Podcasts met Evelien & Barbara

Iedere eerste woensdag van de maand om 16:30 uur een nieuwe aflevering

Persoonlijke podcasts

Gediplomeerd rouwbegeleider

Spraakmakende podcasts

In de podcast Houvast nemen we je mee in onze belevenissen als uitvaartverzorgster bij Evelien Uitvaartverzorging. Wij, Evelien en Barbara, bespreken daarnaast actuele onderwerpen rond het nemen van afscheid. We geven je inspiratie voor een uitvaart, bespreken welke kosten er komen kijken bij een uitvaart én bespreken we hoe jij een eigen inbreng kan hebben.

We behandelen naast actuele onderwerpen ook kijkersvragen en laten we onze uitvaartvrienden aan het woord voor inspirerende verhalen.

Houvast de podcast is een spraakmakende podcast waarin alles rond afscheid, uitvaart en rouw bespreekbaar wordt gemaakt. Op iedere eerste woensdag van de maand plaatsen wij om 16:30 een nieuwe podcast.

Wij willen jou houvast geven, want dat is fijn als later ooit dichtbij komt.

Alle afleveringen

Luister je met ons mee?

RSS Houvast
  • Houvast - Afl. 1 Bij het begin beginnen 5 april 2023
    In deze afleveringen stellen wij ons aan je voor, vertellen we ons pad naar waar we nu staan en blikken we terug op de expositie Tussen Kunst en Kist. En we beantwoorden de luisteraarsvraag: Wie is Hugo?Heb je naar aanleiding van deze aflevering een vraag, behoefte aan contact of wil je een onderwerp inbrengen voor […]
  • Houvast - De Trailer 13 maart 2023
    In deze trailer introduceert Evelien de podcast Houvast en vertelt ze kort over de tentoonstelling 'Tussen Kunst en Kist'. Heb je na aanleiding van deze trailer een vraag, behoefte aan contact of wil je een onderwerp inbrengen voor een volgende aflevering klik dan hier om naar de contactpagina van Evelien Uitvaartverzorging te gaan

Onze nieuwste afleveringen:

Inspiratie opdoen?

Met elke keuze die je zelf maakt, zorg je dat meer mensen jou herkennen in de dag dat zij afscheid van je nemen. Je mag wensen hebben over hoe je je afscheid wilt, wat bij je past en wat goed voelt. Jouw persoonlijke wensen ontstaan vanuit ‘jezelf’. Zoveel mensen, zoveel wensen, luidt het gezegde. Het voornaamste is om dichtbij jezelf te blijven en het ‘afscheid nemen’ niet op een te grote afstand van je eigen leven te plaatsen. 

Houvast, voor als je hebt losgelaten

‘Houvast’ is een boek (wilsbeschikking) om persoonlijke afscheidswensen in op te schrijven en belangrijke informatie over je nalatenschap te bundelen.

Hoe nabestaanden terugkijken op het afscheid

9.9

Een uitvaart zonder zorgen en meer….

Na het ovelijden van een dierbare is er veel verdrieten staat je hoofd er niet naar om je bezig te houden met alle zaken die geregeld moeten. Aan de andere kant wil je ook een mooie uitvaart waarbij je recht doet aan een leven wat geëindigd is. Wat is het dan fijn om ” team Evelien ” te hebben die direct na het eerste telefoontje aan de slag gaat van de overplaatsing naar De Suite tot en met het laatste moment in het uitvaartcentrum. Voor ons is Evelien de steun en toeverlaat geweest in de week na het overlijden van onze moeder en oma. Evelien heeft adviezen gegeven op een manier dat je zelf je keuzes kunt maken. De regie lag bij ons! Dit heeft voor ons als gezin gezorgd voor een prachtige uitvaart op een manier die zo paste bij het leven van mijn moeder, zeker de laatste jaren waarin het afscheid helaas geleidelijk heeft plaatsgevonden. Het was een “groots” afscheid met een klein gezelschap wat mooi , integer , warm en respectvol is verlopen. Van de samenkomst in de Suite , de rit naar het crematorium in Crooswijk tot en met het laatste moment is fantastisch verlopen Het moment van afscheid nemen wil je eigelijk nooit maar het hoort bij het leven . Als het dan na het overlijden zo begeleid wordt kun je alleen maar dankbaar zijn en terugkijken op een mooi afscheid , eigenlijk meer terugkijken op een leven van een fantastische moeder. Je gaat , zeker ook door na de nazorg van Evelien , nog meer beseffen hoe mooi het is geweest met elkaar , dat is prachtig om te ervaren. Veel dank aan Evelien en haar team .
Rhoon 12 november 2023

Professioneel icm persoonlijke support

Evelien en Sarai hebben mij en mijn moeder uitstekend ondersteund en geadviseerd met het regelen van de uitvaart van mijn vader. Niet alleen voor en tijdens de dienst waren ze elk moment van de dag beschikbaar, maar ook de nazorg is fantastisch en oprecht. Evelien en Sarai, dank nogmaals voor jullie betrokkenheid en troost in deze moeilijke periode. Ik ben erg blij dat jullie – weliswaar onder droevige omstandigheden – op ons pad zijn gekomen en gebleven.
Rhoon 9 november 2023

Afscheid met verdriet en liefde

Wat een hele moeilijke paar dagen waren, waarin alles misliep. Was Evelien daar om ons te helpen. Ik voel me gesteund gehoord en geliefd. Ik had mijn moeder geen betere plek kunnen wensen dan bij Evelien .
Rotterdam 13 september 2023
120 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.9/10

Meepraten over onderwerpen?

In Houvast de podcast behandelen we actuele onderwerpen rond het nemen van afscheid. We vertellen en inspireren je op het gebied van afscheid, uitvaart en rouw.

Wil je graag aansluiten bij onze podcast om mee te praten over een bepaald onderwerp of wil je graag dat wij een bepaald onderwerp voor je behandelen? Dat kan zeker!

Meld je aan als gast of stuur ons je vraag via ons contactformulier of stuur een e-mail naar info@evelienuitvaartverzorging.nl.

Stel hier je vraag via WhatsApp