelf doen. Er zijn een aantal dingen die kosten met zich mee brengen, waarmee je rekening moet houden bij het regelen van een uitvaart.

Hoe en wat over begraven

Lees hier alles over begraven in Nederland

Hoe nabestaanden terugkijken op het afscheid

9.8

Livestream

Prachtig opgenomen beelden, zowel close-up als totaal beeld. Goede camera standpunten wisselingen, zodat alles mooi overzichtelijk wordt weergegeven. Goed initiatief, zodat mensen die niet aanwezig kunnen zijn, om wat voor reden ook, zeker in deze tijd, of in het buitenland wonen. Ook een mooi aandenken om later nog een terug te kijken. Prima gedaan en lof daarvoor.
Heemstede 12 april 2021

Een eerlijk en oprechte uitvaart met ruimte voor eigenheid

Samen met Evelien hebben we een uitvaart kunnen regelen die bijzonder en passend was. Ze is heel erg betrokken en heeft creatieve ideeën buiten de gebruikelijke mogelijkheden. Hierdoor is het afscheid echt persoonlijk geworden. Alles kan en niets moet bij Evelien. Echt heel fijn!!
CAPELLE AAN DEN IJSSEL 11 april 2021

persoonlijker kon de uitvaart niet worden….

Met rust en overzicht nam ze ons stap voor stap mee in het organiseren van de uitvaart. Van eerste kennismaking, het maken van de rouwkaart, de uitvaart en de nazorg. Persoonlijker kon de uitvaart niet worden. Ook de reacties achteraf van familie, kennissen die alleen online aanwezig konden zijn, waren niets dan lovend.
Capelle 11 april 2021
33 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.8/10

Zullen we kennismaken?

Een kennismaking kan altijd, even aftasten en elkaar een beetje leren kennen. Tijdens zo’n eerste gesprek komen we er met elkaar achter of je bij mij de juiste klik voelt. 

Ik hecht hier veel waarde aan, omdat je nu eenmaal fijner en makkelijk praat met een persoon bij wie je jezelf op je gemak voelt. 

Daarbij maakt het niet uit of je mij benaderd voor jezelf, voor je gezin, een kind, een school of bedrijf.

Neem contact op met mij via 010 2236215 of stuur een e-mail naar info@evelienuitvaartverzorging.nl.

Stel hier je vraag via WhatsApp