Kosten

Omdat je wilt weten waar je aan toe bent

Begeleiding op maat

Inzicht in werkelijke kosten

De kosten van het afscheid

Wanneer je ervoor kiest om de uitvaart door Evelien te laten begeleiden kies je voor een afscheid dat ook qua kosten helemaal is afgestemd op jullie wensen. Juist omdat iedereen zelf keuzes mag maken en eigen wensen heeft, is iedere begrafenis of crematie bij Evelien maatwerk en uniek.

Evelien rekent transparant alle gemaakte kosten van toeleveranciers, locaties of andere handelingen één op één door, zonder marges of commissie. Je betaalt gewoon de werkelijke prijs.

Dat is de reden dat Evelien niet met een pakketprijs of basistarief werkt, zoals gebruikelijk is in de uitvaartbranche. Evelien hanteert een begeleidingstarief van € 75,00 per uur. 

Je bent natuurlijk niet verplicht om alles door Evelien te laten regelen. Je kan en mag ook altijd veel zelf doen.

Begeleiding door Evelien

Onder het begeleidingstarief van € 75,00 van Evelien vallen alle werkzaamheden vanaf melding tot en met de begrafenis of crematie, reistijd en alle administratieve handelingen. 

De reiskosten tot 100 km zijn inclusief. Hierdoor betaal je alleen voor de uren die Evelien daadwerkelijk aan begeleiding besteedt. 

Gemiddeld vraagt een uitvaart tussen de 20 en 30 uur en een stil afscheid (begrafenis zonder genodigden) vaak niet meer dan 15 uur.

Al er na de uitvaart nazorg en/of rouwbegeleiding nodig is, geldt een uurtarief van € 68,00 inclusief reiskosten tot 100 km.

Gebruikelijke kosten bij een uitvaart

Bij een melding van overlijden gaat de eerste zorg van Evelien naar de verzorging van de overledene. Deze laatste verzorging en de keuze voor bescherming is belangrijk.

Hierbij zijn verschillende opties mogelijk met elk een eigen tarief. Ook wanneer de verzorging door een hospice of verzorgingstehuis wordt gedaan is het niet ongebruikelijk dat hiervoor kosten worden berekend.

Vaak sturen zij hun factuur naar de eerste contactpersoon die bij hen bekend is. 

Bij Evelien mogen nabestaanden aanwezig zijn bij het verzorgen en aankleden van hun dierbare. Je mag altijd helpen bij de verzorging of dat zelf doen als dit de wens is.

Als ‘Bescherming’ na het overlijden zijn er verschillende vormen van lichaamskoeling en thanatopraxie mogelijk. Bij een opbaring in huis ligt de overledene meestal op een baar, bed of in een kist. Dit kan op een mobiele koelplaat of als er gekozen is voor een ‘thanatopraxie behandeling’ zonder koeling.

Wanneer de opbaring in een andere locatie is, worden daarvoor kosten per dag berekend en na het verblijf in rekening gebracht.

Thanatopraxie is tegen een vast tarief. Alle kosten rondom beschermen en opbaren worden door Evelien één op één op de eindfactuur doorberekend.

Wanneer de overledene een pacemaker of ICD heeft, moet deze worden verwijderd in verband met veiligheid en regelgeving. Nabestaanden worden hier vooraf over geïnformeerd en moeten een toestemmingsformulier ondertekenen.

Het verwijderen is een kleine ingreep die wordt uitgevoerd door een deskundige waarvoor een kleine kostenvergoeding wordt berekend.

Het overbrengen van/ of naar de opbaarlocatie gebeurt meestal door de rouwservice van Evelien. Zij verzorgen daarbij ook het brengen van de kist en als dat gewenst is de laatste verzorging.

Voor het overbrengen gelden vaste tarieven waarbij in de avonduren, in het weekend, tijdens feestdagen en bij vervoer buiten de regio een toeslag wordt berekend.

Het is bij wet verplicht om een overleden persoon te omhullen tijdens vervoer en het begraven. De keuze voor de omhulling is daarbij zo goed als vrij.

Er is een groot aanbod in verschillende soorten en ontwerpen kisten, baren, waden en manden. Je mag een omhulling ook zelf maken: laat je hierbij goed informeren over de geldende regels en afmetingen.

Zo verschillend als de keuzes zijn, zijn ook de prijzen. Je kan een uitvaartkist of baar zo voordelig of exclusief maken als je zelf maar wilt.

Bij overlijden in een ziekenhuis moet je rekening houden met mortuariumkosten die per dag worden berekend. Dit tarief gaat (in de regel) drie uur na het overlijden in en wordt door de beheerder via Evelien één op één gefactureerd.

Vaak kom je uit op het gebruik van één dag, wanneer het overlijden in de avond/nacht plaatsvindt. Dit omdat veel mensen het fijner vinden als hun dierbare overdag naar huis of een andere locatie wordt gebracht.

Wanneer het de wens is om iemand zo snel mogelijk te laten overbrengen, doet Evelien haar uiterste best dit binnen de aangeven drie uur na overlijden te realiseren.

Evelien verzorgt over het algemeen de aangifte van overlijden bij de gemeente waar het overlijden heeft plaatsgevonden. Deze aangifte is bij wet verplicht.

De gemeente verstrekt daarna de documenten die nodig zijn voor de uitvaart: ‘Het verlof tot begraven/cremeren’ en het ‘Uittreksel van de akte van overlijden’.

Zonder verlof mag niemand worden begraven of gecremeerd. Het uittreksel is nodig als bewijs van overlijden voor bijvoorbeeld de notaris, verzekeringen, abonnementen, huur of hypotheek, enzovoort. De gemeentelijke leges voor het doen van aangifte zijn € 14,00.

De kosten van een afscheidslocatie verschillen per plek en dat is logisch. Daarom is het lastig om hier een gemiddelde prijs voor aan te geven.

Evelien kan je hierover persoonlijk adviseren op basis van je eigen wensen.

Dat geldt ook voor de tarieven van crematoria, uitvaartcentra en bijvoorbeeld begraafplaatsen.

Kosten waarvan je zelf bepaalt of je ze maakt

Deze opties mogen, maar hoeven niet. Deze kunnen worden aangeschaft of gehuurd, maar kun je ook zelf maken of faciliteren.

Deze kosten kies je vanuit alle vrijheid, naar eigen wens en behoefte.

Evelien kent het huidige aanbod en kan je perfect informeren en adviseren over wat het beste bij je past.

Kosten van begraven en cremeren

Begraven

De tarieven voor de begrafenis op de begraafplaats zijn per gemeente vastgesteld. De gemeente Albrandswaard heeft bijvoorbeeld andere tarieven dan de gemeente Rotterdam. De tarieven van een algemeen graf liggen een stuk lager dan die van een particulier graf. En sommige gemeenten rekenen geen onderhoudskosten bij een algemeen graf.

De tarieven voor begraven zijn openbaar op iedere website van de betreffende gemeente te vinden. Lees hier meer over begraven en de verschillende graven.

Cremeren

De kosten van cremeren verschillen per crematorium en zijn afhankelijk van de keuze om wel of geen gebruik te maken van verschillende faciliteiten zoals condoleance, een auladienst of de verzorging van koffie, thee of een lunch. Evelien kan je hierover persoonlijk adviseren op basis van je eigen wensen.

De tarieven van crematoria zijn meestal op de betreffende websites te vinden. Lees hier meer over cremeren en de verschillende crematoria.

Wanneer je kiest voor een particulier graf, betaal je aan de beheerder van de begraafplaats een bedrag aan grafrechten. 

Vanaf dat moment ben je de rechthebbende op dat stukje grond.

De daadwerkelijke kosten hangen af van de tarieven van de gemeente en de persoonlijke wensen die er zijn bij het uitkiezen van een graf

  • Kosten begraven;
  • Grafrechten voor een minimale periode van 10 jaar;
  • Onderhoudskosten;
  • Vergunning voor het plaatsen van een grafmonument.

Bij een algemeen graf word je geen rechthebbende, maar belanghebbende van het graf. 

De beheerder van de begraafplaats houdt de zeggenschap en bepaalt wie er in het graf komen te liggen en hoe lang.

De daadwerkelijke kosten hangen af van de tarieven van de gemeente en de persoonlijke wensen.

  • Kosten begraven algemeen graf; 
  • Onderhoudskosten (afhankelijk per gemeente of deze worden berekend).

De daadwerkelijke kosten hangen af van de tarieven van de gemeente en de persoonlijke wensen die er zijn bij het uitkiezen van een graf.

Een crematorium biedt de mogelijkheid om ook het afscheid daar te laten plaatsvinden. Als je daarvoor kiest dan komen deze kosten nog bij de kosten van de crematie. 

Veel crematoria rekenen ook een tarief voor de asbestemming.

  • Gebruik van het uitvaartcentrum van het crematorium;
  • Asbestemming kosten (begeleiding bij een verstrooiing op het strooiveld of afhalen van de as door familie).

Offerte en begroting van de uitvaart

Vanzelfsprekend maakt Evelien op basis van je eigen specifieke wensen en ideeën een realistische verwachting en kostenraming vooraf. Dit scheelt veel uitzoekwerk en je weet waar je aan toe bent. 

Dit kan op ieder moment.

Afscheidsverhalen inclusief opgesomde kosten
De telefoon gaat bij Hanneke, het is haar zus Marloes

De telefoon gaat bij Hanneke, het is haar zus Marloes

De telefoon gaat bij Hanneke, het is haar zus Marloes. Het was…
Lucas is overleden ten gevolgen van een slopende ziekte

Lucas is overleden ten gevolgen van een slopende ziekte

Hij is 23 jaar geworden. Tijdens zijn ziekte heeft hij de kracht…
Wim zit aan tafel en staart naar buiten

Wim zit aan tafel en staart naar buiten

Zijn koffie is inmiddels koud en hij kan niet geloven dat zijn…

Hoe nabestaanden terugkijken op het afscheid

9.8

Fijn, betrokken, transparant en lekker ‘down to earth’.

Ter kennismaking is Evelien al voor het overlijden van ons moeder op bezoek geweest. Moeders had haar wensen en graag de eigen regie. Ook fijn dat moeders wist hoe alles in zijn werk zou gaan en zeker in de Corona periode, het zou natuurlijk zomaar anders kunnen gaan dan de bedoeling was. En zo geschiedde ….. Corona kwam als spelbreker tussendoor. Maar Evelien heeft zoveel als mogelijk naar wens de hele periode van overlijden, opbaren en uitvaart geregeld en verzorgd. Evelien denkt niet in ‘wat kan niet’, maar in ‘wat kan wel’. Moeders haar wens was op veel vlakken de eigen regie te houden en dat wordt gerespecteerd. Af en toe een appje, een telefoontje of anderszins berichtje. Fijn om elkaar tussen alle bedrijven door even te spreken. Evelien hoort alle vragen en verzoeken aan en beantwoord snel. Zeker namens moeders, maar ook namens ons…. Evelien dank je wel.
Hoogvliet Rotterdam 29 januari 2021

Onvergetelijke en onuitwisbare uitvaart door Evelien; een bijzonder verhaal

We hebben in Evelien geen betere en meer betrokken uitvaartster kunnen vinden. Op z’n Eveliens maakte ze kennis met mijn stiefvader en wat was het mooi om te zien dat hij samen met haar de dood omarmde. Zijn angst verdween en maakte zelfs grapjes met haar om de rouwbus dat er muziek van Frans Bauer moest worden gespeeld. Met een enorme professionaliteit, verve, creativiteit en een hoge betrokkenheid stond zij samen met ons als één familie aan het hoofd van deze voor ons wel bijzondere dag en uitvaart. Samen kleurden wij de regenboog in en namen wij de trein naar Niemandsland om mijn stiefvader een onvergetelijke uitvaart te bezorgen in zijn stijl en zoals hij het had gewild, zijn “eigen”wijze. Zijn ster staat aan de hemel en zou genoten hebben van de locatie, de bloemen, de aandacht, de dobbelsteen, Teun en Henny, de bijzondere details en fin….., te veel om op te noemen, alles geregeld door deze professionele dame en haar assistente. Ik kan niet genoeg benadrukken wat ze voor mijn moeder heeft betekend en in deze Corona tijd geef ik haar een dikke tien en een digitale knuffel. Lieve groet, Corrina
Rotterdam 24 januari 2021

ZEER GOED EN MEDELEVEND IN DEZE TIJD GEREGELD

Ik heb nog noout zo n plechtighrid meegemaakt Zeer goed geregeld De afscheid was zeer aangenaam In het kasteel van Rhoon Heel mooi En daarna met de bus met de overledene zijn laatste rit maken Heel apart allemaal En mooi
Rotterdam 22 januari 2021
27 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.8/10

Zullen we kennismaken?

Een kennismaking kan altijd, even aftasten en elkaar een beetje leren kennen. Tijdens zo’n eerste gesprek komen we er met elkaar achter of je bij mij de juiste klik voelt. 

Ik hecht hier veel waarde aan, omdat je nu eenmaal fijner en makkelijk praat met een persoon bij wie je jezelf op je gemak voelt. 

Daarbij maakt het niet uit of je mij benaderd voor jezelf, voor je gezin, een kind, een school of bedrijf.

Neem contact op met mij via 010 2236215 of stuur een e-mail naar info@evelienuitvaartverzorging.nl.

Stel hier je vraag via WhatsApp