Bewuster omgaan met verlies, zorgt ervoor dat het afscheid er mag zijn

Praten over afscheid

Het praten over afscheid nemen en uitvaartwensen op een moment dat het nog ver van je af staat, zorgt veelal voor opluchting. Het onderwerp blijkt vaak minder lastig te bespreken dan gedacht en stiekem wordt er ook nog veel gelachen als er opties voorbij komen, waarvan men deze niet van de ander had verwacht. 

 

"Ik ben ervan overtuigd dat het kennen van elkaars wensen en het nadenken over deze wensen een geschenk kan zijn. Een geschenk om een taboe los te laten en een geschenk om onze geliefde omgeving enigszins te ontzorgen en de bevestiging te geven dat ze de keuzes maken die bij de persoon past." - Evelien 

Transparantie

"Ik sta voor transparantie en hanteer om die reden geen pakketprijzen meer. Mijn dienstverlening is maatwerk en op ieders behoefte afgestemd. Je mag weten waar je aan toe bent en met welke kosten je te maken krijgt bij een geval van overlijden."

Evelien biedt individueel maatwerk door onafhankelijk advies, vrije keuzes en een duidelijk uurtarief. De kosten worden gemaakt op basis van de begeleiding die je echt nodig hebt. Verder worden alle opties voor producten en diensten van te voren besproken. Je bepaalt op deze manier zelf hoeveel het afscheid kost op basis van je eigen wensen, behoeftes en de mogelijkheden.

 

Een uitvaart is een forse uitgave. Wanneer je een forse uitgave verwacht te doen, zoek je een goed moment om je hierover te laten informeren en vaak wordt dit ook met iemand uit de naaste omgeving besproken. Zo weet je waar je aan toe bent en maak je een weloverwogen besluit. Een logisch verhaal.

 

Een uitvaart komt vaak plotseling en men heeft zich lang niet altijd kunnen of willen voorbereiden. Daarom is transparantie belangrijk. Iedereen mag weten waar hij aan toe is, wat kan en mag. Laat je hierover adviseren en gun jezelf informatie.

 

Lees hier verder meer over de kosten van een uitvaart.

code Code refresh