Crematie

Een uitvaart is een ‘dank je wel’ voor heel het leven op één dag.

Uniek afscheid

Ervaringsdeskundige op het gebied van rouw en verlies

De crematie van een dierbare regelen

Wanneer je ervoor kiest om het afscheid door ons te laten begeleiden kies je voor een crematie die helemaal wordt afgestemd op jullie wensen. Tijdens de gesprekken die we samen zullen voeren komen we tot een persoonlijke invulling van de crematie en kijken we samen naar wat past bij hoe jullie dierbare in het leven stond.

We weten dat er veel op je af kan komen bij het regelen van een uitvaart. En komen jullie hierbij helpen en zorgen ervoor dat er ruimte is om alles een plekje te geven. We zullen jullie zoveel mogelijk ontzorgen en begeleiden op de momenten dat jullie het nodig hebben.

Samen zorgen we ervoor dat met alle wensen en ideeën voor de crematie, ook met de actuele coronamaatregelen, er een persoonlijk, eigen en uniek afscheid kan worden beleeft.

Afscheidsverhalen: Bijzondere Crematies

Dank je wel, Lucas

Dank je wel, Lucas

Het afscheid van Lucas was meer dan alleen een laatste groet, het…
Een Drive-Through-Afscheid

Een Drive-Through-Afscheid

Aan de Oostmolendijk vond een zeer bijzonder afscheid plaats. Buiten op het…
Wat Maarten ons heeft meegegeven

Wat Maarten ons heeft meegegeven

“Iedereen heeft een vrije keuze in wie er wordt benaderd als uitvaartverzorger.…

Wilsbeschikking: Gun jezelf en je nabestaanden Houvast

Het kennen van elkaars afscheidswensen geeft houvast wanneer de uitvaart geregeld moet worden. Steeds meer mensen leggen daarom hun wensen vast in het boekje ‘Houvast’. 

Houvast is een wilsbeschikking waarin je wordt geïnspireerd en geholpen om je eigen uitvaartwensen te ontdekken. 

Het is voor je naasten fijn om dit te weten, want dat haalt bij hen eventuele twijfel weg en geeft vertrouwen bij het maken van beslissingen voor jouw afscheid.

Ook is het mogelijk om hier met ons over te praten tijdens een (digitaal) kennismakingsgesprek.

Crematie regelen

Wist je dat je bij het regelen van een crematie vrij bent om naar een crematorium van jouw eigen keuze te gaan. We helpen je graag bij het vinden van het crematorium waar jullie een goed gevoel bij hebben. 

Wanneer we de crematie regelen is het niet verplicht om deze in een crematorium te laten plaatsvinden. We kunnen het afscheid op een locatie naar keuze houden en daarna met (klein) gezelschap naar het crematorium gaan voor de crematie.

Tijdens het regelen van de crematie zullen we je ook aanbieden om mee te gaan naar de aanvang, de start van de crematie. We leggen je daar alles over uit in de blog ‘Het crematiesteentje’. Het is een uniek en intens moment wat we iedereen gunnen om bij te wonen als allerlaatste moment na een prachtig afscheid.

 

Hulp nodig bij overlijden?

Bel 010 2236215 voor directe hulp bij overlijden.

Doe alsof je thuis bent in ‘De Suite’ in Poortugaal.
Wij gunnen iedereen een fijne plek waar je je thuis kan voelen in de dagen tot aan het afscheid. In het afscheidshuis mag je dierbare bij ons logeren tot aan de uitvaart en mogen jullie op bezoek komen en met elkaar waardevolle momenten beleven die bijdragen een ‘eigen’ afscheid.

Kinderen meenemen naar een crematie

Door kinderen bij het afscheid te betrekken of alleen al mee te nemen naar de crematie geef je hen de kans het afscheid vanuit hun eigen kijk op de wereld te beleven. 

Kinderen zijn sterk en passen zich vaak wonderbaarlijk goed aan in nieuwe situatie. Ze mogen ons altijd alles vragen en waar mogelijk meehelpen.

"Hoe past opa straks dan in een vaas?"

– Liv (4)

We adviseren vaak om de kinderen mee te nemen naar een crematie, maar we kijken natuurlijk goed naar de gehele situatie. Het is voor een kind belangrijk om eerlijk te zijn, open en duidelijk uit te leggen wat er allemaal gebeurt. 

Wij zullen kinderen en de ouders hierin ondersteunen zodat er een antwoord is op iedere vraag. 

De ouders maken als vanzelfsprekend de keuze over wat het beste past en goed voelt voor hun eigen gezin.

Jouw uitvaartverzekering

Evelien Uitvaartverzorging is onafhankelijk en niet gebonden aan een uitvaartverzekering.
Als je wel een uitvaartverzekering hebt, ben je altijd vrij om zelf een uitvaartverzorger te kiezen. Dus ook met een verzekering bij Ardanta, Dela, Yarden, Monuta etc. kun je bij Evelien Uitvaartverzorging terecht.

We kunnen ook altijd kosteloos en vrijblijvend samen een polischeck doen of advies geven bij het vinden van een verzekering die het best bij de persoonlijke situatie past.

De kosten van een crematie

Juist omdat iedereen bij een afscheid zelf keuzes mag maken en eigen wensen heeft is iedere uitvaart, groot of klein, maatwerk en uniek.

We rekenen alle gemaakte kosten voor een crematie één op één door, zonder marges of commissie. Denk aan kosten van toeleveranciers, locaties of andere handelingen.  Daarnaast betaal je alleen voor de begeleiding die je daadwerkelijk van ons hebt gehad volgens een begeleidingstarief per uur. 

Je bent ook niet verplicht om alles door ons te laten regelen, je kan en mag ook veel zelf doen.

Er zijn een aantal dingen die kosten met zich mee brengen waarmee je rekening moet houden bij het regelen van een uitvaart. Op onze kosten pagina vind je meer informatie over de kosten van een crematie. 

Wij staan jullie ook bij tijdens een kinderuitvaart

Wij zijn er niet alleen voor de crematie van volwassen, maar ook wanneer een kind overlijdt. Bij een kinderuitvaart zijn we er voor jullie als ouders. Om jullie te ondersteunen, want het verlies van een kind laat je wereld stilstaan. Het overlijden van je kind zal veel vragen oproepen als het gaat om de uitvaart. Waar moet je eigenlijk beginnen? En wat moet je allemaal regelen voor een kinderuitvaart? Hoe moet de kinderuitvaart eruit komen te zien?

Welke vragen jullie ook hebben, we ga jullie helpen. We zorgen er samen met jullie voor dat het afscheid van jullie kind een mooi én waardig afscheid wordt. Afgestemd op jullie wensen en natuurlijk passend bij jullie kind. Er is zoveel meer mogelijk dan je waarschijnlijk voor ogen hebt. Laat bijvoorbeeld een kistje bedrukken met kleurplaat, vervoer je kind in je eigen auto of geef de kinderuitvaart een thema. Dit kan een favoriete kleur zijn, maar ook een tv programma waar je kind graag naar keek.

We zijn er niet alleen om de kinderuitvaart te regelen. Als rouw pedagoog kan Evelien jullie als gezin ook extra handvatten bieden bij het omgaan met het zware verlies. Evelien vind het belangrijk om jullie de juiste wijze van begeleiding te bieden. Voor jullie als ouders, maar ook voor broertjes, zusjes en ieder ander die dicht bij het verlies van jullie kind staat. Want het bieden van de juiste begeleiding draagt bij aan een goed verwerkingsproces. 

Het verlies van jullie kind is namelijk al zwaar genoeg.

Dementievriendelijke crematie

Wanneer er in de familie de partner of een nabestaanden een vorm van dementie heeft, dan biedt Evelien Uitvaartverzorging deskundige begeleiding om deze persoon bij de crematie te betrekken. We dragen zorg voor een dementievriendelijke crematie. 

Met elkaar bekijken wat er nog wel kan. We geven passende alternatieven en oplossingen om te zorgen dat de persoon met dementie bij de crematie betrokken kan worden. 

Crematie in besloten kring

Een crematie kan ook in besloten kring plaatsvinden. Je mag zelf beslissen wie je wel of niet uitnodigt voor een crematie. Je kunt het zo klein of zo groot maken als jullie of je dierbare wenst. Crematie in besloten kring wil eigenlijk zeggen dat je het afscheid wilt beleven met je meest naaste mensen, de mensen die tot jouw besloten kring behoren. 

En dat kunnen er zoveel zijn als je zelf wilt, daar staat geen aantal voor. Voor de één kunnen dat 3 personen zijn, terwijl dat voor een ander misschien 100 mensen kunnen zijn.

Je bent vrij om te bepalen in welke vorm je het afscheid plaats wilt laten vinden en met wie. Zo zou je ervoor kunnen kiezen het ene gedeelte van de uitvaart voor iedereen toegankelijk te laten zijn en een ander deel alleen voor je besloten kring. Hier bestaat geen goed of fout in, het is allemaal goed.

Waar je het afscheid en/of de crematie laat plaatsvinden, mag je ook zelf kiezen. Veel crematoria hebben een familiekamer waar je in een kleine besloten kring afscheid kunt nemen. Je kunt het afscheid bijvoorbeeld ook op een andere locatie laten plaatsvinden en dan in besloten kring jullie dierbare naar het crematorium begeleiden. Het is zelfs mogelijk om het afscheid in besloten kring thuis te houden, in je eigen huiskamer of tuin.

Je mag in de meeste crematoria ook mee naar de crematieruimte om bij de start van de crematie aanwezig te kunnen zijn. Hoe mooi is dat, om je dierbare tot aan het laatste moment toe in besloten kring te kunnen begeleiden. Iedereen is daarbij altijd vrij om op het moment zelf te bepalen of en tot hoe ver je mee gaat.

Locaties om afscheid te nemen

Een uitvaart mag je op allerlei plekken organiseren. Het is belangrijk dat de uitvaartlocatie voor jou goed voelt. Het kan bijvoorbeeld bij jullie in de tuin zijn of jullie favoriete kroeg, restaurant of op een boerderij.

Ter inspiratie hieronder een paar locaties waar we goede ervaringen mee hebben.

Ook ben je vrij om een keuze te maken uit de verschillende crematoria in Nederland. Ieder crematorium heeft een eigen unieke uitstraling of ligging. 

Afhankelijk van jullie eigen wensen zoeken we een plek met de sfeer en ligging die het best bij jullie en jullie dierbare past.

Hoe en wat over cremeren...

Alles weten over het cremeren in Nederland? Je leest het hier! 

Hoe nabestaanden terugkijken op het afscheid

9.9

Zeer persoonlijk, meedenkend en warme mensen

Vanaf het moment dat mijn moeder overleed heeft Evelien Uitvaart alles uit handen genomen. De geïnteresseerdheid in zowel het leven van mijn moeder, de wensen die ze had voor de uitvaart, niets was teveel. Ook de zorg en interesse in mijn vader die achterblijft vind ik ongekend. Jullie weten denk ik half niet hoeveel alles wat jullie voor hem gedaan hebben, voor hem betekend heeft. Vanaf het eerste telefoon contact tot aan de factuur aan toe, alles voelt warm en met zorg besteedt. Ik wil nogmaals mijn grote dank uitspreken naar Rachel en Barbera voor de mooie en tot in de puntjes verzorgde uitvaart!
Hendrik-Ido-Ambacht 29 december 2022

Geweldig alles klopte

4 jaar geleden heeft ze haar uitvaart gepland mijn zusje en Evelien, nu een week geleden is ze overleden en kwam de toen gemaakte afspraken en wensen naar boven, en alles is uit gevoerd zo als ze toen hadden afgesproken ook nog voor de prijs die toen was afgelopen. Het was een mooi afscheid van een heel lang en zware periode. Maar het afscheid was zo goed georganiseerd door Evelien en Barbara dat het verdriet wat draagbaarder werd
Dordrecht 18 december 2022

Warm afscheid

Onze moeder/oma is 17 november j.l. overleden. Wij hadden de brochure van Evelien Uitvaartverzorging in de bus ontvangen en hadden hier gelijk een goed gevoel over en dit heeft ons absoluut niet teleurgesteld. De persoonlijke begeleiding na het overlijden, het opbaren in de suite en de professionele begeleiding op de dag van de uitvaart heeft ons diep getroffen. Veel dank voor deze bijzondere dag met de dankdienst in de Dorpskerk van Poortugaal alsmede de begrafenis op de algemene begraafplaats. Hartelijke groet, familie Vrijhof, Poortugaal.
Poortugaal 28 november 2022
96 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.9/10

Zullen we kennismaken?

Een kennismaking kan altijd, even aftasten en elkaar een beetje leren kennen. Tijdens zo’n eerste gesprek komen we er met elkaar achter of je bij ons de juiste klik voelt. 

Wij hechten hier veel waarde aan, omdat je nu eenmaal fijner en makkelijk praat met een persoon bij wie je jezelf op je gemak voelt. 

Daarbij maakt het niet uit of je ons benadert voor jezelf, voor je gezin, een kind, een school of bedrijf.

Bel ons op via 010 2236215 of stuur een e-mail naar info@evelienuitvaartverzorging.nl.

Stel hier je vraag via WhatsApp